In fiecare zi este mai obisnuit sa cautam un partener sau dragoste virtuala prin Internet sau prin site-uri si aplicatii de dating. Este o resursa utilizata de oameni care se simt izolati, pentru ca, desi suntem inconjurati de oameni toata ziua, nu avem timp sa fim intimi, sa cream legaturi emotionale; Nu exista timp pentru iubire. Calculatorul faciliteaza contactul si favorizeaza comunicarea intre barbati si femei singure din toata lumea.

Pe internet, se stabilesc relatii de toate tipurile. Combinatia de anonimat si accesul liber la aproape orice continut, devine formula magica pentru a dezlantui dorinta de a explora si de a experimenta, ceea ce atrage atentia in mod constient sau inconstient.

Paginile de intalniri si retelele sociale, au devenit o metoda obisnuita de a ne face noi prieteni si de a gasi pe cineva special. Internetul face parte din vietile noastre, chiar mai mult, de vreme ce smartphone-urile ne-au pus lumea la degetul mic. Astfel, este foarte usor sa intram in contact cu persoane pe care nu le cunoastem personal. Nu conteaza ca traiti in Bucuresti si doriti sa intalniti femei Iasi. Astazi, ne putem conecta cu oricine din aceasta lume, la orice ora dorim. Totul incepe ca un flirt virtual, o conversatie amuzanta sau o succesiune de “like-uri” pe peretele unei alte persoane. Curand dupa aceea, deja ne simtim “prietenii” acelei persoane pe care nu am vazut-o niciodata in persoana. In realitate, ceea ce exista exista este o legatura, o afinitate, o intalnire intre doua persoane care se potrivesc bine.

Cupluri, relatii și internet: totul este posibil

Aceasta conexiune este reala, iar faptul ca apare printr-un ecran nu o face mai putin valabila. Cunoasterea in viata reala nu garanteaza existenta chimiei intre doi oameni. De fapt, exista oameni care au o relatie sau o prietenie de ani de zile si nu-si arata adevarata lor fata, temerile, dorintele si sentimentele.

Cu toate acestea, deschiderea prin Internet poate fi mai autentica, deoarece cunoasteti interiorul persoanei sarind peste barierele sociale, cum ar fi importanta pozitiei fizice, financiare sau sociale. Este, de asemenea, mai usor sa vorbim despre sine, pentru ca nu avem cealalta persoana inaintea noastra. Acest lucru este un avantaj pentru persoanele mai timide sau introvertite care se exprima mai bine in scris decat atunci cand are persoana fata in fata.

Nu trebuie sa se confrunte cu privirea lui, cu raspunsurile lui, cu reactiile lui si, mai ales, cu judecatile lui. Prin urmare, este mai usor sa se deschida. Pe de alta parte, atunci cand discutam pe chat sau trimitem un e-mail, facem acest lucru intr-un mediu relaxat, liber. Acest lucru favorizeaza, de asemenea, dorinta de a comunica, de a ne deschide, de a asculta ceea ce are de spus celalalt. Mai multa dorinta de a vorbi decat, de exemplu, am fi intr-un club la ora 4 dimineata, cu muzica la volum maxim.

Abilitatea de a scrie pe chat despre sentimente, de a reflecta asupra vietii, de a exprima fantezii si dorinte, are calitati similare celor ale unui jurnal. Cautarea unui prieten care ne accepta si nu ne constrange, de cate ori avem nevoie, nu ne invadeaza cu cerintele lor, ci mergem la el atunci cand dorim sau putem, este ceva care ofera o mare satisfactie.

Cu toate acestea, pericolul acestui tip de relatie este ca este usor sa idealizam. Daca acea persoana cu care va conectati este un membru al sexului opus, si face comentarii ingenioase sau care denota inteligenta, daca are o fotografie de profil care arata un zambet fermecator … ne imaginam repede ca este barbatul sau femeia vietii noastre. Pare ca nu are defecte, nu are probleme. Este intotdeauna acolo. El ne intelege, ne face sa radem, ne trimite un e-mail in momentul cel mai potrivit si acest lucru duce la aceasta convingere secreta ca ne-am gasit sufletul pereche.

Adevarul este ca o relatie online nu este o relatie adevarata… O putem numi flirt, conexiune … Dar nu relatie, deoarece aceasta necesita o intimitate autentica, un contact fizic. Trebuie sa existe prezenta celuilalt, aspectul sau, atingerea sa. Interactiunea care rezulta dintr-o conversatie fata in fata, spontaneitate, fluxul unei relatii reale. Tot ce nu exista atunci cand cealalta persoana este virtuala.

In concluzie, daca exista o conexiune buna, este un semn incurajator. Pentru ca o relatie virtuala sa se concretizeze, trebuie sa exista un contact fizic la un moment dat. Stabiliti o intalnire, cunoasteti-va in persoana si nu va grabiti. Cunoasterea unei persoane necesita timp. Iar iubirea adevarata presupune sa aveti curajul sa ramaneti langa partener chiar si atunci cand ii stiti deficientele si defectele, deoarece calitatile trebuie sa fie cele mai importante pentru dvs.