Anul Nou se apropie si intreaga lume se pregateste sa-i ureze bun venit. Oamenii isi iau ramas-bun si asteapta noul an din toata inima. Diferitele tari sarbatoresc Anul Nou in felul lor dulce. De exemplu, Japonia intampina noul an cu multe obiceiuri si traditii stravechi.

Fiind o capitala de suprasolicitare a lumii, sarbatorile de Anul Nou ofera suficient timp poporului japonez pentru a se relaxa si a sarbatori anul care vine cu entuziasm si entuziasm deplin.

Cum sarbatoresc japonezii Anul Nou? 

Vrei sa stii cum sarbatoresc japonezii aceasta perioada a anului? Iata obiceiurile si traditiile lor celebre:

  1. Joya No Kane 

In fiecare an, la miezul noptii de 31 decembrie, templele budiste din toata tara isi bat clopotele. Aceasta practica este perceputa de 108 ori. Evenimentul este cunoscut sub numele de Joya No Kane.

Numarul de clopote reprezinta numarul dorintelor umane. Potrivit credintei budiste, aceste dorinte sunt singurul motiv pentru durerea si suferinta fiintelor umane. Aceasta traditie este indeplinita pentru a-i indeparta de emotiile negative din ultimul an si pentru a-i primi pe cel nou cu speranta si pozitivitate.

  1. Kadomatsu 

Acest ritual este despre decorarea fatei caselor japoneze cu Kadomatsu. Este realizat din pin, bambus si prun.

Potrivit mai multor legende, Kadomatsu este locuinta temporara a zeilor care ii viziteaza pentru a-i binecuvanta pe toti cei care isi decoreaza casele. Traditia se practica o saptamana intreaga. Pe 15 ianuarie, Kadomatsu este ars, iar Zeii sunt eliberati.

  1. Kagami Mochi 

Un alt decor japonez pentru sarbatoarea de Anul Nou include Kagami Mochi. Se face folosind doua prajituri japoneze rotunde. Cel mai mic este plasat deasupra celui mai mare, iar o portocala amara se afla pe varful acestui aranjament.

Aceste doua prajituri de orez simbolizeaza anul pe care l-ai lasat in urma si anul care este inaintea ta. Portocaliul din partea de sus arata continuarea unei generatii de familie la urmatoarea. Japonezii sparg mochi in al doilea weekend al anului nou, dupa care le gatesc si le mananca.

  1. Hags 

Hagoita este denumita o paleta dreptunghiulara din lemn. A fost folosit initial pentru a juca Hanetsuki, badminton traditional japonez.

Potrivit multor mituri si povesti, Hagoita ajuta la alungarea de spiritele rele. Este decorat frumos folosind modele 3D din lana, matase si hartie japoneza washi. Hagoita reprezinta chipuri din celebrele piese de teatru ale Japoniei, cum ar fi actori kabuki, gheise si chiar luptatori de sumo.

  1. Oshotgatsu-kazari 

Familiile din Japonia isi decoreaza si spatiile de locuit cu Oshogatsu-kazari, ca parte a sarbatorii de Anul Nou. Acestea includ de obicei Kadomatsu, Kagami mochi si Shimekazari, care prezinta credinte variate.

Momentul acestei decoratiuni, de asemenea, are un rol de jucat. Potrivit localnicilor, daca va grabiti sa va decorati casa doar in ultima zi a anului, il va mania pe Dumnezeu si va aduce ghinion peste toate casele voastre. Astfel, nu te grabi cu un decor de o noapte si incepe sa-l ridici inainte de zilele premergatoare ultimei zile.

  1. Toshikoshi Soba 

Dupa ce si-au curatat si impodobit casele conform ritualurilor, pregatirea Toshikoshi Soba face, de asemenea, o parte a sarbatorii de Anul Nou in Japonia. Acestia sunt taiteii lungi care indica o dorinta generala pentru o viata lunga plina de atentie la detalii si precizie.

De asemenea, este considerat un simbol al eliberarii. Daca ati avut un an prost, pregatirea lui Toshikoshi Soba va sugereaza sa lasati trecutul sa fie trecut si sa primiti noul an cu o abordare pozitiva. Trecerea mai departe poate fi dureroasa, dar este la fel de intaritoare.

  1. Nengajo 

Familia constituie o mare parte a sarbatorilor de Anul Nou in aceasta tara. Este un obicei ca rudele sa-si transmita reciproc urari prin felicitari. Nengajo sau Nenga sunt urarile de Anul Nou pe care japonezii le impartasesc intre ei in aceasta zi speciala. Oficiile postale din tara depun, de asemenea, eforturi deosebite pentru a se asigura ca Nenga tuturor este livrat in ziua de Anul Nou.

In mod traditional, Nengajo este trimis sa soseasca pe 1 ianuarie si prezinta simbolul zodiacal animal al noului an. Deci, ce includ aceste carduri? Continutul din interiorul masinii este un mesaj de felicitare pentru familie. De asemenea, include recunostinta fata de familia care face ceva special pentru ei in lunile precedente. Dar aceste carduri nu sunt trimise familiilor care au suferit moartea unui membru al familiei.

  1. Hatsumode 

Japonezii pleaca si pe Hatsumode in primele zile ale noului an in Japonia. Este prima vizita la altar a anului. Oamenii viziteaza altarul pentru a se ruga, pentru a-si exprima urari, pentru a-si exprima recunostinta si pentru a se aproviziona cu farmecele norocoase.

Pe masura ce mergeti pe drumuri, veti fi martorii ca templele budiste si altarele sintoiste sunt decorate frumos si plin de viata in aceasta zi. Veti vedea, de asemenea, o atmosfera festiva in jurul lor, deoarece multi vanzatori isi pun tarabele pentru vizitatori.

  1. Otoshidama 

Otoshidama este perceputa ca fiind cea mai interesanta traditie pentru tinerii din Japonia. Aceasta include oferirea de bani copiilor de la bunici, parinti si rude. Banii sunt un cadou pentru anul care vine.

In randul celor mici se schimba bani pentru a-si arata aprecierea pentru eforturile si munca grea in scoala in anul precedent. In general, suma de bani incepe de la 5.000 de yeni. Continua sa creasca pe masura ce copilul imbatraneste.

  1. Omikuji 

Omikuji sunt reprezentari ale norocului scrise pe fasii mici de hartie. Ele pot fi cumparate de la temple si altare pentru o mica taxa. Cel mai bun Omikuji este Daikichi, iar cel mai rau este Kyou.

Aceste averi sunt derulate in sus si pliate pentru a face parte din jocul de suspans. Daca primesti unul rau, ar trebui sa incerci sa folosesti mana mai putin dominanta pentru a o lega de un gard unde se odihnesc toate norocul. Aceasta practica inseamna ca ai lasat ghinionul in urma.

Nu e de mirare ca Japonia este o tara a culturilor si traditiilor. Pentru mai multe despre stilul de viata si povestile din intreaga lume, ramaneti conectat.