Cursele de masini au fost un sport preferat din toate timpurile. Are multi fani indragostiti care tin pasul cu viata soferilor lor preferati. Unii dintre cei mai buni soferi de masini de curse au facut acest sport si mai interesant si promitator prin performante stralucitoare si remarcabile. 

Fie ca este vorba de conducere de raliuri, competitie de Formula 1 sau curse de anduranta, acesti piloti s-au autodepasit in mod exceptional in fiecare disciplina de curse auto. Talentul lor, numarul mare de victorii si determinarea fata de profesia lor i-au imortalizat ca fiind unii dintre cei mai buni indivizi care au ajuns vreodata la volan. 

7 cei mai buni soferi de masini de curse din istoria curselor

Sa aruncam o privire asupra acestor 7 cei mai buni soferi de masini de curse pe care i-am mentionat mai jos.  

7. Alte loterie 

Andre Lotterer ocupa locul al saptelea pe lista celor mai buni piloti de masini de curse. Este un pilot profesionist de curse belgiano-german. Are licenta belgiana, dar reprezinta Germania. A participat la Super Formula Series japoneze, castigand un titlu in 2011.  

Lotterer a participat la echipa Jaguar de Formula 1 ca sofer de testare, dar nu a condus la locul de cursa. De asemenea, s-a alaturat lui Caterham in locul lui Kamui Kobayashi la Marele Premiu al Belgiei in 2014.  

6. Nico Hulkenberg 

Nico Hulkenberg este un popular pilot de curse profesionist german si in prezent concureaza pentru echipa Renault Sports F1. El a concurat pentru Porsche in cele doua runde ale sezonului 2015 FIA World Endurance Championship. El a ajuns sa castige 24 de ore de la Le Mans din 2015 la prima sa incercare. 

Nico este un castigator atat al seriei Euro de Formula 3, cat si al Grand Prix-ului A1. El este, de asemenea, campion al seriei GP2 si este unul dintre cei trei piloti care au castigat campionatul seriei GP2 din 2005 in sezonul sau de debut. 

5.Daniel Suarez 

Daniel Suarez este un foarte popular sofer profesionist de masini de curse mexican. In prezent, joaca cu norma intreaga in seria Monster Energy Nascar Cup si se spune ca este printre cei mai buni piloti de masini de curse din NASCAR. De asemenea, conduce Toyota Camry nr.19 pentru Joe Gibbs Racing. 

De asemenea, a concurat in foarte faimoasa serie Nascar Xfinity si este campionul seriei Nascar Xfinity 2016. De asemenea, a condus in seria Nascar Toyota care a avut loc in Mexic in care a concurat pentru Telcel Racing.  

4. Jeff Gordon

Urmatorul pe lista il am pe Jeff Gordon, care este un sofer subestimat din cauza lipsei de victorii pe drum. Dar numeroasele premii pe care le-a castigat il fac sa se situeze pe lista unuia dintre cei mai buni piloti de masini de curse din lume. Este un sofer premium Nascar al tuturor timpurilor. 

Jeff detine cele trei titluri Daytona 500 si patru titluri de Campionat Nascar Cup. Se spune ca este unul dintre cei mai distrasi soferi Nascar de-a lungul intregii sale cariere. Recordurile sale remarcabile pe piste de pamant inainte de Nascar au fost impresionante. Cu siguranta este un campion din toate punctele de vedere.  

3. Sebastien Ogier 

Sebastian Ogier se afla pe locul trei pe lista celor mai buni piloti de masini de curse. Este un pilot francez de raliuri care conduce in Campionatul Mondial de Raliuri si este, de asemenea, actualul detinator al titlurilor Campionatului Mondial de Raliuri.  

Se spune ca Sebastian este al doilea cel mai de succes pilot WRC cu patru titluri consecutive WRC. Cariera sa de atlet a inceput ca gimnast, dar mai tarziu a trecut la curse si a devenit unul dintre cei mai de succes concurenti.  

2. Esteban Ocon

Esteban Ocon este un sofer profesionist de masini de curse francez si ocupa locul al doilea pe lista celor mai buni piloti de masini de curse. Si-a facut debutul in Formula 1 pentru Manor Racing la Marele Premiu al Belgiei in 2016, in care l-a inlocuit pe Rio Haryanto.

Ocon si-a facut debutul si in Formula Trei pentru echipa Prema Power la Macau Grand Prix. De asemenea, a participat in primul tur la Silverstone si a castigat campionatul. De asemenea, face parte din programul de dezvoltare Mercedes-Benz.

1. Valtteri Bottas

In cele din urma, il am pe Valtteri Bottas, care se afla pe primul loc pe lista celor mai buni piloti de masini de curse. Este un pilot de curse care finalizeaza cursele care concureaza in prezent in cursa de Formula 1 cu Mercedes. De asemenea, a condus pentru Williams intre anii 2013 si 2016. 

El a fost clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de Formula 1 in 2014 si atunci a obtinut cea mai buna realizare din cariera. De asemenea, este unul dintre cei mai bine platiti soferi din toate timpurile.