Atentia noastra s-a focalizat miercuri asupra baietilor, care au avut programat ‘podiumul oficial’, ei facand parte (ca si fetele) din Subdiviziunea a 2-a.

A fost o zi plina, dificila, la capatul careia colectivul tehnic avea sa capete o serie de clarificari asupra a ceea ce mai au de facut pana duminica, atunci cand vor intra gimnastii romani – Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Vlad Cotuna, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Cristian Bataga si Andrei Ursache – in concursul oficial si in batalia pentru clasarea intre primele opt echipe, pozitii care asigura calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Rand pe rand, gimnastii au evoluat la paralele, bara, sol, cal, inele si sarituri, dupa aproape cinci ore (‘podiumul’ a fost precedat de o ora de antrenament in sala de incalzire), am consemnat si aprecierile lui Ioan Suciu, coordonatorul principal al lotului: ‘A fost un prim test, un prim contact cu aparatele de pe podium din sala de competitie, un moment foarte important, daca tinem seama de necesitatea ca gimnastii, la modul general vorbind, au nevoie de a cunoaste cum va fi in sala de concurs, pentru ca exista diferente, mai mult sau mai putin majore, dintre, sa zicem, podiumul de la antrenament si cel utilizat la concurs’.

Ioan Suciu este optimist in privinta atingerii obiectivului principal, acela de ”a obtine calificarea la Jocurile Olimpice”.

‘Daca ar fi sa trag linie, dupa acest antrenament oficial, as spune ca lucrurile s-au desfasurat in parametri normali si cred ca baietii au facut exact ce trebuia, adica, inainte de toate, sa simta aparatele cat mai bine, astfel ca duminica sa putem evolua la nivel maxim. Obiectivul nostru principal este acela de a obtine calificarea la Jocurile Olimpice, un obiectiv care, in ciuda faptului ca va exista o concurenta foarte mare, avem toate sansele sa-l atingem. Va fi insa foarte greu, fiecare zecime de punct devenind deosebit de valoroasa in contextul punctajului general. Sa nu uitam, noi concuram in prima zi, iar principalele noastre contracandidate vor fi prezente abia a doua zi, stiindu-se deja care este scorul obtinut de noi. Pentru ca, sa fim realisti, exista deja o stratificare a valorilor, intr-o prima grupa fiind deja 4-5 echipe, ceea ce inseamna ca ceilalti isi vor disputa locurile ramase, iar acesti ‘ceilalti’ sunt foarte numerosi si foarte apropiati ca potential’, a adaugat coordonatorul lotului.

Referitor la evolutia de miercuri a sportivilor nostri, Suciu a spus: ‘Analizand ceva mai in profunzime modul cum s-au prezentat baietii la antrenamentul oficial, trebuie sa spun ca am inceput bine, la paralele Marius Berbecar facand un exercitiu la nivelul asteptarilor. Bara fixa s-a dovedit a fi constanta, iar la sol, Marian Dragulescu ne-a prezentat un exercitiu de talie mondiala, ca si Flavius Koczi, care dau sperante pentru o finala la aparate. In general, si ceilalti baieti s-au comportat meritoriu, intr-o prima faza, chiar daca la cal cu manere am asistat la o mica deconcentrare care, cred eu, o vom regla pana la concursul propriu-zis. La inele mai avem de asezat putin la capitolul forta, iar la sarituri, s-a vazut, au fost executate bine. Suntem in grafic, as putea spune, dar aceasta nu inseamna o mai scazuta concentrare si o mai mica dorinta de a demonstra ca avem potential. Dimpotriva. Oricum, mai avem la dispozitie inca trei zile, rastimp in care la antrenamente vom incerca sa corijam ce mai este de corijat, pentru a prinde duminica o zi cat mai buna’.

In ce priveste gimnastele, acestea si-au continuat si ele antrenamentele, unul in cursul diminetii, altul dupa amiaza, fara a ne mai da motive de emotie, urmand ca maine (joi), conform regulamentului, sa fie anuntata componenta echipei si aparatele pe care vor evolua fiecare.

AgerPres