Au existat intotdeauna scriitori care au scris pentru copii, iar munca lor – in special cei din aceasta lista de 20 de cei mai buni autori pentru copii din toate timpurile – a avut un impact profund asupra dezvoltarii literaturii pentru copilarie si pentru copii. Unii dintre cei mai timpurii autori pentru copii includ Charles Perrault, Hans Christian Andersen si Lewis Carroll. Acesti autori au creat povesti care au fost atat distractive, cat si educationale si au contribuit la modelarea modului in care este scrisa astazi literatura pentru copii.

In ultimii ani, a existat un interes tot mai mare pentru literatura pentru copii, care reflecta diversitatea lumii in care traim. Autori precum Jacqueline Woodson, Malorie Blackman si Neil Gaiman scriu povesti care prezinta personaje de culoare, personaje cu dizabilitati si personaje din diferite culturi. Aceasta activitate ajuta la asigurarea faptului ca toti copiii au acces la carti care reflecta propriile experiente si identitati.

Autorii pentru copii joaca un rol important in modelarea mintii si inimii tinerilor cititori. Munca lor poate ajuta copiii sa-si dezvolte imaginatia, sa invete despre lumea din jurul lor si sa se inteleaga mai bine pe ei insisi si pe altii. Autorii pentru copii sunt, de asemenea, importanti, deoarece pot contribui la crearea unei lumi mai incluzive si mai echitabile pentru toti copiii.

Autorii pentru copii reprezinta o parte importanta a peisajului literar, iar munca lor are un impact de durata asupra copiilor si a societatii in ansamblu. Iata douazeci dintre cei mai importanti autori pentru copii.

Charles Perrault (1628 – 1703)

Charles Perrault a fost un autor francez care este cel mai bine cunoscut pentru colectia sa de basme, Histoires ou contes du temps passe (1697), mai bine cunoscut sub numele de Mother Goose Tales . Basmele lui Perrault, precum Scufita Rosie , Cenusareasa si Frumoasa Adormita , sunt unele dintre cele mai populare si de durata povesti din lume.

Basmele lui Perrault au fost scrise initial pentru adulti, dar au devenit rapid populare printre copii. Povestile lui Perrault se caracterizeaza prin limbajul lor simplu, mesajele morale clare si utilizarea magiei si aventurii. Basmele lui Perrault au fost traduse in multe limbi si au fost adaptate in numeroase filme, emisiuni de televiziune si productii de scena.

Contributia lui Perrault la literatura pentru copii este imensa. Basmele sale au distrat si inspirat copiii de secole si continua sa fie bucurate de copii si adulti deopotriva. Basmele lui Perrault sunt o parte valoroasa a mostenirii noastre culturale si continua sa fie relevante si astazi.

Hans Christian Andersen (1805 – 1875)

Hans Christian Andersen a fost un autor danez care a scris peste 150 de basme, inclusiv Mica Sirena , Hainele noi ale imparatului ” si   Ratusa cea urata . Povestile sale sunt cunoscute pentru temele lor universale de iubire, pierdere, acceptare si descoperire de sine. Basmele lui Andersen au fost traduse in peste 125 de limbi si au fost adaptate in filme, emisiuni de televiziune si opere.

Basmele lui Andersen sunt adesea intunecate si complexe si trateaza adesea teme care nu se gasesc de obicei in literatura pentru copii. Cu toate acestea, povestile lui sunt si pline de speranta si optimism si ofera copiilor lectii valoroase despre viata. Basmele lui Andersen au avut un impact de durata asupra literaturii pentru copii si continua sa fie bucurate de copii si adulti deopotriva.

Lewis Carroll (1832 -1898)

Lewis Carroll a fost un autor, matematician si fotograf englez, cel mai bine cunoscut pentru cele doua carti ale sale Alice : Aventurile lui Alice in Tara Minunilor (1865) si Through the Looking-Glass (1871). Aceste carti sunt considerate clasice ale literaturii pentru copii si au fost traduse in peste 100 de limbi.

Cartile lui Carroll Alice sunt pline de prostii, jocuri de cuvinte si puzzle-uri matematice. Sunt, de asemenea, plini de comentarii sociale, cu Carroll ridicandu-se de societatea victoriana si conventiile acesteia. Cartile au fost laudate pentru imaginatia, umorul si capacitatea lor de a atrage atat copiii, cat si adultii.

Alte lucrari pentru copii ale lui Carroll includ The Hunting of the Snark (1876), The Walrus and the Carpenter (1871) si Jabberwocky (1871). Aceste lucrari sunt, de asemenea, pline de prostii si jocuri de cuvinte si au fost bucurate de copii si adulti de generatii.

Carroll era un maestru al jocurilor de cuvinte, iar cartile sale Alice sunt unele dintre cele mai iubite carti pentru copii scrise vreodata. Sunt plini de imaginatie, umor si comentarii sociale si continua sa fie bucurati de copii si adulti deopotriva.

Frances Hodgson Burnett (1849 – 1924)

Frances Hodgson Burnett a fost o prolifica autoare britanica-americana care a scris multe romane si povestiri populare pentru copii. Cele mai faimoase lucrari ale ei includ Little Lord Fauntleroy (1886), The Secret Garden (1911) si A Little Princess (1905). Cartile lui Burnett sunt cunoscute pentru temele lor de familie, prietenie si descoperire de sine. De asemenea, se remarca prin descrierile lor vii ale naturii si prin utilizarea realismului magic.

Cartile lui Burnett au fost traduse in multe limbi si au fost adaptate in filme, emisiuni de televiziune si productii de scena. Este considerata unul dintre cei mai importanti autori pentru copii ai secolului XIX si inceputul secolului XX.

Iata cateva dintre calitatile care o fac pe Frances Hodgson Burnett o mare autoare pentru copii:

  • Ea a avut un dar pentru a crea personaje memorabile cu care copiii sa se poata relationa.
  • Povestile ei erau pline de aventura, entuziasm si magie.
  • Ea a scris despre teme importante precum familia, prietenia si descoperirea de sine.
  • Cartile ei au fost frumos scrise si ilustrate.

Cartile lui Burnett continua sa fie bucurate atat de copii, cat si de adulti. Sunt clasici ai literaturii pentru copii care vor fi citite generatii viitoare.

Kenneth Grahame (1859 – 1932)

Kenneth Grahame este cel mai bine cunoscut pentru romanul sau clasic pentru copii Vantul in salcii , care a fost publicat pentru prima data in 1908. Cartea spune povestea a patru prieteni animale, cartita, sobolan, bursuc si broasca raioasa, care traiesc in mediul rural englezesc. Cartea este plina de umor, aventura si nostalgie si a fost bucurata de generatii de cititori.

Grahame s-a nascut in Edinburgh, Scotia. A lucrat ca functionar la Banca Angliei multi ani, dar a visat mereu sa devina scriitor. In 1907, a publicat prima sa carte, Epoca de aur , o colectie de povestiri despre copilarie. The Wind in the Willows a fost publicat in anul urmator si a fost un succes imediat.

Alte carti pentru copii ale lui Grahame includ Dragonul reticent (1908) si Zilele visului (1918). De asemenea, a scris o serie de eseuri si articole si a editat mai multe antologii de literatura pentru copii.

Opera lui Grahame se caracterizeaza prin umorul sau bland, dragostea pentru natura si celebrarea copilariei. Cartile sale au fost traduse in multe limbi si continua sa fie bucurate de cititorii de toate varstele.

Rudyard Kipling (1865 – 1936)

Rudyard Kipling a fost un autor si poet britanic care este cel mai bine cunoscut pentru lucrarile sale de literatura pentru copii, inclusiv Cartea junglei , Kim si Just So Stories . Povestile pentru copii ale lui Kipling se caracterizeaza prin imaginatia lor vie, lectiile lor morale si utilizarea unui limbaj simplu, accesibil copiilor.

Povestile lui Kipling exploreaza adesea teme de curaj, incredere in sine si importanta comunitatii. Acestea prezinta, de asemenea, o mare varietate de personaje animale, care sunt adesea folosite pentru a reprezenta calitatile umane. De exemplu, in Cartea junglei , personajul lui Mowgli este crescut de lupi si invata sa traiasca in armonie cu jungla. Aceasta poveste ii invata pe copii despre importanta respectarii naturii si a trairii in echilibru cu mediul inconjurator.

Povestile pentru copii ale lui Kipling s-au bucurat de generatii de cititori. Sunt opere clasice ale literaturii pentru copii care continua sa fie actuale si astazi.

Beatrix Potter (1866 – 1943)

Beatrix Potter a fost o autoare si ilustratoare engleza, cunoscuta in special pentru cartile ei pentru copii care prezinta animale. Cel mai faimos personaj al ei este Peter Rabbit, care a aparut pentru prima data in cartea Povestea lui Peter Rabbit in 1902. Cartile lui Potter sunt cunoscute pentru ilustratiile lor fermecatoare si povestile lor simple, dar atemporale. Au fost traduse in peste 35 de limbi si s-au vandut in peste 250 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Potter s-a nascut la Londra in 1866. Era un copil timid care iubea animalele si natura. Si-a petrecut adesea verile in Lake District, unde si-a dezvoltat dragostea pentru desen si scris. In 1890, ea a inceput sa ilustreze felicitari pentru o companie numita Hildesheimer si Faulkner.

In 1893, Potter a scris si ilustrat Povestea lui Peter Rabbit pentru Noel Moore, fiul fostei ei guvernante. Cartea a fost un succes, iar Potter a continuat sa scrie si sa ilustreze inca 22 de carti. Ea a mai scris si alte cateva lucrari, inclusiv o serie de scrisori catre copii.

Potter a fost un pionier in domeniul literaturii pentru copii. Ea a fost una dintre primele autori care a scris povesti care au fost atat distractive, cat si educative. Cartile ei au ajutat, de asemenea, la popularizarea utilizarii ilustratiilor cu acuarela in cartile pentru copii.

Potter a murit in 1943 la varsta de 77 de ani. Este considerata una dintre cele mai importante autori pentru copii din toate timpurile. Cartile ei continua sa fie placute atat de copii, cat si de adulti.

AA Milne (1882 – 1956)

Alan Alexander Milne (1882-1956) a fost un dramaturg englez, poet si autor de carti pentru copii. El este cel mai bine cunoscut pentru povestile sale despre Winnie-the-Pooh, pe care le-a scris pentru fiul sau, Christopher Robin. Povestile sunt plasate in Hundred Acre Wood, o padure magica locuita de o distributie de personaje indragibile, inclusiv Winnie-the-Pooh, Purcel, Eeyore, Tigger si Roo.

Povestile lui Milne cu Winnie-the-Pooh se caracterizeaza prin limbajul lor simplu, umorul bland si temele atemporale de prietenie, aventura si imaginatie. Au fost traduse in peste 60 de limbi si s-au vandut in peste 50 de milioane de exemplare in intreaga lume. Povestile lui Milne au fost, de asemenea, adaptate in numeroase filme, emisiuni de televiziune si productii de scena.

Alte carti pentru copii ale lui Milne includ The Christopher Robin Verses (1924), When We Were Very Young (1924), Now We Are Six (1927) si The World of Pooh (1926). De asemenea, a scris mai multe piese, printre care The Dover Road (1928) si The Play’s the Thing (1936).

Lucrarea lui Milne a fost laudata pentru inteligenta, farmecul si intelegerea sa in lumea copilariei. Este considerat unul dintre cei mai importanti autori pentru copii ai secolului XX.

Enid Blyton (1897 – 1968)

Enid Blyton a fost o autoare engleza prolifica pentru copii, care a scris peste 600 de carti, inclusiv seriale Famous Five , Secret Seven si Noddy . Cartile ei au fost traduse in peste 90 de limbi si s-au vandut in peste 600 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Cartile lui Blyton sunt cunoscute pentru limbajul lor simplu, intrigile interesante si personajele care se pot relata. Acestea prezinta adesea copii care merg la aventuri, rezolva mistere si invata lectii valoroase. Au fost laudati pentru capacitatea lor de a distra si de a inspira copiii. Cu toate acestea, ei au fost criticati si pentru lipsa lor de diversitate si pentru reprezentarea rolurilor de gen.

In ciuda criticilor, cartile lui Blyton raman populare printre copiii din intreaga lume. Ele sunt o reamintire a puterii imaginatiei si a importantei aventurii. Enid Blyton este unul dintre cei mai populari autori pentru copii din toate timpurile, iar cartile ei au avut un impact de durata asupra literaturii pentru copii.

CS Lewis (1898 – 1963)

Clive Staples Lewis a fost un autor britanic, cel mai bine cunoscut pentru seria sa fantasy pentru copii The Chronicles of Narnia . Lewis a fost, de asemenea, un savant al literaturii medievale si renascentiste si a scris mai multe lucrari de apologetica crestina.

Cronicile Narniei sunt sapte romane care spun povestea unui grup de copii care calatoresc in tara Narniei, un pamant magic populat de animale vorbitoare, creaturi mitice si alte fiinte fantastice. Serialul este plasat intr-o lume in care binele si raul sunt in permanenta in razboi, iar copiii trebuie sa joace un rol in lupta dintre lumina si intuneric.

Cronicile din Narnia au fost traduse in peste 40 de limbi si s-au vandut in peste 100 de milioane de exemplare in intreaga lume. Seria a fost adaptata in mai multe filme si seriale de televiziune si continua sa fie populara atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Cartile pentru copii ale lui Lewis se caracterizeaza prin imaginatia lor bogata, lectiile lor morale si temele lor crestine. Cronicile din Narnia sunt un exemplu clasic de literatura pentru copii

Antoine de Saint-Exupery (1900 – 1944)

Antoine de Saint-Exupery a fost un scriitor francez, poet si aviator de pionier. El este cel mai bine cunoscut pentru novela sa Micul Print , care a fost tradusa in peste 300 de limbi si vanduta in peste 200 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Saint-Exupery a scris Micul Print in 1942, in timp ce locuia in Statele Unite. Cartea este o poveste filozofica despre un pilot care se prabuseste in desert si intalneste un tanar print de pe o alta planeta. Printul ii spune pilotului despre planeta sa natala, care este un asteroid minuscul, si despre lectiile pe care le-a invatat despre viata.

Micul Print este o carte clasica pentru copii, dar se bucura si de adulti. Cartea este plina de intelepciune si perspective despre viata, iubire si pierdere. Este o reamintire a faptului ca chiar si cele mai mici lucruri pot fi importante si ca este important sa nu ne pierdem niciodata simtul mirarii.

Saint-Exupery a fost un scriitor talentat, iar proza ​​sa din Micul Print este simpla, dar eleganta. Ilustratiile din carte, care au fost si ele desenate de Saint-Exupery, sunt fermecatoare si capricioase.

Micul Print este un clasic atemporal care ramane cu copilul mult timp dupa ce a terminat de citit.

Dr. Seuss (1904-1991)

Dr. Seuss, nascut Theodor Seuss Geisel, este unul dintre cei mai iubiti autori pentru copii din toate timpurile. Cartile sale, precum Pisica cu palarie , Oua verzi si sunca si Oh, locurile in care vei merge! , sunt cunoscuti pentru rimele lor jucause, personajele prostesti si lumile imaginative.

Cartile lui Seuss au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 600 de milioane de exemplare in intreaga lume. Au fost laudati pentru capacitatea lor de a-i invata pe copii despre cuvinte si concepte noi intr-un mod distractiv si captivant. Cartile lui Seuss au fost, de asemenea, creditate ca i-au ajutat pe copii sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea.

Seuss era un maestru al limbajului si al jocului de cuvinte. Si-a folosit stilul unic de a scrie pentru a crea carti care sunt atat distractive, cat si educationale. Ei exploreaza adesea teme de prietenie, acceptare si importanta imaginatiei.

Cartile Dr. Seuss sunt o parte clasica a copilariei. Au avut un impact de durata asupra literaturii pentru copii. Ele continua sa fie bucurate de copiii de toate varstele din intreaga lume.

Astrid Lindgren (1907 – 2002)

Astrid Lindgren a fost o autoare suedeza, cunoscuta in special pentru cartile ei pentru copii, printre care Pippi Cioparlii , Emil din Lonneberga si Fratii inima de leu . Cartile ei au fost traduse in peste 90 de limbi si s-au vandut in peste 145 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Cartile lui Lindgren sunt cunoscute pentru personajele lor feminine puternice, umorul si celebrarea copilariei. Ea a scris adesea despre importanta imaginatiei, a independentei si a liberei gandiri. Cartile ei au fost laudate pentru mesajele lor pozitive si pentru capacitatea lor de a inspira copiii sa fie ei insisi.

Munca lui Lindgren a avut un impact de durata asupra genului. A primit premiul Hans Christian Andersen, cel mai inalt premiu international pentru literatura pentru copii. Ea a primit, de asemenea, Premiul Right Livelihood, cunoscut sub numele de „Premiul Nobel alternativ”.

Cartile lui Lindgren au fost adaptate in filme, emisiuni TV si productii de scena. Ele continua sa fie populare printre copiii din intreaga lume. Ele sunt o dovada a talentului ei de scriitoare si a intelegerii ei a importantei copilariei.

Tove Jansson (1914 – 2001)

Tove Jansson a fost o scriitoare si artista finlandeza, cunoscuta cel mai bine pentru cartile sale Moomin. Moominii sunt o familie de troli albi, asemanatori hipopotamilor, care traiesc in Moominvalley, un taram magic de paduri, lacuri si tarmuri. Cartile lui Jansson Moomin au fost traduse in peste 50 de limbi si s-au vandut in peste 150 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Cartile lui Jansson Moomin sunt cunoscute pentru umorul lor bland, explorarea temelor complexe si ilustratiile lor frumoase. Moominii sunt adesea vazuti ca o metafora a conditiei umane, iar povestile lor trateaza adesea teme de prietenie, familie si importanta imaginatiei.

Pe langa cartile Moomin, Jansson a scris si alte cateva carti pentru copii, inclusiv Cartea de vara si Fiica sculptorului . De asemenea, a scris mai multe romane pentru adulti, printre care Prietenul necunoscut si Ucenicul vantului .

Munca lui Jansson a fost laudata atat de critici, cat si de cititori. Ea a castigat numeroase premii, inclusiv Premiul Hans Christian Andersen, cel mai inalt premiu international pentru literatura pentru copii. Este considerata unul dintre cei mai importanti autori pentru copii ai secolului XX.

Roald Dahl (1916 – 1990)

Roald Dahl este unul dintre cei mai populari si iubiti autori pentru copii din toate timpurile. Cartile sale, precum Charlie si fabrica de ciocolata , James and the Giant Peach si Matilda , au fost traduse in peste 50 de limbi si s-au vandut in peste 200 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Povestile lui Dahl sunt cunoscute pentru intrigile lor imaginative, personajele ciudate si umorul intunecat. El isi foloseste adesea povestile pentru a explora teme dintre bine si rau, puterea imaginatiei si importanta de a infrunta batausii. Cartile sale au fost laudate atat de critici, cat si de cititori. Au fost adaptate in filme, emisiuni de televiziune si productii de scena. Opera sa a inspirat si alti autori si artisti.

Mostenirea lui Dahl ca autor pentru copii este sigura. Cartile sale continua sa fie bucurate atat de copii, cat si de adulti. Ele sunt o reamintire a faptului ca chiar si cele mai intunecate vremuri pot fi pline de mirare si magie.

Judith Kerr (1923 – 2019)

Judith Kerr a fost o autoare britanica de origine germana si ilustratoare de carti pentru copii. S-a nascut la Berlin si a fugit din Germania nazista impreuna cu familia in 1933. S-au stabilit la Londra, unde Kerr a studiat arta si si-a inceput cariera de ilustrator.

Prima carte a lui Kerr, Tigrul care a venit la ceai , a fost publicata in 1968. A fost un succes instantaneu si a fost tradusa in peste 25 de limbi. Cartea spune povestea unei fetite pe nume Sophie care are un vizitator surpriza pentru ceai: un tigru! Cartea este plina de umor si farmec si a fost laudata pentru ilustratiile sale simple, dar eficiente. A fost votata pe mai multe platforme drept cea mai populara carte pentru copii din toate timpurile.

Kerr a continuat sa scrie multe alte carti de succes pentru copii, inclusiv Mog the Forgetful Cat , When Hitler Stole Pink Rabbit si The Other Way Round . Cartile ei sunt cunoscute pentru umorul lor cald, cunostintele lor despre copilarie si ilustratiile lor frumoase.

Kerr a primit un OBE in 2012 pentru serviciile sale pentru literatura pentru copii. Ea a murit in 2019, la varsta de 95 de ani.

Michael Bond (1926 – 2017)

Michael Bond a fost un autor britanic, cel mai bine cunoscut pentru seria sa de carti pentru copii care prezinta Ursul Paddington. A servit in Royal Air Force in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar apoi a lucrat ca cameraman de televiziune si scriitor. In 1958, a publicat prima sa carte Paddington Bear, A Bear Called Paddington . Cartea a avut un succes instantaneu, iar Bond a continuat sa scrie peste 20 de carti ale Ursului Paddington.

Cartile Ursului Paddington au fost traduse in peste 40 de limbi si s-au vandut in peste 35 de milioane de exemplare in intreaga lume. Cartile au fost, de asemenea, adaptate intr-un serial de televiziune popular si doua lungmetraje. Ursul Paddington este un personaj iubit in intreaga lume si a fost laudat pentru bunatatea, politetea si simtul aventurii.

Bond a fost un scriitor talentat, cu o nota calda si plina de umor. Cartile lui Paddington Bear sunt pline de inima si umor si au atins vietile generatiilor de copii. Bond a primit OBE in 1997 pentru serviciile sale in domeniul literaturii, iar el a primit titlul de CBE in 2015. A murit in 2017, la varsta de 91 de ani.

Cartile lui Bond Paddington Bear sunt un exemplu clasic de literatura pentru copii in cea mai buna forma. Sunt povesti atemporale care vor continua sa fie bucurate de copii pentru generatiile viitoare.

Jacqueline Wilson (1945 -)

Jacqueline Wilson este o autoare britanica pentru copii, care a scris peste 100 de carti, inclusiv Povestea lui Tracy Beaker , Double Act si Hetty Feather . Cartile ei au fost traduse in peste 30 de limbi si s-au vandut in peste 40 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Cartile lui Wilson sunt cunoscute pentru portretizarea lor realista a vietii copiilor. Ea trateaza adesea subiecte dificile, cum ar fi adoptia, divortul si abuzul asupra copiilor, dar face acest lucru intr-un mod sensibil si adecvat varstei. Cartile ei au fost laudate pentru umorul, caldura si onestitatea lor emotionala.

Wilson a castigat numeroase premii pentru scrisul ei, inclusiv Premiul pentru cartea pentru copii, Premiul pentru fictiune pentru copii Guardian si Premiul pentru cartea pentru copii Whitbread. Ea a fost numita, de asemenea, Dame Commander al Ordinului Imperiului Britanic (DBE) in 2002 pentru serviciile pe care le-a acordat literaturii.

Wilson este un avocat pasionat al alfabetizarii copiilor. Ea a vorbit despre importanta lecturii de placere si a lucrat pentru a promova lectura in scoli si biblioteci. Ea este, de asemenea, fondatoarea Jacqueline Wilson Charitable Trust, care sprijina proiecte de alfabetizare pentru copiii nevoiasi.

Wilson este unul dintre cei mai populari autori pentru copii din lume. Cartile ei s-au bucurat de milioane de copii din intreaga lume si a contribuit la modelarea modului in care este scrisa si citita literatura pentru copii.

JK Rowling (1965 -)

JK Rowling este o autoare britanica, cunoscuta in special pentru seria sa de romane fantastice Harry Potter. Seria Harry Potter s-a vandut in peste 500 de milioane de exemplare in intreaga lume si a fost tradusa in 80 de limbi. Seria a fost, de asemenea, adaptata intr-o franciza de film de succes.

Scrierea lui Rowling pentru copii se caracterizeaza prin umor, aventura si mesaje morale. Ea este un maestru al crearii de personaje credibile si care se pot relata, iar povestile ei sunt pline de emotie si uimire. Cartile lui Rowling au inspirat copiii din intreaga lume sa citeasca si sa viseze.

In plus fata de seria Harry Potter, Rowling a scris si alte cateva carti pentru copii, inclusiv Fantastic Beasts and Where to Find Them , Quidditch Through the Ages si The Tales of Beedle the Bard . Ea a scris, de asemenea, un roman politist pentru adulti, The Cuckoo’s Calling , sub pseudonimul Robert Galbraith.

Rowling este o autoare foarte apreciata, care a primit numeroase premii pentru munca sa, inclusiv premiul Hugo, premiul Nebula si premiul pentru carte britanica. Ea este, de asemenea, membra a Ordinului Imperiului Britanic.

Cartile lui Rowling au avut un impact profund asupra literaturii pentru copii. Ei i-au inspirat pe copii sa citeasca, sa viseze si sa creada in ei insisi. Rowling este un adevarat autor pentru copii, care a creat unele dintre cele mai iubite si durabile carti din toate timpurile.

David Walliams (1971 -)

David Walliams este un comedian, actor si autor britanic pentru copii. A scris peste 30 de carti pentru copii, care s-au vandut in peste 50 de milioane de exemplare in intreaga lume. Cartile sale sunt cunoscute pentru umorul lor, povestile lor incantatoare si mesajele lor de acceptare si toleranta.

Cartile lui Walliams au fost traduse in peste 53 de limbi si au castigat numeroase premii, inclusiv Premiul Roald Dahl Funny si Premiul pentru cartea pentru copii. De asemenea, a fost nominalizat pentru Medalia Carnegie, cel mai inalt premiu pentru literatura pentru copii din Regatul Unit.

Cartile lui Walliams au fost laudate atat de critici, cat si de cititori. Ele au fost descrise ca fiind „amuzante, incantatoare si care provoaca ganduri”. Cartile lui Walliams au fost, de asemenea, creditate cu incurajarea copiilor sa citeasca.

Unele dintre cele mai populare carti ale lui Walliams includ The Boy in the Dress , Gangsta Granny , Mr Stink , Billionaire Boy si Ratburger . Toate aceste carti au fost adaptate in spectacole si seriale de televiziune.

Si aceasta incheie lista noastra de scriitori care au fost autori clasici pentru copii din toate timpurile. Ce parere aveti despre acesti scriitori pentru copii care lipsesc?