Uleiul de arbore de ceai a fost intotdeauna folosit pentru a trata problemele pielii, dar aplicatiile sale medicinale nu se limiteaza la asta. Este originar din Australia, unde aborigenii l-au folosit dintotdeauna pentru a trata diverse boli. In plus, uleiul de arbore de ceai are si proprietati cosmetice. Poate fi folosit de barbati si femei, pe toate tipurile de piele, desi este mai potrivit pentru cei care sufera de pete, acnee, pori infundati sau cosuri.

Se poate aplica si pe parul celor care doresc sa-l pastreze sanatos, fie ca il au uscat, gras sau cu matreata. Nu este potrivit pentru uz alimentar chiar daca exista produse care pot fi folosite pentru a aroma alimente si bauturi. Daca doriti sa aflati multe informatii si sa cunoasteti cele mai bune produse din ulei de arbore de ceai de pe piata, cititi in continuare articolul nostru!

Ce este uleiul de arbore de ceai?

Uleiul de arbore de ceai, cunoscut si sub numele de ulei de arbore de ceai, este un ulei esential produs din frunzele arborelui de ceai australian. Cand este utilizat local, are un efect antibacterian. Poate fi folosit pentru a trata acneea, piciorul atletului sau paduchii capului. Este comercializat ca ulei si, de asemenea, in multe produse pentru piele fara prescriptie medicala, cum ar fi sapunurile si lotiunile.

Care sunt proprietatile uleiului de arbore de ceai?

Uleiul esential al arborelui de ceai are o putere mare de patrundere in piele, pe langa diverse utilizari. De exemplu, amestecarea a cateva picaturi din acest ulei in crema de zi cu zi este un remediu eficient pentru acnee. Poate fi folosit si ca remediu pentru parul gras si uscat, deoarece regleaza activitatea glandelor sebacee de la nivelul scalpului.

Datorita actiunii sale antifungice, ajuta la combaterea matretii, pur si simplu cu cateva picaturi de ulei pe care sa le adaugi la samponul tau obisnuit. Este folosit pentru a reduce mancarimea si iritatia scalpului, precum si pentru a preveni infestarea cu paduchi. In cele din urma, stimuleaza microcirculatia pielii.

Ulei de arbore de ceai cum se foloseste

Uleiul de arbore de ceai este un produs cu proprietati antibiotice si antiseptice, demonstrate in multe studii oficiale. O scurta cautare pe net este suficienta pentru a realiza mie de utilizari pe care le are.

Mai jos am facut o lista cu principalele beneficii ale uleiului de arbore de ceai:

Rani – Aplica cateva picaturi de produs pe rana.

Tuse, raceli, sinusuri si dureri de gat – fa fumigatii adaugand 7 picaturi de ulei de arbore de ceai intr-un vas cu apa clocotita. Foloseste un prosop pentru a-ti acoperi capul si pune-ti nasul si gura pe aburul emis de tigai. Inspira pe nas si expira pe gura de mai multe ori, facand pauze din cand in cand pana cand nu mai exista vapori.

Negi – Pentru a scapa de verucile inestetice si pentru a nu fi nevoit sa le arzi sau sa le indepartezi prin interventie chirurgicala, trebuie sa aplici o picatura de ulei esential direct pe neg peste noapte si sa-l acoperi cu tifon. Dimineata trebuie sa indeparteaza tifonul si sa nu repeti tratamentul in timpul zilei. Durata procesului depinde de starea negului.

Probleme cu parul – Regleaza activitatea glandelor sebacee, deci este utila in special pentru parul gras. De asemenea, ajuta la combaterea ciupercii care provoaca matreata, datorita functiei sale fungicide.

Pediculoza – Este un remediu foarte eficient pentru paduchi. Mai intai trebuie sa-ti speli parul cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit, iar apoi, odata ce ti-ai clatit parul, pieptene-l cu un pieptene cu dinti fini imbibat cu ulei.

Conjunctivita – Puteti adauga o picatura de ulei intr-un pahar cu apa fiarta calda, inmpaie o discheta in el, si pune pe pleoape timp de 20 de minute, de cateva ori pe zi.

Aromoterapie – Uleiul de arbore de ceai are efect antibacterian, asa ca daca il folosesti pentru a-ti aromatiza locuinta prin difuzoare sau spray-uri, poti elimina bacteriile din mediu.

Cosuri si acnee din ulei de arbore de ceai – Curatarea zilnica a pielii este foarte importanta si poti realiza acest lucru folosind o discheta de vata inmuiata in apa si o picatura de ulei. Se recomanda utilizarea o data sau de doua ori pe zi.

Dureri musculare – Pune o singura picatura in cada plina cu apa calda.

Dupa barbierit sau epilare cu ceara – O cantitate mica de ulei de arbore de ceai poate fi aplicata pentru a dezinfecta taieturile sau pentru a calma mancarimea.

Arsuri solare minore sau arsuri solare – Dupa ce aplici gheata sau apa rece pentru a calma durerea, aplici ulei de arbore de ceai de mai multe ori peste arsura pentru a dezinfecta. Continua procesul pana se formeaza o crusta. In momentul in care scade, continua cu aplicarea, desi nu la fel de des.

Varicela, rujeola sau rubeola – Pe langa tratamentul medical, uleiul de arbore de ceai poate fi folosit pentru a calma mancarimile si pentru a accelera vindecarea. Trebuie folosit intr-un vaporizator pe toata durata bolii.