In varsta de 23 de ani, cel cunoscut ca Savio s-a nascut la Kampala in Uganda, dar ulterior a fost descoperit de un scouter si transferat in Germania in 2004, pe cand avea doar 15 ani. Un an mai tarziu, mijlocasul a fost transferat la Brescia, formatia care in 2009 il ceda in Anglia, la West Ham, pentru o suma colosala daca o raportam la fotbalul romanesc, aproximativ 10,5 milioane de euro.

Acolo, fotbalistul de numai 1,76 m a preluat tricoul cu numarul 10, insa evolutiile sale au fost mai degraba dezamagitoare. Dupa numai 10 partide disputate in Premiera League, Nsereko a fost cedat la Fiorentina, gruparea care ulterior l-a imprumutat la Bologna, TSV Munchen 1860, Cernomoret Burgas si Juve Stabia.

Cautat de familie cu Interpolul

Nsereko e cunoscut ca un jucator indisciplinat. In toamna anului trecut, pe cand era legitimat la Juve Stabia, acesta a disparut de la echipa si nu a mai discutat nici cu membrii familiei. Disperati, acestia au apelat la serviciile Interpol pentru a da de urmele sale, fiind descoperit dupa aproape trei saptamani in Anglia. De altfel, pana in momentul semnarii contractului cu FC Vaslui, fotbalistul care poate evolua atat ca aripa, cat si ca atacant, era legitimat la Fiorentina, formatie la care insa nu a apucat sa debuteze.

Globetrotter via Indonezia

A doua mutare anuntata de vasluieni pentru aceasta iarna este mijlocasul portughez Jaime Braganca, care ultima oara a evoluat in indepartata Indonezie, la FC Persija Jakarta. In cariera sa, fotbalistul de 28 de ani a mai trecut pe la juniorii lui Sporting Lisabona, Maritimo Funchal, Santa Clara, Olhanense, Al Riffa din Bahrein, Ingolstadt din Germania, Al Sahel din Kuweit si Cernomoret Burgas din Bulgaria.

Pandurii refuza

Daca in cazul celor doi situatia este aproape clara, in schimb, FC Vaslui nu reuseste sa ajunga la un numitor comun cu agentii lui Stojan Vranjes si Jaka Stromajer. Pandurii si-a dat acordul pentru a-i ceda pe ambii in schimbul a 500.000 de euro, insa pretentiile financiare ale fotbalistilor sunt considerat exagerate de Adrian Porumboiu, care le-a transmis ca e ultima oferta.

Cinci pe lista neagra

Pentru cantonamentul de la Poiana Brasov, Viorel Hizo nu va conta pe Farkas, Milanov, Milisavljevic si Pavlovic, toti aflati in ultimele sase luni de contract. Ultimul are cele mai mari sanse de a-si gasi o alta echipa in aceasta iarna, de serviciile sale interesandu-se Rapidul. De asemenea, Gerlem este absent de aproape o saptamana si nimeni nu stie nimic de el.