Cane Corso, cunoscut și drept Mastiff Italian, este un câine cu o personalitate puternică, dar și foarte afectuos. Contrar aspectului său fioros, acesta poate deveni un câine potrivit pentru familie și un prieten loial celor mici. Află tot ce trebuie să știi despre Cane Corso, astfel încât să fii pregătit dacă vrei să devii proprietarul acestui câine superb.

1. Un foarte bun câine de pază

Strămoșii lui Cane Corso aparțin unei vechi rase folosite de către soldații romani în timpul războaielor, pentru vânătoare. Treptat, acești câini au început să fie crescuți și pe lângă gospodăriile oamenilor, cu principalul scop de a păzi și proteja casa. Sunt foarte vigilenți și nu vor permite niciodată musafirilor nepoftiți să se apropie.

2. Poate fi agresiv, dar și prietenos

Dată fiind originea sa, Cane Corso poate fi un câine agresiv. Însă, contează foarte mult felul în care este dresat și modul în care proprietarul se comportă cu el. De obicei, câinele preia comportamentul acestuia, așa că poate deveni foarte ușor un animal iubitor și prietenos.

3. Își iubește foarte mult familia

Cane Corso este un câine incredibil de loial, afectuos și atașat de familia sa. Acesta se poate împrieteni chiar și cu copiii și devine foarte protector. Însă, este foarte important să fie supravegheat constant, din cauza mărimii și greutății sale impresionante.

În plus, Cane Corso este și un câine impulsiv. Dacă va crede că proprietarii săi sunt în pericol, va acționa imediat, chiar și când membrii familiei nu sunt de fapt amenințați. De aceea, este important să fiți atenți când vă aflați în preajma străinilor, chiar dacă animalul este, de obicei, prietenos cu aceștia.

4. Are nevoie de multă mișcare

Deși este o rasă masivă, Cane Corso este incredibil de agil și de rapid. Acest lucru înseamnă că se simte bine doar atunci când este foarte activ fizic. Câinele va trebui scos la plimbări lungi, pentru a-și consuma energia. Cel mai indicat ar fi pentru acest câine o curte mare, unde să poată alerga în voie.

5. Nu folosi niciodată forța în timpul dresajului

Indiferent de cât de docil ar putea părea la început, Cane Corso are niște instincte sălbatice înnăscute, care se pot manifesta atunci când te aștepți mai puțin. Așadar, va trebui dresat cu grijă, fără a utiliza forța. În cazul în care animalul devine greu de stăpânit, vei reuși să te impui prin fermitate și răbdare.

6. Nu face față prea bine frigului

Deși este un câine puternic și mare, Cane Corso are o slăbiciune, și anume frigul. Acesta nu rezistă foarte bine la temperaturile scăzute, așa că este recomandat să nu îl lași să își petreacă nopțile afară pe timp de iarnă.

7. Are nevoie de multă hrană

Cane Corso este un câine de talie mare, care poate atinge chiar și 50 de kilograme. Așadar, va avea nevoie de o cantitate destul de mare de hrană. Aceasta este necesară pentru ca animalul să se dezvolte corespunzător și să ducă un stil de viață cât mai sănătos.

Deși considerat agresiv, Cane Corso poate deveni un prieten loial și foarte iubitor. Dacă îi vei oferi îngrijirea și atenția necesară, acesta va fi un câine prietenos și protector, pe care întreaga familie îl va îndrăgi.