Invata cateva trucuri sa reduci cantitatea de mancare aruncata. Reorganizeaza felul in care iti faci cumparaturile pentru a economisi o suma importanta.

Cumparaturi mai frecvente

Cumparaturile frecvente iti ofera sansa sa achizitionezi o cantitate mai mica de fructe, legume si alimente in general. Astfel vei reusi sa estimezi portia pe care o folosesti pentru gatit. Inainte de pleca la supermarket verifica frigiderul si congelatorul pentru a realiza o lista. Secretul economisirii este sa nu cumperi produse in exces si sa rezisti tentatiei de a acumula mai multe cartoane sau kilograme de ingrediente in congelator.

Foloseste o lista de alimente necesare

Utilizarea unei liste te va ajuta nu numai sa arunci mai putina mancare dar si sa-ti completezi sesiunea de shopping mai repede. Foloseste caietele sau mini-agendele care te inspira si te ajuta in organizarea achizitiilor. Grupeaza alimentele in functie de importanta si convinge-te sa-ti controlezi cheltuielile in functie de nevoile tale.

Alege alimente congelate si conserve

Legumele sau preparatele congelate la fel ca diferitele conserve sunt extrem de practice. Intr-adevar cele proaspete contin mult mai multi nutrienti, insa, la inceput trebuie sa stabilesti cantitatea pe care o poti consuma din diferitele ingrediente. Mancarea aruncata este un fenomen comun in zilele de astazi. Aduna numeroase retete pentru care trebuie sa folosesti astfel de produse si bucura-te de favoarea pe care o faci omenirii.

Depoziteaza fructele separat de legume

Specialistii te sfatuiesc sa depozitezi intr-un sertar separat legumele si fructe. Merele sau bananele stricate pot strica si restul ingredientelor. Investeste in cutii speciale din plastic pe care le poti aranja in functie de prospetime si continut. Verifica alimentele regulat pentru a indeparta cele care incep sa se strice. De asemenea, este important sa nu cumperi o cantitate prea mare din diferitele produse organice.

Congeleaza resturile de legume

In loc sa arunci resturile de legume la gunoi aduna-le intr-o cutie sau o punga speciala. In momentul in care se aduna o cantitate mai mare poti prepara o supa de legume delicioasa. Combina diferitele ingrediente pentru a evita mancare aruncata. Mai mult, vei reusi sa adopti o nutritie mai sanatoasa tinand alimente bogate in vitamine la indemana.

Foloseste resturile de legume fierte pentru alte preparate

Renunta la obiceiul de a umple gunoiul cu resturi de preparate. Transforma orezul fiert in orez fript perfect pentru mancare chinezeasca sau asiatica in general. De asemenea, legumele pot fi folosite pentru a prepara frittata sau omlete apetisante, sosuri, pasta etc. Painea uscata sau veche poate fi transformata in crutoane.