Initial am zis ca nu merg la Queen + Adam Lambert. Din cauza vocalului. Mi se parea o bariera de netrecut. Dar aseara am fost la concert. O serie de prieteni deja isi luasera bilet si urma o disputa fierbinte post-concert, asa ca pana la urma trebuia sa fiu. Intre timp a aparut si perspectiva unei insotiri de neratat la concert ???? , asa ca …hai sa vedem trupa in Piata Constitutiei.

Nu cred ca am trait pana acum un concert intr-o stare oarecum schizoidala. Altfel nu as fi putut rezista pana la capat. Brian May si Roger Taylor de-o parte, Adam Lambert in alta parte. Sa facem abstractie de Lambert, asta e cheia! A fost cineva foarte inspirat inainte de concert: Adam va fi baiatul care porneste seara de karaoke! Exact asta s-a intamplat! Iar in clipa in care, la Love of my life (sublim Brian May!) a fost proiectat si Freddie Mercury, cu cateva versuri, distanta intre cele doua voci a devenit o prapastie dureroasa.

Vocea lui Lambert nu lasa urmari, nu te furnica, personajul nu are charisma (cocalar cap-coada), cu toata tinuta lui cautata a la George Michael). Nu pleci fredonand o melodia cantata de el, nu are personalitate.

Repertoriul a fost de Greatest Hits, evident. A inceput cu Flash (Gordon), au urmat One vision, Seven seas of rhye, Another one bites the dust, Killer Queen (absolut disgratios Lambert, ceva de…La cage aux folles), Kind of magic (Roger Taylor voce, tobe Rufus Tiger Taylor , fiul sau nascut in 1991), Love of my life, Somebody to love (pe varianta George Michael, as zice), Radio Ga Ga, I want to break free, I want it all, Who wants to live forever, Tie your mother down, Stone cold crazy, Crazy little thing, Don’t stop me now, Fat bottomed girls, Bohemian rapsody + bis: We will rock you, We are the Champions si, la final, God save the Queen.Iar pentru bis, Adam Lambert s-a prezentat fix ca regele manelelor. Putea fi Salam, Guta sau ce incoronat o mai fi prin periferia artistica.

Cu alte cuvinte, concertul a fost tinut de maiestria lui May, de energia lui Roger Taylor, de repertoriu si de dorinta unui public de a vedea/asculta…Queen. Din tot ce a testat Queen dupa moartea lui Freddie Mercury au ales cea mai proasta varianta, dar tot fac bani pentru adanci batraneti fara a mai compune ceva nou de zeci de ani…

PS. Despre concertul lui Brian May la Sala Palatului, am scris aici.

Poze de langa scena, aici.