Pe 31 octombrie, Halloween-ului din Bucuresti i se acorda o seara speciala ca tot e sarbatoare-mprumutata si scuza de doua ori mai buna sa iesi in oras. De vrei costumatie ‘au ba, comme d’habitude, tot se gaseste petrecere la care sa te duci. Impartite de la warm-up pana la break-down, iata recomandarile noastre.

Hallo’warm: Daca serile-obisnuite cu ceai si prajituri de la Ramayana sunt bune de warm-up si continua cu o lene mult prea mare sa mai pleci pe la vreo petrecere, atmosfera din aceasta noapte a anului se doreste a fi cu mult mai tenebra. Tremura-v-ar cescutele de ceai in maini, aluneca-v-ar linguritele printre degete si fiti bantuiti de mii de blesteme! Cu pupitrul impartit miseleste intre Unlocka, Hijack si Sharky, nu stii niciodata de unde trazneste.

Halloween ca la carte: Pentru cei cu multe idei de costumatie dar care vor si un loc mai special de party, THE petrecere se-anunta a fi organizata intr-un camin cultural de care nimeni n-a mai auzit pana acum, ceea ce e de bine. Partea a doua a vestilor bune este ca seara este pe undeva organizata de catre cei care s-au ocupat de Iarmaroc (probabil cel mai de succes festival autohton al verii trecute). Va fi loc suficient pentru diversitate, un line-up consistent care sa se ocupe de sunetele electronice ce vor tine pana dimineata, targuri vintage, activitati creative (de tipul picturii pe masti venetiene si a jocurilor de identitate) si pentru cei carora le place si pentru cei carora nu le place ideea de Halloween. Iar asta se-ntampla din cauza numelui. N-ai cum sa nu-ti placa HalloWeed.

Vrei mai mult disco? Cai Verzi si Fiii vine sa ne bantuie intr-o editie speciala pe modelul celor care ne-au facut atatea nopti lejere si fericite in locuri unde trebuia, de voie, de nevoie si de alte ori de caterinca, sa stii Parola. Fantastic Club va poposi din nou undeva in oras, ceva mai prafuitsi cu balamalele ne-unse insa isi doreste sa gazduiasca o mascarada cu oameni selectati pe spranceana. Costumatia si mastile sunt obligatorii. Cu Bogman si-ale lui sound-uri funky in deschidere, Brennan Green va fi pregatit sa ne poarte spre Calea Lactee in acelasi mod in care au facut-o si ceilalti invitati new-yorkezi ai acestor seri de disco de-a lungul ultimului an. Underground si relaxat, el este printre acele nume legendare ale New York-ului pe care ar fi pacat sa le ratati. Cautati-l pe net, ascultati-i un mix, doua, dati un join pe Facebook grupului Cai Verzi si Fiii si hai in nava spatiala dansanta.

O a treia varianta pentru asa-zisa seara de Mayhem se petrece la Palatul Universul, unde The End Of The World Party se intoarce cu o a doua editie, dupa cea de anul trecut de la Casa Tralala. Vor zgudui casoiul din doua camere organizate dupa bunul plac. La Cimintir va fi infricosator de chill, unde probabil va trebui sa-l tii pe cel de langa tine-n brate de frig si frica. La Capatul Lumii va exista un Groaznic de Party, un fel de iad unde vor arde toti petrecaretii pana de dimineata. Acum, daca lumea ar fi sa se termine, voi ati alege sa o terminati cu o petrecere?Sau poate vrei ceva care sa te trimita direct in lumea cealalta? La Hallo’Bass Junkies, Dub Elements, Ven Geanze, Freqax, Oli Benet si Dropdread o sa faca peretii sa duduie si vor scoate din sperieti toate cele noua vieti ale pisicilor din vecinatate. Recomandat doar celor carora le plac extremele.

Social Halloween: Escape from Hell(oween) daca esti o persoana care iese in cluburi mai mult pentru socializare. Doar ca la Gaia, par example, lucrurile astea se fac dupa niste reguli anume. Intai trebuie sa te imbraci in negru si roz si sa te inspiri din “Diavolul se-mbraca de la Prada” (au zis-o ei, nu noi). La intrare va mai asteapta un punch viermanos, cadouri si un make-u artist din partea casei care se va ocupa de mastile voastre instant.N-aveti de unde sa va faceti rost de costume? La Embassy nu numai ca vor avea n DJ inspaimantator (ii credem pe cuvant), dar vor avea si un spatiu de inchirieri rostume, Bloody Mary la discretie si Brain Hemorrhage pentru cei care cred ca pot sa-i supravietuiasca.

Nu-mi pasa de Halloween: ...cat timp am un DJ ca la carte si sunt intr-unul din cluburile acelea prin care nu ma pot abtine sa trec weekend de weekend. In cazul in care va trece un astfel de gand prin minte, mentionam ca sambata la Studio Martin va mixa Umek, cu Alexandru Jijian in deschidere. Nu-l ratati, merita! In acelasi timp concurenta Kristal Glam Club gazduieste un party cu Yousef, un DJ englez cu o experienta de peste 15 ani in zona acid house-ului ce a fost nominalizat in acest an la countdown-ul listei celor mai renumiti 100 DJ-i din lume.

Hallo’warm:Sambata, 31 octombrie, Unlocka, Hijack, Sharky – Ramayana Cafe, Baldovin Parcalabul 11, 21:00. Intrarea costa 10 lei.

Halloween ca la carte: Sambata, 31 octombrie, HalloWeed powered by Iarmaroc – Caminul Cultural, Fabrica de Chibrituri 24-26 (aproape de Arenele Romane), 00:00. Intrarea costa 10 lei pana la inceputul petrecerii propriu-zise si 20 de lei dupa aceea. Line-up: Guilty Lemons, Sensor, Bumbapa, DJ Vasile & Artanu, L’Orchestre de Roche, Bogdan, Rusu & Flore, Camil, Logan, Ufe, Zicu, Leizaboy, Mauss, Xandru, Ovidiu, Andrei, Emi, Sebo.

Sambata, 31 octombrie, Cai Verzi si Fiii – Bogman, Brennan Green – Fantastic Club (loc secret. Se anunta pe grupul de Facebook CVF), 22:30.Sambata, 31 octombrie, End Of The World Party II – Various Artist, Minus si Ion, Manki’n’Stieb, Bully, Virtual Picnic, Borak, Funky Mamas, Zizou, Palatul Universul, Ion Brezoianu 23-25, 22:00. Fondul Palatului: 20 lei.Sambata, 31 octombrie, Hallo’Bass Junkies – Dub Elements, Ven Geanze, Freqax, Oli Benet si Dropdread – Suburbia, Șelari 19, 22:30.

Social Halloween: Sambata, 31 octombrie, Escape from Hell(oween) – Gaia Terrace, Floreasca, 23:00.Sambata, 31 octombrie, Halloween Party – Embassy Club, Lahovari 8, 21:00.

Nu-mi pasa de Halloween: Sambata, 31 octombrie, Umek, Alexandru Jijian – Studio Martin, Iancu de Hunedoara 41, 23:00Sambata, 31 octombrie, Yousef – Kristal Glam Club, J.S. Bach 3, 23:00