Atunci când îți dorești să închiriezi, să vinzi sau să cumperi o proprietate, vrei să obții cel mai avantajos rezultat. Însă,  acest lucru poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă nu cunoști piața imobiliară. Alegerea prețului corect, promovarea proprietății, negocierea cu clienții și birocrația sunt doar câteva dintre etapele pe care va trebui să le parcurgi. Dar toți acești pași pot fi mult mai ușori, dacă alegi să colaborezi cu o agenție imobiliară, care îți poate înțelege mult mai bine nevoile. În plus, iată alte patru avantaje pe care ar trebui să le iei în calcul în privința colaborării cu o firmă de imobiliare.

Acces la un portofoliu variat

Unul dintre principalele avantaje în ceea ce privește colaborarea cu o firmă de imobiliare este accesul la un portofoliu masiv cu numeroase proprietăți, situate în mai multe zone ale orașului, cu diverse suprafețe și facilități. În mod normal ar fi extrem de greu să găsești pe cont propriu toate aceste opțiuni, mai ales dacă nu ai experiență în domeniu, așa că un consilier imobiliar te poate ajuta să găsești ceea ce îți dorești mult mai ușor. În plus, un agent imobiliar cu experiență îți poate prezenta obiectiv toate avantajele și dezavantajele unui imobil și te poate îndruma către proprietatea care corespunde nevoilor tale. 

În plus, un agent imobiliar cunoaște foarte bine piața și poate să îți propună și anumite proprietăți care nu sunt listate public, cum ar fi cele premium, care sunt disponibile într-un circuit închis. 

Negocierea prețului corect

Agenții imobiliari cunosc foarte bine industria, iar de-a lungul anilor, aceștia ajung să învețe totul despre prețurile pieței, dar și despre aspectele care cresc sau scad valoarea unui imobil, estimând astfel valoarea proprietății cu acuratețe.

De asemenea, un consilier imobiliar poate să analizeze prețul unei proprietăți încă din momentul în care aceasta a fost listată și până în prezent, comparând în același timp evoluția prețurilor din grila notarilor, dar și din zona respectivă. În acest fel, agentul imobiliar se va asigura că prețul pe care îl vei plăti pentru imobil va fi cel corect.

Totodată, agenții imobiliari sunt și foarte buni vânzători. Aceștia au o pregătire de specialitate în domeniu, care face diferența dintre rezultatele unui profesionist și ale unei persoane care își dorește să se descurce pe cont propriu. Așa că atunci când îți dorești să obții o locuință la cel mai bun preț, ar fi ideal să apelezi la ajutorul unui agent imobiliar. Un expert va știi întotdeauna cum să pună în valoare avantajele unei proprietăți și cum să negocieze cel mai bun preț. În plus, comisionul care îi revine agentului în urma tranzacției îl va motiva să obțină cel mai bun preț.

Mai puțină birocrație

În general, cumpărătorii care nu cunosc piața imobiliară se confruntă cu o mulțime de impedimente birocratice, încercând să caute rapid soluții financiare. Însă, un agent imobiliar cunoaște toate aceste aspecte și îți poate prezenta toate alternativele, astfel încât tranzacția să decurgă mult mai ușor. În plus, un agent imobiliar cu experiență te poate ajuta și în privința birocrației, iar astfel taxele notariale, cheltuielile pentru obținerea extraselor de carte funciară, uzufruct viager, ipotecă, moștenire sau pentru promisiunea de vânzare nu vor mai fi principala ta problemă, pentru că vei beneficia de consultanță specializată.

Economisești timp prețios

De multe ori procesul vânzării, cumpărării sau închirierii unei proprietăți poate fi extrem de anevoios. Pentru a fixa prețul corect, vânzătorul trebuie să cerceteze foarte bine piața, iar acest lucru consumă mult timp și nici nu oferă garanția unei aproximări corecte.

De asemenea, promovarea unor spații rezidențiale de vânzare a unor spații comerciale de închiriat durează foarte mult timp. Iar programarea vizitelor din partea potențialilor cumpărători reprezintă încă o etapă importantă, care poate fi solicitantă, mai ales în ceea ce privește consumul de timp.

Însă, agențiile imobiliare își organizează eficient activitatea, astfel încât procesul de cumpărare, de vânzare sau de închiriere să decurgă fără probleme. În plus, experții în imobiliare știu cum să promoveze fiecare proprietate, astfel încât anunțul tău să ajungă la un număr cât mai mare de potențiali clienți.

Așadar, colaborarea cu o firmă de imobiliare îți poate aduce o serie de avantaje de care ar trebui să ții cont. Pe lângă faptul că economisești timp prețios, cu ajutorul unui expert imobiliar poți găsi mult mai rapid potențiali clienți și poți obține un preț mult mai bun pentru proprietatea ta.