Moti opina ca scandalurile din fotbalul romanesc au indepartat suporterii de pe stadioane, dar spera ca fanii vor veni in numar mare sa incurajeze echipa nationala.

”Motivatie gasim la fiecare meci, indiferent de importanta lui. Daca am avea motivatie doar la meciurile importante, am juca 2-3 meciuri pe an. Suntem intr-o situatie dificila, sunt atatea scandaluri in fotbalul romanesc, e greu ca lumea sa mai vina la stadion. Dar, noi ne dorim macar pentru echipa nationala sa faca un efort si sa vina sa ne sustina. Daca nu ar fi atatea scandaluri, nu s-ar discuta atatea lucruri extrasportive la televizor, probabil alta ar fi fata fotbalului romanesc.Orice meci al Romaniei ar trebui sa fie un prilej de bucurie, sa vii sa vezi jucatorii favoriti. Sunt jucatori buni, care joaca in campionate puternice, pe care nu ai de multe ori sansa sa-i vezi evoluand pe viu”, a declarat dinamovistul Cosmin Moti, cu prilejul unei conferinte de presa la Mogosoaia, locul de cantonament al tricolorilor.

Fundasul dinamovist spera inca la o minune din partea Luxemburgului, pe care ar paria sa incurce Bosnia. ”Trebuie sa credem si sa speram pana la sfarsit, daca ne uitam la ultimul meci, Luxemburg a invins Albania. Luxemburg nu e o echipa foarte slaba, cum o vede toata lumea. Nu avem altceva de facut decat sa speram ca Bosnia se va incurca cu Luxemburg. As paria pe Luxemburg, imi place sa risc”.

Moti aprecia ca startul ezitant al tricolorilor ne-a dus la situatia sa depindem de alte rezultate, decat de cele ale noastre. ”A fost un inceput de campanie mai ezitant, au fost pierdute niste puncte, pe care dupa aspectul jocului nu meritam sa le pierdem, pana la urma ca romanul speram pana la capat intr-o minune, dar e pacat ca nu depindem numai de noi”.

Adrian Mutu este la fel de concentrat ca la convocarile dinaintea suspendarii de catre Victor Piturca, aprecia Moti. ”L-am prins la mai multe convocari pe Adi si e la fel de motivat ca inainte de a se intampla toate lucrurile acestea. Scuzele trebuie sa-si le ceara pe teren si nicidecum fata de noi, de colegii lui”.