Xavi Hernandez a aparut in fata presei in fata transcendentalei meciului Barcelona – Atletico Madrid al 23-lea din Liga Santander. Ambele echipe joaca foarte mult si asa l-a descris el, ca pe un „joc in sase puncte” impotriva unei rivale care aspira la aceeasi cursa, sa fie in urmatoarea editie a Ligii Campionilor. Situatia lui Ousmane Dembele, care a intrat in apel, a fost o alta dintre temele centrale ale conferintei sale de presa.

Joc de sase puncte

„Am jucat impotriva campioanei LaLiga, o echipa dura, dificila. Un antrenor care ii lucreaza bine, joaca pe de rost. Este o echipa cameleonica. E greu, este o finala foarte grea pentru noi. Jucam acasa, cu ajutorul publicului. Calendarul a fost o bestie pentru noi. Ne-am antrenat bine, avem sentimente bune. Pentru noi cele trei puncte sunt fundamentale. Concureaza, sunt trei puncte vitale. Este un joc in sase puncte. Este o finala, trebuie sa mergem sus si sa concuram”.

Dembele, chemat

„Circumstantele s-au schimbat, Dembele nu a gasit o solutie. Circumstantele erau intr-un singur sens in urma cu o luna, acum sunt diferite. Am decis ca fie a fost reinnoit, fie a fost cautata o iesire. Acum imprejurarile s-au schimbat. Acum face parte din echipa… nu ne putem impusca in picior. A fost profesionist cand a fost pe lista si cand nu. Il vom folosi cand considera de cuviinta. El face parte din echipa chiar acum. Circumstantele s-au schimbat cu el, nu a gasit o solutie. Pozitia clubului, a jucatorului… Credem ca este cel mai bun pentru club, este un jucator care nu poate ajuta la indeplinirea obiectivelor. Nu stiu daca am gresit sau nu, dar toti trebuie sa decidem impreuna. Suntem un club si o familie. Am decis ce este mai bine pentru club, pentru echipa, si anume ca jucatorul face parte in mod normal din echipa. Il vom folosi cand va fi potrivit.”

Decizie pe care o joaca Dembele

„Dimpotriva, cred ca ne-am descurcat bine. Am decis pentru club, pentru binele colectivului. Ne-am fi dorit sa se reinnoiasca, dar circumstantele sunt ceea ce sunt. Inteleg ca suporterii sunt raniti, dar trebuie sa te gandesti la echipa, la cei care vin sa aplice. Inteleg ca exista oameni suparati si raniti, dar grupul este cel mai important. Dembele a fost profesionist tot timpul.

Adama si Aubameyang

„Amandoi s-au antrenat normal. Adama ajunge intr-un moment fizic mai bun. Auba a trecut de Covid-19 si s-a antrenat individual. Ambele sunt disponibile, poate ca Adama este mai bun, dar ambele ajung bine. Astept cu nerabdare sa-l vedem in echipa.”

Transferuri

„Clubul a facut o treaba grozava. Mateu, Jordi, presedintele, Rafa Yuste… As evidentia Mateu, Jordi… ne ajuta foarte multa lume. Efortul. Cu limita nu a fost usor. S-a semnat bine, am plecat intariti si vom incerca ca cei noi sa ne ajute sa ne imbunatatim. Buna treaba de la club, sunt fericit.”

Alves a iesit din Europa League

„Sincer vorbind, ma simt rau, orice decizie am luat-o a fost dificila. Noi l-am ales pe Dani pentru post, pentru ca ii avem mai bine ocupati. Am fost nedrept cu Dani, pentru ca ne da multe. Am fost nedrept, dar trebuia sa fie cu unul dintre cei noi. Mai mult pentru pozitie decat performanta.

Ce aduc cele noi?

„Nu doar viteza, jucam cu o anumita varsta care inteleg mai mult in joc. Au o varsta foarte buna pentru a intelege jocul. Castigam multe. Daca ne preseaza sus, avem mai multe amenintari. Acest tip de jucator care poate merge in spatiu si unul la unu. Este greu, castigam putere si alternative. Castigam competitivitate. Avem o serie de posibilitati. Era timpul. E bine pentru echipa.”

Araujo si reinoirea lui

„Este o prioritate, Ronald se descurca foarte bine. Este un fundas central care este o realitate. Este foarte multumit de performanta. Este o reinnoire prioritara. Este o bucata importanta de prezent si viitor”.

Aubameyang

„Ca au fost si alti jucatori mai completi. Este o dovada. Auba ne poate oferi o mare profunzime. Este un jucator cu experienta, care ne poate da presiune mare. Trebuie sa profitam la maximum de virtutile jucatorilor. Acesta este scopul personalului.

Unitate in decizii

„Aici suntem cu totii in aceeasi barca. Am decis cu totii. Nu decid unilateral. Spunem lucrurile in echipa. Asa cum am decis acum o luna cu Dembele, o spunem acum. Are un contract si trebuie sa-l folosim. Ne poti ajuta, inteleg ca sunt oameni raniti. Dar maine ne jucam mult, este transcendental”.

Mai mult Dembele

„In acest moment este jucator de club. A fost un foarte bun profesionist, cand a fost convocat sau nu. Angajamentul lui este impecabil. Cand avem nevoie de el, el ne va ajuta, nu exista indoieli. Sunt o persoana concilianta. Incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru toata lumea. Aceasta este situatia, credem ca a fost cea mai buna pentru club. Facem tot posibilul pentru club si credem ca Dembele ar trebui sa fie acolo. Face parte din a fi antrenor al Barca”.

Liga Europei

«O vad cu o oportunitate buna de a o castiga, de a intra in Liga Campionilor. Nu am fost la nivel si acum suntem in Europa League. Ne vom intoarce. Vom concura, acum as vrea sa castig o Europa League.”

Semnarile

„Autorizarile pot imbunatati echipa. Ne antrenam bine, cu multa intensitate si dorinta. Dorinta de a acoperi obiectivele. Am jucat cu campioana, un Atletico care nu este cel mai bun, dar are jucatori de top. Vom vedea cum se adapteaza cei noi. Vom vedea competitivitatea celor de mai sus, este o finala pentru noi”.

Abde si Jutgla

„Acum exista mai multa concurenta. Daca nu joaca in prima echipa, va juca in filiala. Asta este foarte clar.”

Obiectiv, un bilet pentru Campioni

„In acest moment, obiectivul principal este sa intre in primele patru. Deci nu excludem nimic. Suntem cu 15 puncte mai jos cu un meci in mana. Nu excludem nimic, pana nu este matematic, trebuie sa fim realisti dar fara sa excludem nimic.

Jordi Alba

„Sunt mai multe optiuni in partea stanga. Jordi este important, dar ne putem imbunatati cu totii. Pentru mine, el este o parte fundamentala a echipei.”

Incorporari

„Ne-am intarit bine, este o echipa care acum se schimba odata cu completarile si cu semnarile. Sa vedem cat de departe putem concura. Exista un grup bun si costume. dorind sa faca bine, sa concureze si sa dea maxim. Au mai ramas patru luni de sezon, dar sunt multumit de completari.”

Omagiu lui Luis Suarez?

„Cred ca merita. Cel mai bun atacant centru pe care l-a avut Barca in ultimii ani. A castigat titluri si a fost un bun coechipier. Ai onorurile. Pacat ca din cauza covidului nu am putut sa-i ofer un mare omagiu. Sunt sigur ca fanii ii vor primi un bun venit.”

Fotbalistii vor sa vina la Barca

„Punctul pozitiv este ca aproape toti jucatorii vor sa vina la Barca. Toti jucatorii se fac iluzii si fac eforturi. Este timpul sa ne gandim la club si la ce putem face pentru a ajuta clubul. Ne aflam intr-o situatie economica delicata. Toata lumea a facut un efort sa vina si este foarte demn. In ciuda adversitatii, toata lumea vrea sa vina”.

Adama si Auba

„Au o varsta foarte buna pentru a concura. Sunt perfect antrenati, adaptati unui ritm precum Premierul. Doua semnari grozave in opinia mea.

Simeone

„Nu ar fi stilul lui Barca. Nu spun ca nu castiga titluri sau ca nu merita, dar nu este ideea noastra. Puteti juca cum doriti. Atletico  Madrid a castigat doua ligi si a fost aproape de a castiga Liga Campionilor. Nu inseamna ca nu admir stilul lui Cholo. Este un antrenor grozav. Dar nu este stilul lui Barca, nu este o critica.”