Sistemul britanic MoneyTO a lansat transferurile de bani către România în lire sterline. Noul serviciu a fost lansat în cooperare cu Smith&Smith.

Astăzi, MoneyTO ( www.moneyto.co.uk) este unul dintre puținele servicii online din Marea Britanie care oferă clienților săi posibilitatea de a trimite și primi transferuri în lire sterline. Transferurile în monovalută sunt mai profitabile pentru clienți, deoarece prin intermediul acestorq se evită dubla conversie. În plus, cu fiecare transfer nu este nevoie să petreceți timp studiind cursurile de schimb ale diferitelor companii și să calculați suma finală care urmează să fie livrată destinatarului. MoneyTO are în prezent cel mai mic comision de pe piață – 2% (minim 2 GBP). Un alt bonus uimitor este că primele două transferuri se pot face gratuit. Acest lucru permite noilor clienți să evalueze nivelul de profesionalism al serviciului și să decidă cu privire la utilizarea ulterioară a acestuia, ținând cont de propria experiență.

Puteți trimite un transfer din Marea Britanie la www.moneyto.co.uk sau în aplicația mobilă* MoneyTO, care este disponibilă și în limba română. Pentru plata transferului sunt acceptate carduri Visa și MasterCard.

– „Am fost în strânsă legătură cu diaspora românească din Marea Britanie și am văzut interesul reprezentanților acestora pentru acest serviciu. În ciuda dezvoltării tehnologiilor digitale, aproximativ jumătate dintre clienții noștri preferă în continuare să primească transferuri în numerar. Lira sterlină este una dintre cele mai populare valute pentru transferurile către România și, firește, am răspuns cererii”, a declarat directorul MoneyTO, Galina Selicka. – Indiferent de serviciul pe care îl va alege utilizatorul, acesta va primi în orice caz o opțiune ieftină, fiabilă și convenabilă pentru efectuarea ransferurilor internaționale.

In Romania, transferurile pot fi primite in numerar in lire la oricare dintre cele 103 sedii Smith&Smith situate in Bucuresti, Adjud, Alexandria, Brasov, Drobeta-Turnu-Severin, Constanta, Curta de Argeş, Siret, Timisoara, Focsani etc. Pentru finalizarea unui transfer, tot ce trebuie să faci este să arăți cartea de identitate și să spui operatorului codul și suma tranzacției.

– „MoneyTO ne ajută să ne economisim banii câștigați cu greu”, spune Bogdan Moțanu, care locuiește în cartierul londonez Newham. – Înainte trebuia să monitorizez constant piața pentru a găsi cele mai mici comisioane ale cursului de schimb. Cu transferurile în lire sterline, lucrurile sunt mult mai usoare si mai profitabile.

În Marea Britanie, comunitatea românească este statistic una dintre cele mai mari, numărând aproximativ 540.000 de oameni în 2021. În ultimii șapte ani, sumele trimise în țară de românii stabiliți în Marea Britanie au crescut constant. În 2022, numai în primele 10 luni, suma totală a fost de peste un miliard de euro.

Alex Stan lucrează în Sunderland și de acolo îi trimite regulat bani soției sale românce.

– Pentru familia noastră, care a rămas în Zalau, transferurile de la soțul meu sunt principala sursă de venit. Banii se duc nu numai pentru a cumpăra alimente, haine, ci sunt și rezervați pentru viitor. Este foarte convenabil să păstrăm economiile pentru educația copiilor și construirea unei case direct în lire sterline”, spune Emma Stan.

Românii care s-au stabilit în Marea Britanie sunt angajați în principal în HoReCa, IT, agricultură, construcții, sănătate. Mulți dintre ei strâng economii pentru a cumpăra o casă sau o mașină, așa că preferă să-și păstreze economiile în lire sterline. MoneyTO dezvoltă acum o funcționalitate pentru ei care le permite să transfere imediat lire sterline în contul lor bancar din România. Este de așteptat ca serviciul să devină disponibil în acest an.

*Aplicația mobilă MoneyTO poate fi descărcată gratuit din  AppStore și  Google Play.