Poate parea ca Roma este construita pe o suprafata plana, dar daca ii cunoasteti istoria, ati sti si ca acest oras este flancat de dealuri, de unde si porecla „Orasul celor sapte coline”.

Capitala Italiei a fost construita pe si intre aceste dealuri, toate acestea constituind chiar miezul orasului. Cele sapte dealuri ale Romei au fost strajuite de zidurile sarbe construite in secolul al IV-lea i.Hr. Puteti explora in continuare portile, ruinele si alte elemente din unele parti ale orasului.

Care sunt cele sapte coline ale Romei?

Istoria romana ramane in tandem cu geografia ei. Iata tot ce trebuie sa stii despre cele sapte dealuri ale Romei.

1. Dealul Palatin

Conform mitologiei romane, Remus si Romulus au fost abandonati in raul Tibru. Multumita unei lupoaice care i-a alaptat si le-a salvat viata. Pe masura ce cresteau, s-au certat unde sa intemeieze un oras nou. In timp ce Romulus a garantat pentru Dealul Palatin, Remus a preferat Dealul Aventin. In cele din urma, Romulus l-a ucis pe Remus si a pus insasi temelia orasului Roma pe 21 aprilie 753 i.Hr.

Dealul a fost apoi adapostit de multi romani influenti in perioada republicana. Dar pana la sfarsitul zonei imperiale, exista doar un singur palat gigantic pentru imparat. Acest deal este doar unul dintre cele sapte dealuri unde trebuie sa iei un bilet pentru a explora. Puteti cumpara un bilet pentru Colosseum pentru a va plimba pe Dealul Palatin.

2. Dealul Capitolin

Acest deal are vedere la popularul Forum Roman si este considerat una dintre cele mai semnificative zone din istoria romana. Dealul Capitolin gazduieste Templul lui Jupiter Best and Greatest, Tabularium si Templul lui Juno. Acest deal a fost amenajat de Michelangelo in secolul al XVI-lea. El a proiectat proiectele din beton pe trotuar. Inca puteti explora scara la Cordonnata din Piazza Venezia.

In prezent, acest sit are multe cladiri primare si Muzeele Capitoline. Priviti frumoasa priveliste panoramica a orasului din cel mai inalt punct al acestui deal.

3. Dealul Esquilinei

Pentru a sapa mai adanc in istoria sa, Dealul Esquiline a fost renumit pentru ca este locatia Domus Aurea a imparatului Nero, Casa de Aur – vila maiestuoasa construita in civilizatia romana, s-a intins pana la Dealul Celian si Dealul Palatin.

Acest deal este supus sapaturilor din cand in cand, dar este deschis pentru vizitatori. Puteti vizita Dealul Esquiline si puteti admira frescele, tavanele din stuc si dimensiunile ample ale santierelor in timpul vizitelor de weekend. Astazi, dealul este culminat cu glorioasa Santa Maria Maggiore, una dintre cele patru bazilici papale ale Romei. De asemenea, se intampla sa fie cea mai mare biserica inchinata Fecioarei Maria.

4. Dealul Quirinal

Dealul Quirinal este cel mai inalt dintre toate cele sapte dealuri ale Romei. De asemenea, formeaza sediul presedintelui Republicii Italiene care locuieste in Palazzo del Quirinale. Aceasta cladire maiestuoasa este unul dintre cele mai mari palate din lume. A fost resedinta Papei. Palatul a gazduit multe personalitati importante de-a lungul secolelor – 30 de papi, patru regi ai Italiei si 12 presedinti ai Republicii Italiene.

Adaugati asta la itinerarul dvs. in timp ce explorati Roma, deoarece veti intalni multe monumente si biserici baroc importante – Sant’Andrea al Quirinale, San Carlo Alle Quattro Fontane, pentru a numi cateva. Ca un cunoscator al istoriei, vei reveni sa inveti multe.

5. Dealul Viminal

Dealul Viminal este cel mai mic dintre toate cele sapte dealuri. S-ar putea sa nu aiba prestigiul si popularitatea dealului Quirinal sau a dealului Palatin, dar constituie totusi o parte vitala a capitalei italiene. Dealul a devenit parte a Romei in secolul al VI-lea i.Hr. Chiar la poalele sale au fost construite Baile lui Diocletian. Acestea erau cele mai mari bai imperiale ale orasului, raspandite pe o suprafata de 13 hectare. Baile lui Diocletian fac, de asemenea, parte a Muzeului National din Roma.

Astazi, acest deal a devenit gazda principala gara a orasului, Termini. Pe masura ce vechii romani s-au imbogatit si s-au mutat pe Dealurile Palatine si Esquiline, imigrantii mai saraci s-au mutat aici si au gasit suficiente locuri pentru a-si amenaja magazinele. De atunci, a fost un loc de cladiri rezidentiale de clasa inferioara. Va puteti plimba in jurul dealului si puteti explora numeroase magazine si restaurante.

6. Dealul Celian

Acest deal se sprijina la vest de Dealul Palatin. Este acoperita in continuare de Dealul Esquiline la nord. Pe masura ce incepeti sa explorati aceasta zona, va veti da seama ca este un cartier la moda care gazduieste multi rezidenti bogati. Italienii ii spun si Celio.

Partea de est a acestui deal isi arata natura contemporana. Dar cand explorezi vestul, vei vedea o nota de atmosfera si arhitectura medievala. Aceste parti au situri arheologice frumoase, suficiente pentru a intriga un iubitor de istorie. Explorati minuni precum Vila Celimontana si Bazilica Sf. Ioan din Lateran.

7. Dealul Aventin

Acest deal cuprinde unele dintre cele mai interesante vederi si atractii ale capitalei. O puteti numi o zona rezidentiala de lux. Cu toate acestea, exista multe locuri turistice pe care strainii le pot explora. Principalul loc de atractie aici este Basilica di Santa Sabina all’Aventino. Este una dintre cele mai vechi bazilici construite intre 422 si 432 d.Hr.

Livada de portocali a bisericii este printre cele mai inalte puncte ale dealului, oferind o priveliste uluitoare asupra Romei, avand Vaticanul in centru. De asemenea, va puteti plimba prin Gradina de Trandafiri a Romei, mai ales in timpul primaverii. Alte locuri frumoase de atractie situate pe acest deal includ Biserica Santa Sabina si Cavalerii Maltei Keyhole. Aceasta gaura a cheii este situata in Piazza Dei Cavalieri di Malta si ramane una de acest fel. Cand veti vedea prin ea, veti intalni o poteca infrunzita avand in fundal Bazilica Sf. Petru.

Cele sapte coline frumoase ale Romei merita vizitate. Explorati cele mai bune lucruri de facut si gustati din istorie, cultura, arta, mancare si orice altceva.