Mashable a facut o lista cu cele mai noi si mai eficiente aplicatii care imbunatatesc sanatatea si conditia fizica, atat in ceea ce priveste dieta, cat si programul de exercitii.

Vara se apropie si este momentul sa ne intram in forma. Fanii aplicatiilor Android au un motiv in plus sa se entuziasmeze, pentru ca vor avea parte de un antrenament mai rapid, mai usor si mai amuzant. Si, cum pe piata Android lucrurile evolueaza repede, unele dintre dispozitive incorporeaza GPS, jocuri si muzica pentru a face tot procesul mai atragator.

1.Backpacker GPS Trails Pro (GPS pentru Trekking) –  localizeaza si memoreaza trasee, afiseaza harti, face poze si indica poteci. Functioneaza in locuri precum parcuri nationale, regiuni izolate si locuri destinate sporturilor in aer liber, pentru ca nu are nevoie de semnal.

2Nike BOOM – sincronizeaza muzica la genul de exercitii pe care le faci si afiseaza filmulete motivationale cu antrenori si atleti pe parcurs. Trebuie doar sa setezi ce sport practici, apoi cateva date despre program (interval, seturi de exercitii, durata si tipul de playlist pe care il doresti). In timpul antrenamentului, primesti incurajari de la cei mai buni sportivi si experti din domeniu. Poti sa-ti anunti prietenii prin Facebook ca folosesti BOOM, si primesti in timp real incurajari din partea lor.

3. Instant Heart Rate – monitorizeaza pulsul cu ajutorul telefonului. A fost desemnat Cea mai buna aplicatie pe mobil la categoria sanatate & fitness la Mobile Premier Awards 2011. Este cel mai precis monitor cardiac.

4. Calculator BMI (Body Mass Index) – ofera informatii importante pentru setarea si optimizarea programului de fitness. Nu e recomandat pentru sportivii de mare performanta si corpurile atipice ca masa musculara.

5. Yoga de buzunar – 145 de pozitii de Yoga la tine in mana. Poti alege intre mai multe tipuri de antrenament, niveluri de dificultate si durata pentru un total de 27 de sedinte.

6. CrossFit Travel – aplicatia include 120 de programe Crossfit pentru momentele cand nu esti acasa. Nu ai nevoie de echipament, pentru ca se presupune ca esti undeva unde nu ai acces la cele necesare unui antrenament. Iti arata cum te poti folosi de greutatea corporala pentru a face cateva exercitii si a te mentine in forma.

7. Squats (genuflexiuni) – aplicatia asta se potriveste mai mult femeilor care vor sa-si tonifice fesierii. Te invata cum sa executi cel putin 100 de genuflexiuni la rand in doar cateva zile sau saptamani, in functie de cat esti de antrenat.

8. Contor caloric – te ajuta sa controlezi aportul nutritional si numarul de calorii. Este prevazut cu un scanner de coduri de bare care iti arata ce e bun si ce nu e bun in alimentele ambalate.

9. JEFIT Pro – aplicatie de bodybuilding pentru musculosi. Monitorizeaza progresele pe care le faci, durata unui antrenament si iti inregistreaza recordurile personale, totul fara creion si hartie.

10. SpecTrek – sportul trebuie sa fie si distractiv, asta incearca sa demonstreze aceasta aplicatie. Ideea e sa alergi dupa fantome virtuale generate cu ajutorul GPS-ului si a camerei foto. Jocul ofera statistici, premii, titluri si recorduri, dar mai ales mult amuzament.