Umiditatea prin filtrare afecteaza estetica casei, slabeste structurile peretilor si agraveaza bolile respiratorii. Acest inconvenient necesita interventia unui profesionist calificat.

Umiditatea prin filtrare apare atunci cand apa din exterior patrunde in interiorul casei si ramane depozitata in pereti. Aceasta afectiune este una dintre cele mai frecvente si poate fi cauzata de ploaie, ape subterane sau daune interne. Aflati in acest articol cum sa remediati problema!

Filtrarea lichidelor este una dintre cele mai daunatoare probleme din interiorul casei. La nivel structural, determina deteriorarea fatadelor si slabirea treptata a materialelor care confera soliditate peretilor. In plus, afecteaza calitatea aerului si poate agrava bolile respiratorii, precum astmul.

Cum se detecteaza umiditatea prin filtrare in casa?

In multe cazuri, umiditatea incepe tacuta, totusi, in timp, devine o problema vizibila cu ochiul liber.

Semnul principal de avertizare sunt petele care apar pe perete si mat culoarea naturala a vopselei. Acestea sunt situate in zonele in care apa este cel mai baraj si se pot agrava pe zi ce trece din cauza noilor scurgeri.

Acest tip de umiditate poate fi detectat si prin perceperea ca peretii sunt umflati si ca vopseaua este fragmentata la scara larga. De asemenea, este evidenta prezenta mucegaiului, ceea ce face ca locul sa ramana rece si sa miros urat.

Un fenomen recurent in casele cu umiditate infiltrata este ca peretii arata umezi chiar si atunci cand nu ploua . Din acest motiv, prizele sunt scurtcircuitate.

De asemenea, atunci cand problema este foarte avansata, scurgerile din pereti sau tavane se scurg in interiorul casei si provoaca adesea inundatii. Ca urmare a acestor evenimente, mobilierul sufera decolorare si uzura ireversibila .

Peretii mucegai retin umezeala si racesc mediul, favorizand dezvoltarea mai multor microorganisme.

Cauzele infiltratiilor umede

Fisurile situate in peretii caselor sunt cea mai frecventa cauza prin care umiditatea incepe prin filtrare. Acestea apar din cauza schimbarilor constante de temperatura, erori de constructie sau miscari telurice si sunt deschiderile prin care patrunde apa din exterior.

Tevile sparte din interiorul peretilor sunt un alt motiv pentru care se dezvolta umiditatea infiltrata. In aceste cazuri este necesara prezenta unui profesionist, deoarece apa picura permanent in interior si pune in pericol siguranta locuitorilor.

Problema incepe si atunci cand cladirile sunt facute in casa. Daca finisajele usilor si ferestrelor nu sunt sigilate corect, exista gauri care permit intrarea apei.

In cazul acoperisurilor, scurgerile apar din cauza acoperisurilor sparte care nu contracareaza caderea apei de ploaie. Aceste materiale pot fi deteriorate prin primirea unor impacturi puternice, prin slabirea de lumina soarelui si furtuni, sau prin lipsa intretinerii corespunzatoare.

Umiditatea poate fi contracarata prin hidroizolatie, adica folosind produse si huse care impiedica stagnarea apei. Cu toate acestea, atunci cand procesul nu este executat corespunzator, acesta devine o alta cauza a scurgerilor, deoarece lasa zone neprotejate.

Robinetele si scurgerile aflate in stare proasta sunt, de asemenea, factori declansatori ai umezelii. Acestea trebuie schimbate de indata ce prezinta defecte, deoarece pe langa filtrarea apei in pereti, maresc cheltuielile si costurile serviciilor publice.

Cum se poate rezolva umezeala prin filtrare?

In primul rand, este important sa retineti ca este ideal sa angajati un expert calificat pentru a repara umiditatea scursa . Procedura trebuie sa inceapa cu o examinare amanuntita pentru a identifica unde apare problema si care sunt cauzele.

Apoi, lucrul corespunzator este ca zonele afectate sa fie razuite cu o spatula de constructie, cu intentia de a indeparta murdaria si buruienile aderente. Aceasta faza este esentiala, inainte de repararea scurgerilor, deoarece este necesara eliminarea tuturor ciupercilor care ar putea produce din nou umiditate.

Cand peretele nu are urme de mucegai si vopsea decojita, scurgerile trebuie corectate. Aici se etanseaza fisurile, se schimba conductele sau se monteaza acoperisuri noi, in functie de vremea nefavorabila a fiecarei locuinte. Dupa aceea, zona trebuie curatata din nou pentru a indeparta urmele de lipici si alte produse.

Cu punctele de fuga rezolvate, ramane sa acoperim golurile din perete si sa recuperam estetica originala. Pentru aceasta, trebuie aplicat un stuc de calitate pana cand peretele este uniform.

Zonele stucate sunt slefuite pentru a termina de indepartat toate denivelarile si a face peretele uniform si compact.

Ca pas final, structurile trebuie vopsite cu un vinil rezistent si rezistent la umezeala. In plus, pe peretii interiori si exteriori se poate aplica un produs de hidroizolatie.

Punctul final in repararea unei scurgeri de umiditate este revopsirea zonei reparate cu un material rezistent la revenirea problemei.

Cheile pentru a te proteja de umiditate

Cel mai important lucru inainte de a incepe sa rezolvati umiditatea este sa efectuati planificarea. Aceasta faza permite sa se convina asupra adaptarilor, cotand manopera si materialele necesare pentru ca amenajarea sa nu ramana neterminata.

Expertii recomanda programarea datelor de intretinere, deoarece acestea permit detectarea defectiunilor si stabilirea mecanismelor de solutionare. Recenziile sunt esentiale pentru a preveni, a actiona la timp si a evita daunele ireversibile care se pot raspandi la casele invecinate.

Umiditatea trebuie tratata de catre un expert, pentru ca acestia sunt persoanele potrivite pentru a identifica cauzele si a face aranjamentele fara a lasa capete libere. De asemenea, ofera consiliere cuprinzatoare privind materialele, designul si metodele de izolare impotriva scurgerilor.

In sfarsit, trebuie acordata atentie subsolurilor, ferestrelor, teraselor si canalelor de scurgere. Aceste zone sunt cele mai predispuse la umiditate, datorita contactului lor strans cu ploaia si apele subterane.