Ce este Pilates? Pilates este o metoda care a fost dezvoltata in ultimul secol, pe baza a cinci principii de baza: respiratie, pozitia bazinului, a cutiei toracice, a umerilor si aliniamentul capului. Metoda urmareste reechilibrarea musculara a corpului, imbunatatirea posturii si obtinerea unei stari generale de bine. Porneste de la ideea ca ne putem echilibra aliniamentul oaselor modificand rezistenta diferitelor grupe de muschi prin miscari lente si controlate, care sa nu ne puna in pericol sanatatea. Pilates este o metoda eficienta, cu rezultate rapide si absolut sigure. Fie ca se urmareste reechilibrarea corpului sau un aspect fizic placut, cu muschi fermi si elastici, Pilates poate fi practicat de aproape orice persoana.

Ce este Ultimate Pilates? Ultimate Pilates este o abordare noua, profund originala, a exercitiilor clasice de pilates. Metoda este dezvoltata de Cori Gramescu si vine sa incununeze activitatea ei in domeniul sportului pentru amatori si al orelor de antrenament in grup. Este o metoda extrem de sigura si eficienta, care se potriveste unei plaje largi de clienti – de la adolescenti pana la seniori si, trecand prin toata plaja de cliente obisnuite ale salilor de sport, Ultimate Pilates va oferi o solutie pentru fiecare in parte. Ultimate Pilates pastreaza elementele de siguranta si principiile de baza care stau la baza metodei clasice dezvoltata de Joseph Pilates si aduce concepte de ultima generatie in sportul pentru amatori.

Patru concepte noi:

RESULT ORIENTED TRAINING BAREFOOT TRAINING POSTURE & BALANCE TRAINING EXERCISE BLOCKS.

RESULT-ORIENTED TRAINING Ultimate Pilates este orientat catre rezultate, atat din perspectiva clientilor acestui program, cat si din perspectiva instructorilor.

BAREFOOT TRAINING Ultimate Pilates introduce BAREFOOT TRAINING (antrenamentul in picioarele goale) ca prima optiune de antrenament, in fata utilizarii pantofilor de sport obisnuiti, intrucat este esential sa intaresti muschii talpii, ca baza sanatoasa a structurii scheletice, functiile sistemului muscular si calitatea miscarilor.

POSTURE & BALANCE TRAINING In contextul in care sedentarismul a atins cote alarmante, probleme asociate unui stil de viata sedentar au atins cote la fel de alarmante. Astfel, persoanele care petrec foarte mult timp la birou se pot confrunta cu dureri cronice de spate, tensiune cronica la nivelul centurii scapulare, distensie abdominala si, in cazurile severe, migrene cronice. UltimatePilates, prin tehnicile aplicate in conceperea si executia miscarilor, remediaza toate aceste aspecte negative.

EXERCISE BLOCKS Structurarea clasei de Ultimate Pilates in blocuri de exercitii confera o structura bine definita a antrenamentului, pe baza careia se poate crea progresia in timp a exercitiilor.

Cine poate practica Ultimate Pilates?

In principiu, orice persoana sanatoasa clinic poate participa la astfel de ore, daca respecta indicatiile instructorului in legatura cu intensitatea la care lucreaza. Totusi, daca nu ati mai practicat vreo forma de antrenament fizic de ceva vreme sau aveti afectiuni medicale, este bine sa cereti ajutorul consilierilor de antrenament pentru a alege o varianta mai sigura de antrenament.

Ultimate Pilates este singura metoda de Pilates dezvoltata pentru a fi predata grupurilor mari si care garanteaza rezultate vizibile in doar trei saptamani de la inceperea practicarii ei, fiind perfect adaptata pietelor de fitness din tarile ce se confrunta cu efectele crizei economice.

Despre LadyFIT

In timpul orelor de antrenament, instructorul supravegheaza executia miscarilor si le ajuta pe clientele neexperimentate sa lucreze corect si sigur. Se iau in calcul nivelul de rezistenta fizica, eventualele particularitati medicale, preferintele clientei, dar si obiectivele fixate. Clientele care doresc sa afle mai multe despre o dieta echilibrata si un regim de viata sanatos au acces gratuit la programul LadyFIT de consultanta in nutritie echilibrata. Pot primi sfaturi generale despre alimentatia sanatoasa sau pot opta pentru o dieta personalizata, monitorizata zilnic. Consilierea in nutritie si antrenament sunt servicii oferite gratuit.