Parisul, unul dintre cele mai vizitate orase din lume, este, de asemenea, reputat a fi unul dintre cele mai frumoase de pe planeta. Ceva total discutabil, desigur. Dar trebuie sa mergi acolo pentru a putea judeca singur. Daca veti calatori pentru prima data la Paris, sugestiile noastre umile va pot fi utile.

Iata lista noastra cu 10 locuri de vizitat in Paris. Amintiti-va ca este o lista subiectiva si fara o ordine definita. Pentru mai multe informatii despre Paris, locuri de vizitat si atractii turistice vizitati platforma fuzzy.

1. Turnul Eiffel

Dintre toate punctele de vedere obligatorii din Paris, poate Turnul Eiffel este singurul pe care nimeni nu-l poate rata. Inaugurat in 1889 pentru Expozitia Universala, Turnul Eiffel a ramas de atunci cel mai important simbol al orasului. A fost finalist la concursul Noile minuni ale lumii.

2. Champs Elysees

Intr-o vizita la Paris, nu poti rata o plimbare (pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul turistic) de-a lungul Champs-Elysees, de la Arcul de Triumf pana la Place de la Concorde. Cel mai faimos bulevard din lume se intinde pe aproape 2 km de la istorica Piata Ghilotinei pana la arcul care onoreaza victoria lui Napoleon asupra armatei austro-ruse a tarului Alexandru I in 1805.

3. Montmartre

Ceva ce trebuie facut la Paris da sau da este sa vizitezi Montmartre, de la Moulin Rouge pana la Bazilica Sacrei Inimi. Zona Montmartre a fost leaganul boemiei pariziene in secolul al XIX-lea. La poalele dealului se afla miticul cabaret al Moulin Rouge si in varf impresionanta Bazilica Sacre Cour. Plimbarea, cu privelistile imbatabile din varf, merita.

4. Notre Dame

Catedrala in stil gotic a Maicii Domnului este una dintre cele mai vechi si mai frumoase din lume. Inconjurat de apele Senei, este un martor al istoriei pariziene din 1245. Aici are loc romanul lui Victor Hugo care l-a facut celebru pe cocosatul Quasimodo. In prezent, se recupereaza dupa incendiul fatidic din aprilie 2019.

5. Barrio Latino

O zona a Parisului pe care nu o poti rata este Cartierul Latin, cu Panteonul si gradinile Palatului Luxemburg. Acest cartier istoric care isi trage numele de la studentii de la Sorbona, care vorbeau latina in Evul Mediu.

6. Sfanta Capela

Situata pe Ile de la Cite, Sainte-Chapelle este considerata una dintre capodoperele gotice. San Luis a ordonat constructia sa in 1248 pentru a pastra diverse relicve in el.

7. Invalizii

Ansamblul arhitectural Les Invalides adaposteste, printre altele, muzeul Armatei, Scoala Militara, Hotel des Invalides si sarcofagul Napoleon Bonaparte. Site-ul oficial al Muzeului Armatei Franceze.

8. Muzeul Luvru

Luvru este, fara indoiala, cel mai important muzeu din lume. Vizita lui aprofundata necesita mai mult de o zi. La Gioconda, de Leonardo Da Vinci, este nava amiral. Sa cunoasca lucrarile sale cele mai remarcabile, cum sa eviti cozile, orarele, preturile etc. Va sugeram sa cititi postarea noastra.

9. Cimitirul Pere Lachaise

Poate parea o vizita alternativa, dar adevarul este ca acest urias cimitir primeste peste 2 milioane de turisti pe an. Printre cele peste 70.000 de morminte ale sale se numara cele ale unor oameni celebri precum: Oscar Wilde, Marcel Proust, Edith Piaf, Jim Morrison, Chopin, Albert Camus, Balzac si un foarte lung etc. Faima Cimitirului Montparnasse este, de asemenea, notabila. Daca urmeaza sa o vizitezi de la Notre-Dame, poti profita de a trece prin istorica Place de la Bastille. Pentru mai multe detalii, nu ratati articolul nostru despre Cimitirul Pere-Lachaise si postarea intitulata „Cimitirele din Paris si personajele lor cele mai cunoscute”.

10. Palatul Versailles

Situat la aproximativ 23 km de centrul Parisului, in orasul Versailles, acest celebru palat a fost resedinta regala pana la Revolutia Franceza. Palatul Versailles este un sit al Patrimoniului Mondial si merita vizitat fie si doar pentru gradinile sale uriase. Ideal pentru familii, plimbari cu bicicleta etc. Site oficial cu orare si preturi.

Bonus: Catacombele din Paris

La prima noastra vizita la Paris nu am avut ocazia sa exploram acest loc fascinant si macabru, dar la a doua calatorie in capitala Frantei a fost obiectivul nostru principal. Nu ratati postarea noastra cu toate detaliile despre Catacombele din Paris.