Lumea evolueaza, iar afacerile fie mici sau mari, indiferent de domeniu, trebuie sa tina pasul! De aceea, pentru a veni in ajutorul lor, pentru a le promova si pentru a le face cat mai vizibile publicului larg, in ultimii ani a aparut asa-numitul concept de „ advertoriale SEO ”. Cu siguranta ati auzit cel putin odata acest termen insa poate nu ati stiut exact cu ce sa asociati notiunea de „ advertoriale SEO ”. Tocmai din acest motiv, inainte de a oferi orice alta informatie despre astfel de advertoriale, trebuie sa stiti clar ce sunt ele si ce pot face pentru afacerea personala si nu numai. Vezi ce inseamna articole SEO, un articol oferit de AbcSeo.

  • Advertoriale SEO – definitie

  Pentru o definitie clara si precisa, trebuie ca, in primul rand, sa intelegeti notiunea de „ advertorial ”. Un advertorial reprezinta de fapt un articol ( editorial ), scris de o persoana  specializata in domeniu, cu scopul de a promova anumite servicii, produse, firme, etc. Altfel spus, advertorialul este creat in scopuri de publicitate si este publicat atat online, cat si in presa scrisa – desi, in zilele noastre, advertorialele sunt mult mai citite online decat in forma clasica – asternute pe hartie.

  Advertorialele SEO sunt create special pentru a promova, a face cunoscut un anumit business si, in final, pentru a convinge potentialii clienti sa devina…clienti! Textele folosite pentru advertoriale SEO trebuie sa fie creative si pot lua mai multe forme, ca de exemplu:

– articole utile sau altfel spus, informationale;

– articole exclusiv descriptive;

– interviuri redactate ulterior si transformate in texte atragatoare pentru potentialii clienti dar si pentru motoarele de cautare online.

  • Cum se poate mari traficul pe website, cu ajutorul advertorialelor SEO?

  Am mentionat anterior ca advertorialele SEO trebuie sa fie extrem de atragatoare nu numai pentru posibilii clienti, ci si pentru motoarele de cautare online. Iata la ce anume ne referim, mai exact – un advertorial SEO despre o anumita afacere este ideal pentru a plasa serviciul sau produsul printre primele rezultate ce apar in clasamentul Google. Obiectivul atins? – mai mult trafic pe website, adica mai multa vizibilitate pentru utilizatori.

  • Cum se realizeaza advertoriale SEO de calitate?

  Cheia ce sta la baza succesului unui advertorial SEO este cu siguranta textul! Continutul advertorialelor SEO trebuie obligatoriu sa fie de calitate iar textul prin intermediul caruia se prezinta informatiile, trebuie sa bifeze mai multe elemente si anume:

– sa fie concret, concis si clar;

– iar in acelasi timp, sa fie un text creativ si in special, atragator!  

  Totodata, titlul este un element ce nu trebuie neglijat, pentru ca acesta atrage de fapt prima data clientul, din punct de vedere vizual. Daca titlul advertorialului SEO este creat pentru a produce un impact in randul clientilor si reuseste sa faca acest lucru, atunci jumatate din scopul final este ca si indeplinit! Imaginile de asemenea, pot fi utilizate in crearea unui advertorial SEO si, alese bine, pot spune o poveste care sa vanda, in final!   Unul dintre rolurile advertorialelor SEO este de a masca discret reclama unui anumit produs ori serviciu ce ii este prezentat clientului, iar textele creative si placute, realizate in mod profesionist, imbraca forma editoriala si pot lua cu succes locul mesajelor publicitare clasice ori agresive. Asadar, daca nu stiati cum anume sa promovati afacerea voastra, luati in considerare advertorialele SEO, pentru ca sunt solutia ideala pentru fiecare client in parte, iar textul va fi realizat mereu in concordanta cu cerintele si dorintele voastre!