Care sunt top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam, ce protejeaza e-mail-urile si paginile web? Daca majoritatea mailurilor primite sunt de fapt mesaje promotionale sau mesaje ce apar instant in momentul in care deschideti un e-mail, aici veti afla cum puteti scapa automat de acestea. Mesajele spam sunt de fapt sisteme electronice de messaging care trimit peste tot mesaje, intr-un volum mare, prin intermediul carora se promoveaza diferite pagini web, produse sau servicii. Desi cea mai cunoscuta forma de spam este e-mail-ul, exista si alte forme de astfel de mesaje electronice nedorite care apar pe site-uri de socializare, pe telefoanele mobile, pe motoarele de cautare, bloguri sau forumuri.  Mesajele nedorite apar peste tot, insa ce putem face pentru a scapa de ele si a nu mai utiliza butonul de Delete cand deschidem cutia postala electronica? Folosim un program care sa indeparteze aceste forme de advertisment virtual!

BullGuard Spamfilter se afla pe locul 10 in top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam care actioneaza la nivelul mai multor tipuri diferite de e-mail. BullGuard actioneaza ca si plugin in Mozilla Thunderbird, Outlook si Outlook Express, reusind sa filtreze mesajele promotionale nedorite cu usurinta. Acesta nu necesita mult efort din partea utilizatorului care poate alege din optiunile prezente si seta softul pentru a elimina din start e-mail-urile nedorite.

SpamExperts Desktop se afla pe locul noua in top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam, gasind si eliminand mesajele spam foarte usor. SpamExpert se integreaza imediat in orice fel de mail si isi face treaba fara a fi configurat, in orice program si cont E-mail. Acest program anti-spam are insa si neajunsuri, fiind destul de incet in verificarea e-mail-urilor si  necesitand download periodic al mailurilor. Pe deasupra, si sistemul de corectare al erorilor filtrului ar avea nevoie de cateva imbunatatiri.

Pe locul opt in top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam se afla Spamato. Acest soft filtreaza conturile care fac si mail forwarding (conturile de tip POP si IMAP), avand multe pluginuri ce functioneaza si in Mozilla Thunderbird si Outlook. Spamato elimina cu precizie spamurile, insa optiunile sale in numar covarsitor pot deveni mai greu de inteles pentru utilizator. Plugin-urile acestui program permit o folosire rapida a produsului in conturile POP si IMAP.

Pozitia sapte in top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam este luata de Spam Bully. Acest program are o eficienta covarsitoare in identificarea emailurilor nedorite si in eliminarea acestora din lista de mail. Spam Bully prezinta optiuni pe care utilizatorul le poate modifica in conformitate cu nevoile sale.

Cactus Spam Filter se afla pe pozitia sase in topul celor mai bune softuri anti spam. Acest soft poate fi utilizat si de incepatorii intr-ale calculatoarelor pentru ca este simplu de folosit si ofera o filtrare buna a mesajelor din mail. Un neajuns al acestui program este faptul ca softul Cactus Spam Filter actioneaza numai la nivelul conturilor POP si nu poate sa sorteze mesajele relevante in categorii.

Pe pozitia cinci in top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam se afla K9. Acest soft are o precizie foarte mare, se poate folosi usor si actioneaza la un nivel foarte bun de filtrare Bayesian (o tehnica ce poate fi individualizata in functie de nevoile clientului, oferind putine detectari false ale mesajelor spam). Datorita sistemului de filtrare Bayesian, programul invata singur cum sa elimine spamurile. K9 este destul de bun in ceea ce priveste identificarea si eliminarea mesajelor nedorite, insa actioneaza numai la conturile POP si nu poate fi administrat de la distanta.

Spamihilator se afla pe locul patru in top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam si are o eficacitate ridicata multumita filtrelor Bayesiene ce se adapteaza la mesajele nedorite gasite in timp.  Spamihilator arata destul de bine, are o interfata usor de inteles si o functionalitate ridicata, putand fi folosit cu orice cont (un punct forte ale acestui soft).

Locul trei in topul programelor de filtrat mesaje spam este ocupat de POPFile. Acest soft se clasifica drept proxy de clasificare al conturilor POP si NNTP ce da dovada de o eficienta ridicata si de o flexibilitate destul de mare. Utilizatorul isi poate seta acest soft pentru a filtra spamul cat mai eficient si a pune email-urile bune pe categorii. POPFile are o singura problema, in timp ce verifica mailul foloseste memorie RAM si actioneaza asupra procesorului daca trebuie sa trieze prea multe mailuri.

Pe locul doi in top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam se afla Spamfence. Acest soft poate fi folosit fara niciun fel de efort si are un serviciu de filtrare foarte bun, eliminand atat emailuri nedorite cat si virusi. Singura problema a lui Spamfence, daca poate fi spus asa, este faptul ca acesta se bazeaza pe forwarding si necesita doua e-mail-uri diferite pentru a-si face treaba.

Pozitia de top 10 cele mai bune programe ce filtreaza mesaje spam primite este luat de MailWasher Pro. Acest program ofera siguranta, este usor de folosit si da dovada de o competenta iesita din comun. In plus, filtreaza mailurile mult mai usor, eliminandu-le pe cele nedorite intr-un timp record. Pe langa faptul ca scapa conturile de email de mesaje nedorite, MailWasher Pro protejeaza sistemul si de virusi. Acest soft este insa mai putin integrat in programele de email, ceea ce face ca performanta sa sa fie ceva mai redusa din anumite puncte de vedere.