Trimiterea mesajelor vocale, crearea de grupuri si etichetarea: 5 lucruri nepoliticoase pe care le faci pe retelele sociale fara sa-ti dai seama.

Educatia nu ar trebui folosita doar in viata reala, ci si pe retelele de socializare unde este important sa se respecte anumite reguli si unde deseori se fac lucruri nepoliticoase, fara sa se vrea. Problema este ca de cele mai multe ori suntem convinsi ca Instagram, Facebook si Twitter nu sunt „viata reala”, ci doar un loc virtual in care sa ne exprimam. In realitate, chiar si in acest spatiu se creeaza relatii si conexiuni, se intalnesc oameni noi si se impartasesc ganduri, motiv pentru care este important sa fii educat. Esti sigur ca ai fost intotdeauna impecabil in relatiile tale virtuale? 5 lucruri nepoliticoase pe care (aproape) toata lumea le face pe retelele de socializare fara sa-si dea seama.

Trimiti prea multe mesaje vocale

Pe WhatsApp sunt dese, dar si pe Instagram abunda. Trimiterea de mesaje vocale in DM a devenit acum o adevarata tendinta care este raspandita in numeroase profiluri. Rezultatul? Destul de enervant, mai ales cand trimiteti mesajul nu este un prieten apropiat, ci o persoana pe care abia o cunoasteti sau, si mai rau, un strain. Cu siguranta acest instrument va permite sa comunicati concepte,adesea destul de lung, intr-un mod practic si rapid. Cu toate acestea, mesajele vocale nu sunt intotdeauna apreciate de cei care le primesc. Eticheta pe retele sociale prevede ca acestea sunt trimise exclusiv prietenilor apropiati si celor care, cu siguranta, impartasesc utilizarea lor.

Etichetezi pe oricine si mereu

„Easy tag” este o greseala pe care multi o fac. Impartasirea fotografiilor cu prietenii este placuta si, daca acestia sunt prezenti, este placut sa ii etichetezi. Dar atentie, regula buna este ca ii intrebi daca vor sa fie etichetati sau nu. De fapt, cineva ar putea fi enervat, mai ales daca are un profil pe care il poate folosi si in scop de munca. O alta greseala, si mai grava, se refera la tendinta de a eticheta pe oricine fara discriminare. Ti-ai cumparat un telefon mobil nou, ai primit o promotie sau ai plecat intr-o vacanta minunata? Dorind sa impartasesti bucurii mari si mici cu prietenii virtualieste normal, dar evita sa-i etichetezi pe toti in fotografia postata pe Instagram pentru a-i informa despre ce s-a intamplat. Daca vor sa stie ce faci, cu siguranta iti vor vizita profilul, asa ca nu este nevoie sa introduci sute de etichete pentru a ajunge la intreaga lista de cunostinte.

Nu dai like inapoi

Ca si reciprocitatea este unul dintre primele gesturi de educatie pe retelele de socializare. Daca mergi pe strada si te saluta cineva, ii raspunzi sau continui sa mergi fara sa spui nimic? Acelasi lucru este valabil si pentru Instagram sau Facebook. Daca cuiva pe care il ai ca prieten apreciaza o postare sau pe o fotografie, politicos este sa raspunzi in acelasi mod. Acelasi lucru este valabil si pentru comentarii: daca cineva lasa un comentariu, raspunde intotdeauna. Astfel nu doar ca vei fi politicos, dar vei evita sa arati distant si trufas, ajungand sa nu primesti nici macar o reactie.

Exagerezi cu hashtag-urile

Iubite si urate, hashtag-urile sunt „cireasa de pe tort” oricarei postari. Te ajuta sa obtii mai multe Like-uri, sa ajungi la numerosi utilizatori, dar si sa-ti tematizezi fotografia sau fraza pe care ai postat-o ​​pentru a ajunge la cine vrei. Dar fii atent, a abuza de ea este intotdeauna o greseala . De fapt, prea multe hashtag-uri fac ca un profil sa-si piarda sinceritatea si autenticitatea, scazand in consecinta credibilitatea continutului. Motivul? Va parea ca postezi doar pentru a te umple de like-uri sau din motive de afaceri si nu pentru a partaja cu adevarat ceva urmaritorilor.

Creezi prea multe grupuri

Prea mult este bine, asa au spus bunicile noastre si astazi chiar si expertii de pe retelele sociale o spun. Daca pe WhatsApp crearea de grupuri a devenit deja o necesitate, nici pe Facebook si Instagram nu lipseste acest trend.