Daca dezvolți un business bazat pe cumpărarea și vânzarea anumitor produse, în țară sau peste granițe, viteza cu care ajung acestea la destinație reprezintă un factor-cheie pentru credibilitatea companiei tale în piață. 

Este esențial să înțelegi încă din primul an de activitate faptul că parteneriatul cu o companie de transport rutier de marfă poate oferi o mulțime de beneficii. Despre acestea, dar și despre alte informații bine de știut despre transportul mărfurilor, în cele ce urmează: 

1. Tipuri de transport marfă disponibile pentru firme beneficiare

Te numeri printre cei care doresc să livreze / primească în mod constant bunuri, pe rute de transport rutier ce leagă atât puncte din țară, cât și puncte din țări diferite? În aceste condiții, o firmă de transport rutier al mărfurilor poate expedia încărcăturile prestabilite în contract, chiar și către cele mai îndepărtate destinații continentale. Acest tip de transport include: 

2. Ofertă avantajoasă pliată pe complexitatea cererilor din piață

Transportul rutier de mărfuri este o activitate pusă în mișcare de companii cu experienta in acest domeniu complex, ce pot oferi solutii adaptate nevoilor specifice ale firmelor beneficiare. 

  • particularitățile încărcăturii transportate 
  • numărul de kilometri până la destinație 
  • data și durata expediției planificate 
  • variantele de traseu disponibile pentru cursă
  • adaptarea la legislația în vigoare 
  • alte probleme apărute în timp real pe traseu etc 

O companie de transport marfă ce poate oferi soluții pentru toate aceste variabile de mai sus garantează respectarea tuturor clauzelor contractuale, stabilite într-o etapă incipientă a parteneriatului. 

Acesta este, de altfel, principalul obiectiv al unei astfel de colaborări, pentru ca partea beneficiară să poată expedia la timp și în siguranță mărfurile promise destinatarului. 

3. Acces facil către punctele pentru încărcare sau descărcare

Comparativ cu alte tipuri de transport al mărfurilor (transport maritim, transport naval, transport aerian), cel pe cale rutieră se desfășoară pe baza unei infrastructuri complexe, atât la nivel național, cât și la nivel interstatal.  

Aceste beneficiu permite o ajungere a camioanelor până la punctele în care se realizează încărcarea / descărcarea bunurilor transportate (în majoritatea cazurilor). 

Astfel, mărfurile sunt preluate direct de la furnizor și expediate în siguranță (monitorizare GPS în timp real, sistemele de prindere / depozitare performante etc) până la destinație. 

Nivelul de pătrundere foarte ridicat al camioanelor de marfă către aceste puncte-cheie din proiect permite minimizarea costurilor de transport.

La polul opus, ajungerea la destinație a mărfurilor expediate prin transport maritim implică expediții rutiere secundare, pentru ca încărcătura să poată ajunge apoi din port la depozitul firmei destinatare.   

Transportul mărfurilor pe cale rutieră: Cea mai eficientă soluție

Întreaga economie a Globului se bazează într-o foarte mare măsură pe dinamica transporturilor de marfă. Acest instrument de tranzit este prioritar pentru companii, datorită unor elemente precum: flota generoasă de autovehicule pentru transport marfa, rețeaua vastă de drumuri publice, accesibilitatea până la punctul de încărcare / descărcare marfă etc 

Informațiile de mai sus au rolul de a oferi o perspectivă mult mai clară asupra modului în care o companie de transport rutier marfă poate susține eforturile companiei tale. Ține cont de acestea, atunci când alegi un partener logistic din piață, pentru a putea atinge în mod eficient toate obiectivele de expediție pe care le ai în plan.