Atunci cand avem nevoie de o anumita informatie, indiferent de domeniu, ne indreptam aproape automat catre internet. Este locul unde totul circula rapid, informatiile sunt actualizate in timp real si diversitatea se mareste in fiecare zi. Nu prea exista lucru din lumea aceasta care sa nu fie analizat si explicat pe internet. Astfel, din ce in ce mai multe servicii si-au extins aria de acoperire si in spatiul online, de la cursuri ale diferitelor universitati acreditate la psihoterapii de la distanta.

In aceiasi categorie de serviciul online se incadreaza si consultanta juridica, cei de la Ad-Avocat punand in practica un concept nou prin platforma avocat online. Practic, daca ai nevoie neaparat de sfatul unui avocat, tot ceea ce trebuie sa faci este sa intri pe pagina site-ului si sa-ti faci o programare online. Intreaga procedura nu dureaza mai mult decat cateva minute si in scurt timp, clientul este contactat de catre avocat.

In cele ce urmeaza vom discuta cu un om de baza in echipa Ad-Avocat, Av. Claudia Chirita, pentru a ne spune mai multe despre modul in care a luat nastere acest concept, avantaje si alte aspecte importante de stiut de catre clienti.

De ce ati decis sa creati platforma online de consultanta juridica?

C.C.: Contextul actual in care ne aflam, si aici ma refer la stare de urgenta, ne-a determinat sa gasim o cale prin care sa fim alaturi de cei care au nevoie de serviciile noastre, chiar si de la distanta. Astfel, am ajuns la concluzia ca un serviciu de avocat online este exact ce trebuie in perioada aceasta, dar este in acelasi timp o perspectiva de viitor. Prin acest mod de comunicare si interactiune virtuala, ne conectam mai rapid cu clientii nostri si ii putem ajuta si pe cei care se afla in diferite regiuni din tara sau din strainatate. Realitatea e ca pana acum, sediul nostru fiind in Bucuresti, era destul de greu pentru persoane din afara acestei zone sa beneficieze de serviciile noastre.

Care sunt categoriile de persoane care pot sa apeleze la serviciile Ad-Avocat?

C.C.: Suntem deschisi oricarui tip de colaborare si discutie cu persoane fizice, juridice, institutii, sindicate si asociatii. Aria noastra de expertiza este destul de extinsa si suntem flexibili in ceea ce priveste abordarea de perspective si moduri de actiune. Avem avantajul de a fi o echipa foarte bine pregatita din punct de vedere profesional, cu o experienta in spate de mai bine de 10 ani, in care am cunoscut o serie de provocari si de situatii iesite din comun. Ne adresam oricarei persoane care are nevoie de un sfat intr-o chestiune cu implicatii juridice, indiferent de natura sau complexitate.

Ce anume va distinge de alte case de avocatura?

C.C.: La noi clientii nu vor avea probleme cu neregularitati si tertipuri in ceea ce priveste relatia pe care o stabilim profesional. Tarifele noastre sunt fixe si accesibile, fara sa impunem pe parcurs taxe suplimentare nejustificate. Ne defineste transparenta, responsabilitatea si pasiune pentru mediul juridic si al avocaturii. Suntem in permanenta la curent cu ultimele modificari legislative si adoptam cele mai noi metode de rezolvare a problemelor clientilor nostri. De asemenea, nu ne adresam numai cetatenilor romani.

Echipa noastra este formata din avocati cu experienta in lucrul cu persoane juridice, firme cu management/ capital italian sau romano-italian si persoane fizice, cetateni italieni ce locuiesc si muncesc in Romania. Avocatii vorbesc foarte bine limba italiana si pana cum au avut succes in rezolvarea diferitelor conflicte si chestiuni ale acestei categorii specifice de persoane.

Care ar fi avantajele acestei relationari la distanta cu un avocat online? C.C: Principalul avantaj este castigarea de timp, o resursa extrem de pretioasa in vremurile in care traim. Nu de putine ori, clientii au trebuit sa treaca peste anumite impedimente pentru a ajunge la timp la intalnirea cu avocatul. Acum, totul se realizeaza mult mai simplu si rapid, pentru ambele parti. Noi putem sa intram in contact cu cat mai multi clienti si sa ne perfectionam prin abordarea de cazuri diverse, iar persoanele interesate se afla doar la cateva click-uri distanta de a discuta cu unul dintre avocatii Ad-Avocat. Un alt avantaj este cel de rezolvare a diferitelor probleme care apar acum, pe fondul starii de urgenta. Putem sa interpretam si sa analizam contracte, clauze si sa rezolvam conflicte intre diferite parti afectate.