Ca un copil ne schimba viata este ceva ce stim cu totii, o afirmatie care depaseste o simpla expresie si are un inteles profund si intim, nu numai la nivel personal, ci si afectiv si emotional in viata de cuplu. Coexistenta si sosirea copiilor sunt una dintre etapele de criza identificate in traiectoria fiecarui cuplu. Dificultatea de a gasi momente pentru dialog si intimitate, duce la conflicte nerezolvate care se acumulaeza, lasand loc doar pentru resentimente si reprosuri.

Conflictele dintre cei doi incep, de obicei prin impartirea responsabilitatilor. In general, femeile considera ca sunt mai implicate si ca este dificil pentru barbati sa si le asume sau sa le identifice, poate pentru ca nu vad nevoia de a satisface multe dintre cerinte sau au alta modalitate de a le indeplini. Cu toate acestea, a avea copii si a incepe o familie este o experienta frumoasa si responsabila pentru orice cuplu. Din acest motiv, mai jos, va oferim cateva recomandari pentru a va ajuta sa aveti copii fericiti fara a va afecta relatia.

Sfaturi pentru a recastiga intimitatea in cuplu

Ar trebui sa aveti o discutie fara copil, televizor sau telefon care sa va distraga. Este necesar sa va faceti timp pentru a vorbi despre modul in care va simtiti cu noul dvs. rol ca tata si mama si sa va exprimati dorinta de a fi impreuna cu cealalt. Este foarte important ca celalalt membru al cuplului (in special barbatul) sa stie ca este dorit. Este esential ca partenerii sa fie complici, sa existe o comunicare in cuplu fluida. Este necesar sa continuati sa construiti acea legatura puternica pe care ati avut-o inainte de sosirea copilului, astfel incat totul sa functioneze ca o simfonie de viori. Intimitatea poate fi recuperata putin cate putin, daca exista ingredientele necesare pentru a face acest lucru:

  • Aveti o comunicare fluida si constanta.

  • Recunoasteti conflictele care ar putea exista.

  • Ascultati-va unul pe celalalt.

  • Incercati sa va relaxati si sa nu mai luati lucrurile atat de in serios.

  • Oferiti-va spatiu.

  • Aveti incredere absoluta unul in celalalt

Recuperarea vietii sexuale

Rutina sexuala si monotonia in viata intima sunt unul dintre cele mai grave lucruri care se pot intampla intr-un cuplu. Flacara pasiunii trebuie mentinuta in viata si o buna modalitate de a face acest lucru, este includerea jucariilor sexuale in ea. Sexul cu partenerul nu trebuie sa fie plictisitor. De fapt, a fi cu cineva pe care-l iubiti si care este de incredere, face explorarea sexuala mult mai accesibila. Partenerul dvs. este persoana cu care ar trebui sa va simtiti cel mai confortabil atunci cand utilizati vibratoare si alte jucarii sexuale. Folosirea jucariilor sexuale potrivite poate fi foarte utila in imbunatatirea lucrurilor. Acestea vor reaprinde scanteia in relatie si vor face intimitatea placuta din nou. Intr-un sexshop insex veti gasi o mare varietate de optiuni pentru a incerca si a va bucura de relatia cu partenerul.

Prietenie si sinceritate

Aceasta este baza pentru mentinerea romantismului in viata dupa venirea pe lume a primului copil. Un copil schimba viata unui cuplu, dar trebuie sa fie in bine. Prietenia dintre parteneri este este esentiala pentru ca o casatorie sa continue, fiti sinceri si vorbiti despre cum va simtiti in aceasta noua etapa.

Un detaliu in fiecare zi

Odata cu sosirea copilului, ziua si noaptea devin foarte ocupate; totusi, ar trebui sa cautati momente pentru a va surprinde partenerul cu detalii marunte. O ciocolata, o floare din gradina, un mesaj in oglinda dupa dus sau un mesaj seducator sunt lucruri care nu trebuie uitate in cuplu. Hraniti-va relatia in fiecare zi cu detalii mici.

Nu lasati rutina sa intervina in viata de cuplu

Multe cupluri intra in rutina dupa sosirea copilului. Uitati de lucrurile programate si condimentati relatia dvs. Fiti spontani si naturali, un masaj relaxant in timp ce bebelusul doarme poate fi o optiune excelenta, faceti baie impreuna, vizionati un film pe canapea, sunt detalii spontane care pot fi luate in considerare. Relatia cuplu poate deveni mai solida dupa primul copil, deci nu va lasati cuprinsi de rutina sau de oboseala. Petrecerea timpului impreuna este cheia unei relatii fericite.