Nu exista o acoperire cu zahar: mutarea este stresanta. De parca a-ti impacheta intreaga viata in cutii nu a fost suficient de obositor, trebuie sa faci fata si coplesirii de a despacheta si a aseza totul intr-un loc necunoscut. In plus, odata ce iti aduci toate mobilierul si bunurile intr-o singura bucata, exista si sarcina deloc nesemnificativa de a face acel nou loc sa se simta ca acasa. Nu trebuie neaparat sa ai fiecare camera complet echipata si decorata imediat, dar cateva mici tuse te pot ajuta in mare masura sa te simti ca acasa atunci cand te muti pentru prima data intr-un spatiu nou. 

Indiferent daca va pregatiti pentru o petrecere de inaugurare a casei sau doriti doar sa faceti ca noua dvs. casa sa se simta acasa cat mai curand posibil, iata ce trebuie sa faceti atunci cand va mutati intr-o casa noua pentru a va ajuta sa va simtiti stabil (chiar daca nu sunteti aranjat). destul de terminat inca de despachetat). 

1. Agatati niste decor de perete

Acesta este sfatul meu numarul 1 cand va mutati intr-o casa noua: puneti ceva pe pereti. Fie ca este o fotografie de familie inramata, o oglinda sau o lucrare de arta pe care ai adus-o din vechiul tau loc, nu asteptati sa agatati decorul de perete. Chiar daca nu va ramane neaparat acolo permanent, iti va oferi altceva la care sa te uiti in afara de peretii goali, care se pot simti extrem de impersonali si sterpi.

2. Pune perdele noi

Este posibil ca noul tau loc sa fie deja echipat cu jaluzele de baza sau umbrele ferestrelor, dar draperiile sunt o necesitate pentru a face o camera sa se simta cu adevarat terminata. Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelenta de a va infuza propriul stil intr-o camera care ar putea sa nu fie inca complet decorata sau mobilata. Perdelele suspendate este un proiect usor, care necesita putina gandire, dar nu prea mult timp pentru a fi scos. Asigurati-va ca masurati cu atentie, astfel incat sa cumparati lungimea potrivita a perdelei si sa le atarnati in consecinta. 

3. Aduceti plante de apartament

Plantele de apartament sunt unele dintre cele mai bune accesorii disponibile. Ele adauga culoare, forma, textura si viata unei camere, ceea ce este esential atunci cand tocmai va instalati intr-o casa noua. Si nu va faceti griji daca nu aveti cel mai bun istoric in ceea ce priveste mentinerea plantelor in viata. Optiunile false functioneaza la fel de bine si nu necesita ingrijire suplimentara atunci cand aveti deja o multime de sarcini in farfurie.

4. Umpleti spatiul cu arome confortabile

Mirosul este un instrument puternic pentru a evoca sentimente si amintiri, asa ca este un truc grozav pentru a face un spatiu nou sa se simta ca acasa. Alegeti un parfum familiar si reconfortant si incorporati acel parfum in noua ta casa folosind lumanari, difuzoare sau plug-uri de perete. Pe masura ce trece timpul, vei incepe sa asociezi acel parfum si toate sentimentele confortabile pe care le aduce cu noua ta casa. 

5. Accesorizeaza suprafetele cu obiecte personale

Aranjati un teanc de carti preferate pe masuta de cafea, asezati o tava cu bijuteriile preferate pe comoda, umpleti o vaza cu flori pe blatul din bucatarie sau expuneti palariile preferate pe carlige langa usa din fata. Unii ar putea considera aceasta dezordine, dar imi place sa ma gandesc la aceste articole ca „semne de viata”. Sunt lucrurile mici care spun povestea ta si fac ca casa ta sa se simta locuita si personala. Mai ales daca inca nu te simti destul de stabilit in noul tau loc, aceasta este una dintre cele mai usoare modalitati de a infuza putin din personalitatea ta in spatiu.