Ejacularea precoce este un subiect care este o mare preocupare pentru multi barbati. Consta in expulzarea brusca si necontrolata a materialului seminal inainte sau foarte scurt dupa inceperea actului sexual. Fiind un act total nedorit pentru barbat, acesta nu este capabil sa-si controleze reflexul ejaculator al penisului atunci cand incepe sau continua cu penetrarea.

In pat si pe taramul sexului, daca un barbat rezista mult sau scurt timp fara a ejaculare depinde de tipul de persoana. Sunt cei care indura mai mult si cei care indura mai putin. In orice caz, ejacularea precoce este acceptata ca una in care evacuarea materialului seminal are loc intr-un minut de la inceperea oricarui tip de joc sexual. Daca timpul este intre unu si cinci minute, poate fi si aceasta problema, dar nu trebuie sa fie.

Oricum ar fi, limita stabilita este situata in primul minut de la inceperea relatiei sexuale si de atunci, aceasta este o problema a fiecarui barbat, gradul sau de excitare si totodata gradul sau de sensibilitate. Ejacularea precoce este una dintre cele mai frecvente disfunctii sexuale la barbati si cel putin 70% dintre barbati au suferit un episod de-a lungul vietii.

Ce cauzeaza ejacularea precoce?

Inainte de a trata problema ejacularii precoce, este foarte important sa stabilim care sunt cauzele acesteia. Anxietatea este unul dintre cei mai esentiali factori si, de asemenea, principalul care provoaca o astfel de disfunctie. De asemenea, un nivel ridicat de nervozitate sau stres poate duce la pierderea controlului unui barbat in timpul sexului.

Exista, de asemenea, cauze biologice care ar explica acest fenomen si este ca mecanismul prin care se crede ca aceasta tulburare apare este o alterare a sensibilitatii receptorilor de serotonina din creier. Daca ejacularea precoce vine din adolescenta si este aproape cronica, atunci poate fi un fel de tulburare genetica.

O alta posibila cauza care ar provoca ejaculare precoce ar putea fi faptul ca barbatul afectat nu a intretinut relatii sexuale frecvent, fie ca era intr-o relatie sau nu. De fapt, toti acei barbati care fac sex destul de des sunt cei care se bucura de cea mai mare placere in pat si care sufera cel mai putin de o astfel de disfunctie.

Infectiile tractului urinar sau prostatei sau prostatita cronica sunt si alte cauze posibile ale expulzarii necontrolate a materialului seminal. Pe de alta parte, consumul excesiv de alcool sau tutun si anumite droguri sau droguri influenteaza si el aceasta problema. Penisul este inca un organ al corpului si care, in timp, sufera si de obiceiuri proaste.

Cum s-o evit?

Prevenirea ejacularii precoce este ceva care este strans legat de psihologia celor care sufera de ea. Este foarte esential si important sa ramai calm in timpul actului sexual si sa nu creezi nici un fel de asteptare in pat. Ceva de retinut este si incercarea de a uita experientele proaste din trecut pentru ca, dimpotriva, acest lucru poate deveni o sursa de frustrare, nu numai pentru ca nu obtii ceea ce iti doresti, ci pentru ca barbatul va fi incapabil sa se concentreze si sa se bucure. cu sexul.

Mintea insasi este cea care percepe si gestioneaza excitarea sexuala si, prin urmare, este indicat sa nu va faceti griji mai mult decat este necesar in acest sens si cu atat mai mult daca problema nu este cauzata de ceva grav. Sa te gandesti ca vrei sa ajungi la punctul culminant al placerii in pat este ceva pozitiv atata timp cat stii sa te controlezi. Nu exista o metodologie exacta pentru a preveni ejacularea precoce a materialului seminal, dar, cu toate acestea, exista cateva sfaturi destul de fezabile si de baza care ar putea ajuta un barbat cu aceasta disfunctie:

– Mentineti relatii sexuale sanatoase, pline de placere si fara presiuni externe.

– Aveti incredere si o buna comunicare cu partenera.

– Efectueaza schimbari de ritm in timpul patrunderii.

– Efectuati multe jocuri preliminare fara nicio graba.

– Nu fi obsedat de ejaculare sau de cum ar trebui sa se comporte penisul.

– Faceti miscare, aveti o alimentatie buna si duceti o viata sanatoasa in care sa nu se abuzeze de alcool si tutun.

– Opreste masturbarile accelerate si nu cauta orgasmul la cateva secunde dupa incepere. Ia-o usor, placerea va veni.

Exista si pozitii sexuale care accelereaza ejacularea si altele care, totusi, nu sunt recomandate in terapia de cuplu. O pozitie care este recomandata pentru a ajuta la intarzierea ejacularii masculine este cea a barbatului intins si a femeii deasupra: aceasta ii va permite sa controleze penisul barbatului si gradul de penetrare al acestuia, unghiul si, de asemenea, viteza actului sexual.

Cum sa faci fata problemei cu partenerul tau

Ejacularea precoce poate insemna un adevarat chin si o problema care uzeaza mult relatia cu cuplul. De obicei provoaca disconfort si conflict si tinde sa genereze consecinte personale negative precum angoasa, frustrarea si tendinta de a evita sexul pentru a evita un posibil esec.

Rolul partenerului in acest tip de tulburare este esential pentru rezolvarea problemei, deoarece suportul psihologic al acestuia este cel mai folosit pentru a obtine rezultate excelente. Este foarte important ca cuplul sa nu aiba niciodata o atitudine descalificatoare sau umilitoare fata de barbat pentru ca singurul lucru pe care acest lucru l-ar produce ar fi o crestere a anxietatii.

Daca mergi la medic, a merge la programare cu partenerul tau va fi foarte pozitiv pentru amandoi, deoarece a crede ca ejacularea precoce este doar una dintre problemele tale este o greseala totala. Desi este adevarat ca este o tulburare care afecteaza doar o parte a cuplului, este esential ca ambii sa mearga la un specialist deoarece pot exista zone de conflict intre cei doi care nu se vor rezolva niciodata in absenta unuia.

Intelegerea, sprijinul si comunicarea sunt foarte importante atunci cand ejacularea precoce are loc la barbati. Discutia cu partenerul tau va duce la amandoi sa poata desfasura o activitate sexuala cu mult joc si, de asemenea, cu multa satisfactie. Daca doar vorbirea despre asta nu functioneaza, ultima optiune este sa apelezi la terapie.

Tratarea ejacularii precoce ar insemna o combinatie de educatie sexuala, medicatie si reeducare a raspunsului cu scopul de a obtine controlul reflexului ejaculator. Toate acestea, pentru a imbunatati prognosticul, trebuie sa fie insotite de partener, daca aveti unul, deoarece ambii trebuie sa-si exploreze sexualitatea, gusturile si, de asemenea, sa invete noi tehnici. Fara inchidere!