1.Milos Raonic  Canadianul in varsta de doar 21 de ani este deja cel mai bine clasat canadian din istorie, locul 25 ATP. Are un serviciu impresionant iar acest lucru ii da sansa de a castiga orice meci jucat. Pentru un retur bun, adversarii sai trebuie sa fie atenti la lovitura sa de dreapta, una din cele mai puternice din circuit. Raonic are abilitatilenecesare de a castigat cel putin un turneu major, astfel ca posibilele rezultate bune ce vor urma nu vor impresiona pe nimeni. Anul acesta are in palmares doua titluri la Chennai si San Jose.  Daca Raonic va fi sanatos, are sanse mari sa-si imbunatateasca palmaresul cu cel putin un titlu, mai ales spre finalul anului pe hard.

2.Bernard Tomic. Australianul de doar 19 ani, clasat pe locul 36 in acest moment,este viitorul tenisului de la Antipozi.  Tomic a realizat cateva rezultate in trecut, cel mai important dintre acestea fiind sfertul de finala de la Wimbledon din 2011, unde a castigat un set in fata lui Djokovic. Tomic este un jucator echilibrat fara a avea mari slabiciuni sua mari arme. Are un rever slice foarte bun si un control bun la dreapta. Multi specialisti il vad ca o mare speranta, beneficiind de un mental bun si un joc tactic foarte bine stabilit.

3.Ryan Harrison- Clasat in prezent pe locul 64, Ryan este vazut ca salvatorul SUA. Cei mai multi specialisti americani il vad pe Harrison ca cel care va aduce gloria de alta data pentru tenisul american, avand arme care il recomanda pentru aceasta performanta. Ca si Raonic, beneficiaza de un serviciu exploziv si de o dreapta foarte buna. Insa, fata de Raonic, nu are un prim serviciu foarte curat, ceea ce il face vulnerabil. Americanul are un viitor stralucit in fata, jucand deja cu cativa jucatori de top, cel mai recent cu Roger Federer de doua ori in doar o luna de zile. 

4.Grigor Dimitrov– Bulgarul, locul 87 in lume, a fost considerat de la debutul sau in circuit ca noul Federer.  Acest lucru se datoreaza in special reverului sau cu o singura mana si deplasarii sale foarte bune pe terenul de tenis. Bulgarul are potentialul de a deveni un mare jucator daca continua sa progreseze si sa-si mentina agresivitatea pe teren.  Dimitrov a fost considerat intotdeauna un mare talent si are nevoie doar de sclipire intr-o circumstanta propice pentru a incepe sa-si impuna jocul.

5. Donald Young-Americanul, clasat pe locul 45 in acst moment, a inceput sa-si arate potentialul anul trecut. El a ajuns in optimi la US OPEN, fiind eliminat de Murray. Pana nu demult, Young a fost considerat viitorul tenisului american, disinctie ce ii revine acum lui Harrison. In varsta de 22 de ani, americanul joaca intotdeauna bine in sezonul american de hard.  Va fi greu pentru Donald de a repeta performanta de anul trecut de la US OPEN, insa cu un tablou de concurs bun, el poate sa o repete.

 6.Kei Nishikori– Clasat pe locul 18 in clasament, Kei este cel mai bine japonez clasat din istorie, iar ascensiunea sa continua.  A ajuns in sfertirile de finala de la Australian Open 2012, insa din acel moment a inceput o decadrre. Japonezul nu are multe puncte de aparat in sezonul de zgura. Cea mai buna performanta a sa pe zgura este o finala la Houston si un tur 2 la Roland Garros anul trecut. Rafael Nadal a declarat cu mult timp in urma ca Kei este un mare talent si ca are potentail de top 10. Insa, pentru a-i da dreptate ibericului, Nishikori va trebui sa fie mult mai constant.

7.Ricardas Berankis- Ca si Nishikori si Raonic, Ricardas Berankis este cel mai bine clasat jucator din istoria tarii sale. Cand el a intrat in top 100 in noiembrie 2010, el a devenit cel mai bine clasat lituanian din toate timpurile. Lituanianul are doar 1,75 m inattime ceea ce ii afecteaza majoritatea loviturilor. Cea mai afectata lovitura este serviciul. Insa, acest lucru nu inseamna ca jucatorii scunzi nu pot avea succes. Un exemplu ste David Ferrer, care are aceasi inaltime. Pentru ca Ricardas sa aiba succes, va trebui ca el sa devina un jucator de fundul terenului, precum Ferrer.

8. Cedrik-Marcel Stebe– Stangaciul german, locul 92 mondial, are , conform specialistilor, foarte mult potential. Faptul ca este stangaci ii confera un avantaj in fata celor mai multi dintre adversari deoarece ei au alt stil de joc. Stebe utilizeaza un top spin in combinatie cu dreapta pentru a-si mentine adversarii pe fundul terenului. Are un serviciu solid dar va trebui sa si-l imbunataseasca daca doreste sa urce in clasament. Germanul are potentialul necesar pentru a intra in top 50, dar va trebui sa fie mult mai hotarat pe teren pentru a obtine aceasta performanta.

9. Ernest Gulbis. Letonul, locul 78 mondial, a fost vazut ca un viitor jucator de top 10. Din pacate, nu a ajuns la acest rezultat inca, cel mai aproape fiind in februarie 2011. Din cate se pare, Ernest si-a pierdut concentrarea de care are nevoie un jucator de tenis pentru a ajunge la rezultate valoroase. Nu se stie din ce motiv, Gulbis nu poate realiza un rezultat bun in turneele de Mare Slem, jocul sau avand de suferit in momentele importante. Wrnest are abilitatea necesara de a concura cu cei mai buni jucatori din lume, dar pana cand nu va reusi sa lege mai multe victorii, va ramane in afara top 50.

10. Tatsuma Ito. Ito este un jucator interesant care se milca foarte bine pe teren, dar care nu are arme importante. Are cateva lovituri interesante si solide , dar doar cand mingea ii vine scurt de la adversar. Clasat pe locul 98 in acest moment, japonezul este un jucator de urmarit in aceasta parte a doua a sezonului, avand sansa de a-si pune amprenta in tenisul masculin.