Ai în plan construcția unei piscine în curte, pentru a profita la maximum de zilele călduroase de vară? Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi în amenajarea unui bazin ideal pentru tine și pentru familia sau prietenii tăi. 

Etapele construirii unei piscine în curte

Pentru a construi un bazin, pe lângă spațiul din curtea ta și de un proiect, ai nevoie de materiale de construcții pentru piscine. Investește în produse durabile și de o calitate superioară, pentru a te putea bucura de construcție o perioadă îndelungată. În plus, descoperă cum poți amenaja, pas cu pas, un bazin de înot și de relaxare la tine acasă. 

  1. Alege tipul de piscină și stabilește bugetul

Principalele variante dintre care poți alege sunt piscinele îngropate din beton, cele cu structură metalică sau cele de polistiren. Pot veni sub formă de kit sau le poți personaliza. De asemenea, în această etapă este important să stabilești bugetul și să iei în calcul o marjă de cel puțin 5-10% pentru costuri neprevăzute.

  1. Obține autorizația de construire și fă proiectul

Înainte de a începe amenajarea bazinului, este necesar să depui la primărie câteva documente, precum certificatul de urbanism și dovada achitării taxelor, pentru a obține o autorizație de construire a piscinei. În plus, trebuie să întocmești un proiect pe baza căruia să realizezi construcția.  

  1. Excavează și nivelează pământul

Excavează terenul conform dimensiunilor din schița de proiect și nivelează atât fundul bazinului, cât și pereții acestuia cu utilaje specializate. Poți defini forma piscinei cu armătură din fier beton. 

  1. Adaugă instalațiile de filtrare și recirculare a apei

Concomitent cu amenajarea bazinului sau înainte de construcția propriu-zisă, pune pe poziții echipamentul de filtrare și cel de recirculare a apei, precum și alte instalații de bază. Acestea trebuie să fie potrivite pentru dimensiunile și volumul piscinei. 

  1. Construiește bazinului

Următorul pas este turnarea betonului, montarea structurii metalice sau a celei din polistiren, în funcție de tipul de piscină ales. Ulterior, pot fi aplicate anumite tratamente sau straturi speciale, pentru o rezistență mai bună. Mai mult, poți amenaja o piscină naturală cu rol decorativ sau poți monta temporar în curte una supraterană, pentru care nu ai nevoie de autorizații de construcție.

  1. Realizează finisajele

Materialele potrivite pentru placarea piscinelor sunt, de regulă, durabile, impermeabile și antiderapante. După preferințe și după buget, poți opta pentru un design simplu sau complex din mozaic, plăci ceramice, membrană liner sau pentru alte finisaje adecvate unui bazin. 

  1. Alege accesorii suplimentare

Ultimul pas este montarea unor accesorii suplimentare, precum o scară și o trambulină, și amenajarea suprafeței din jurul piscinei cu șezlonguri, umbrele, măsuțe, plante și alte obiecte decorative sau cu rol practic. 

După finalizarea piscinei, curăță și umple bazinul cu apă. Aplică tratamente pentru dezinfectarea acesteia pe bază de clor sau de oxigen activ și menține igiena, astfel încât sănătatea celor care utilizează piscina să nu fie afectată și apa să aibă un aspect plăcut și limpede.

Sursă foto: Shutterstock