De ce tip de content writer aveti nevoie? Raspunsul la aceasta intrebare depinde de obiectivele de afaceri pentru continutul pe care doriti sa-l creati. Inainte de a incepe sa colaborati cu un content writer, puteti defini scopul si obiectivul campaniei. 

Pentru ca resursele de timp si bani sunt limitate, este bine sa stiti de la inceput de ce tip de content writer aveti nevoie pentru o anumita campanie. 

  • Aveti obiective de vanzare de atins. 

Pentru fiecare din aceste misiuni, puteti gasi un content writer potrivit. 

Ce face un content writer?

Un scriitor sau creator de continut poate asterne pe foi albe digitale articole, advertoriale sau alte forme de continut, prin care va puteti promova afacerea. Un content writer poate fi specializat pe un anumit domeniu, dar exista si content writeri versatili, dispusi sa faca research si sa scrie despre mai multe subiecte. 

Tipuri de content writeri

1. Scriitorul de blog

Un astfel de scriitor va sti sa transforme subiecte complexe in conversatii placute, confortabile si usor de digerat. El poate sa creeze continut captivant care sa functioneze bine. Va alege un titlu atragator. Poate sa colaboreze cu influenceri sau experti pentru a realiza interviuri sau adauga citate pentru a impodobi continutul cu mai multa credibilitate. 

Scriitorii de blog tind de asemenea sa aiba cunostinte bune de SEO, sa cunoasca cum se face un research pentru cuvinte cheie relevante si cum se optimizeaza continutul pentru motoarele de cautare. Ei scriu de obicei articole, postari de blog, interviuri etc. 

2. Jurnalistul de brand

Acesta este un povestitor autentic si nu se lasa pana cand nu-si gaseste povestea potrivita. Jurnalistii de brand tind sa fie extrovertiti si plini de energie, lucruri pe care le transmit materialelor pe care le realizeaza. 

Sunt niste ambasadori excelenti de marca. Scriu cu usurinta comunicate de presa sau povesti despre clienti. Reusesc intotdeauna sa puna brandul intr-o lumina foarte buna. 

Un jurnalist de marca poate scrie continut cu forma lunga si piese se mare interes ce pot fi prezentate tertilor prin mass media sau publicatii mari. In plus, acesti jurnalisti au un fler pentru titluri extrem de convingatoare, care aduc click-uri si dorinta de a distribui continutul. 

Un jurnalist de brand scrie povesti de marca, interviuri, comunicate de presa, comunicari interne etc. 

3. Copywriterul

Acesta este un scriitor agil, capabil sa lucreze cu o gama impresionanta de subiecte si proiecte. Vorbeste perfect limba brandului si limba clientilor. Este analitic si foarte curios, ceea ce inseamna ca prefera sa prezinte date, statistici, detalii etc. 

Un copywriter este perfect pentru creatie continut site, infografice, presa traditionala, descriere de produse etc. 

4. Scriitorul de newslettere

Acest creator de continut are obiective clare: sa determine o actiune in cei care ii citesc materialele. Are o intelegere puternica a strategiei de generare conversii si este un foarte bun psiholog. Scrie titluri persuasive, tine cont de background-ul celui care primeste materialul si este atent la plasarea fiecarui cuvant. Creatorii de newslettere stiu sa ruleze campanii de teste A/ B si isi analizeaza constant rezultatele. S 

5. Scriitorul de advertoriale si articole seo

Acest scriitor de continut este foarte abil in crearea materialelor optimizate seo. El incorporeaza cu grija cuvintele cheie in advertorial si plaseaza strategic linkuri de ancorare spre site-ul de promovat. In plus, scriitorii de continut au un talent deosebit in a scrie materiale informative si foarte atragatoare, care doar pe alocuri si foarte subtil povestesc despre un brand. Advertorialul este in sine o reclama mascata, iar scriitorul stie cum sa pastreze un ton detasat, fara a-l presa cu reclame pe cititor. 

Aveti nevoie de un creator de continut? Intrati pe ibox, creati un cont de advertiser si incepeti sa colaborati cu scriitori de continut doritori sa fie ambasadori de succes ai brandului dumneavoastra.