Urmatoarele idei de organizare pentru o bucatarie mica iti rezolva toate dilemele legate de aranjarea acestei incaperi. Nu trebuie sa fii dezamagita daca trebuie sa amenajezi o bucatarie mica sau esti obligata sa locuiesti intr-un apartament minuscul. Iata cateva solutii geniale!

Foloseste interiorul dulapurilor

Cu siguranta ai vazut numeroase articole in care bloggeri de lifestyle sau de design interior au folosit partea interioara a usii dulapurilor pentru a stoca ustensile de bucatarie. De ce sa ocupe aceste lucruri prea mult loc pe blatul de lucru cand le poti ascunde pastrand aspectul impecabil al casei. Investeste in carlige sau suporturi cu autoadeziv. Alege produsele respective in functie de marimea dulapului. Iata cateva exemple de idei de organizare.

Profita de spatiul din dulapul de sub chiuveta

Partea superioara a chiuvetei este de obicei ascunsa in spatele unui dulap gol. Insa, nu trebuie sa irosesti spatiul respectiv. Inspira-te din aceste idei de organizare super-simple si deloc costisitoare pentru a depozita pungile sau produsele de curatare. Cutiile si cosurile din plastic sau lemn iti ofera sansa sa mentii ordinea si curatenia in bucataria ta.

Rafturi deasupra chiuvetei sau a blatului de lucru

In cazul bucatariilor mici este foarte important sa te gandesti la organizarea pe verticala si nu pe orizontala. Suprapunerea dulapurilor sau a solutiilor de depozitare este solutia pentru a castiga mai mult spatiu. Rafturile deasupra chiuvetei te ajuta sa gasesti loc buretelor, a solutiilor de spalet vase, a servetelelor sau a lucrurilor mai putin functionale. De asemenea poti stoca chiar si carti de bucate pentru a te inspira din retetele specialistilor.

Expertii in design interior iti atrag atentia asupra caracterului multifunctional ai tablelor magnetice. Aceste elemente ajuta la depozitarea cutiilor cu o parte inferioara metalica. Foloseste aceste idei de organizare pentru stocarea condimentelor, a uneltelor sau a lucrurilor marunte din bucatarie. Lipeste sau instaleaza aceste table in spatele usilor de dulap sau pe perete. Mai mult, poti chiar scrie niste notite pe aceste table cu creta. Personalizarea bucatariei te va face sa te simti si mai bine chiar daca dimensiunile incaperii nu te lasa sa devii prea creativa.

Investeste in obiecte inguste si inalte

In alegerea frigiderului, a mesei, a scaunelor dar si a dulapurilor este esential sa optezi pentru modelele inguste si mai inalte. Aceste elemente functionale sau de decor ofera o iluzie optica de bucatarie spatioasa. Oragnizarea practica te scapa de senzatia de sufocare intr-o incapere mica.