Vacanța este cea mai așteptata perioada a fiecarui an. Abia așteptam sa plecam cateva zile din oraș și sa ne relaxam fara sa ne gandim la problemele de la locul de munca sau la aglomerația orașului.

De multe ori nu putem sa ne decidem asupra destinației spre care vrem sa ne indreptam. Trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte cum ar fi: bugetul alocat, timpul disponibil, mijlocul de transport și ceea ce vrem sa facem in aceste cateva zile de relaxare.

Inainte sa va faceți planuri pentru vacanța, trebuie sa va hotarați asupra unor aspecte: daca vreți sa mergeți in Romania sau peste hotare, bugetul de care dispuneți, cu cine vreți sa mergeți in vacanța și ce mijloc de transport folosiți.

La noi in țara, puteți merge pe litoralul Marii Negre unde nu puteți sa gasiți altceva decat  un loc din ce in ce mai saracacios.

Zona de munte este un pic mai darnica și mai ingrijita decat litoralul nostru mult iubit, așa ca aici puteți avea o vacanța relaxanta.

In Maramureș de exemplu, va puteți plimba cu Mocanița și pueți intra in contact cu tradițiile maramureșene.

Cand sa iți rezervi biletele?

Daca esti sigur de ceea ce vrei sa faci in vacanța, iți poți rezerva locuri cu mult timp inainte si astfel poți beneficia de anumite reduceri de transport sau cazare.

Veți gasi aici cateva sugestii pentru o vacanța potrivita atat in țara cat și in strainatate.

In Romania, pentru un buget de criza de 500 de lei pentru o persoana timp de o saptamana puteți alege o vacanța la mare in  camping sau intr-un apartament alaturi de alți prieteni.

Programul ”O saptamana la mare” a fost valabil in acest an in prima parte a sezonului estival. Acest program se va repeta și pe finalul sezonului și vor fi prețuri intre 159 si 499 lei pentru o singura persoana.

Pentru un buget mediu de 1.500 de lei, romanii pot beneficia de programele ”O saptamana la mare”, ”O saptamana la munte” dar și de o alta vacanța pe langa aceasta. Pe litoral, prețurile variaza intre 50 și 1.500 de lei pe noapte.

La munte, prețurile variaza intre 50 și 60 de lei pentru cazarea intr-o vila particulara. La hoteluri, prețurile variaza intre 80 și 400 de lei in funcție de facilitațile oferite.

Pentru un bugest peste medie, de 2.500 de lei, opțiunile sunt mai multe. La mare va puteți caza in hoteluri de 3-4 stele, la fel și la munte.

Pentru aceste prețuri, puteți opta și pentru un hotel plutitor in Delta Dunarii.

Ceva mai special, este o vacanța petrecuta in incinta unuia dintre cele peste 60 de castele din țara noastra.

Vacanța peste hotare

De cele mai multe ori, in afara gasim oferte mai avantajoase decat la noi in țara. Prețurile mai mici și serviciile de inalta calitate promit sa ne ofere o vacanța de neuitat.

Cu un buget de 250 de euro timp de o saptamana te poți caza la bulgari. Cu 110 euro poți avea parte de cinci zile relaxante in Cipru.

In Muntenegru, poți beneficia de internet, piscine, restaurante și alte facilitați incepand de la 60-70 de euro.

Napoli poate fi vizitat cu doar 160 de euro pentru patru nopți.

Pentru ceva mai exotic, in Croația ai nevoie de 500 de euro pentru o saptamana. La fel și pentru Egipt Veneția sau Paris.

Daca ai un buget de 1.000 de euro pentru o singura persoana, poți petrece o vacanța minunata la Monaco, un loc preferat de majoritatea vedetelor din intreaga lume. Pentru aceași suma, poți opta pentru un circuit in Norvegia. Poate te veio intoarce mai fericit de acolo, așa cum se spune ca in Norvegia traiesc cei mai mulți oameni fericiți.pentru o suma de aproximativ 700 de euro te poți distra timp de o saptamana in Ibiza.

Așadar, stabilește din timp ce buget ai pentru vacanța, ce mijloc de transport vrei sa folosești, și cu cine vrei sa mergi in vacanța.

In cazul in care dorești sa pleci undeva și nu dispui de suma necesara, bancile iți vin in ajutor. BRD, BCR sau Banca Transilvania iți propun ”creditul turistic” prin intermediul caruia iți ofera intre 3.500 și 5.000 de euro pentru o vacanța de neuitat.

Destinații sunt destule, banii nu sunt o problema, sau daca sunt, bancile nu te lasa la greu. Nu trebuie decat sa iți alegi locul dorit și perioada potrivita.