Cei care sufera de alergie la carnea de pui pot suferi si simptome atunci cand mananca alte carni de la alte pasari, cum ar fi curcanul.

Alergia la pui este o reactie autoimuna care impiedica consumul respectivului aliment din cauza simptomelor care sunt declansate. Este o problema care poate aparea in orice moment al vietii, desi este mai frecvent ca aceasta sa inceapa sa se manifeste in copilarie. In continuare, va vom oferi toate cheile despre asta.

Inainte de a incepe, trebuie sa stiti ca alergiile se caracterizeaza printr-o functionare ineficienta a sistemului imunitar care identifica substantele inofensive sau benefice pentru sanatate. Sunt cronice si ireversibile. In unele cazuri, pot chiar declansa reactii care pun viata individului in pericol.

Ce este alergia la pui?

Atunci cand se consuma carne de pui, sistemul de aparare al organismului interpreteaza ca anumite proteine ​​animale sunt „daunatoare” si, prin urmare, capabile sa puna in pericol sanatatea subiectului.

In acest moment sunt declansate o serie de mecanisme inflamatorii care genereaza simptome caracteristice. Aceasta se prezinta in mod normal cu dificultati respiratorii, umflaturi, disconfort intestinal si durere.

Tot acest proces pe care tocmai l-am descris este ceea ce se numeste alergie la pui. Cu toate acestea, severitatea simptomelor depinde intotdeauna de gradul alergiei in sine.

Cand mananca carne de pui, organismul se apara de ceea ce considera un atac si declanseaza mecanisme inflamatorii.

Alergia la pui este o problema relativ comuna in randul populatiei. De fapt, puiul este carnea cea mai predispusa la alergii impreuna cu curcanul. Reactivitatea incrucisata intre cele doua este comuna.

De remarcat ca este posibil sa se dezvolte acest proces de hipersensibilitate fata de proteinele pasarii, dar acest lucru nu genereaza un impediment in ceea ce priveste consumul de oua.

Simptome asociate

Este important sa cunoasteti simptomele alergiei la pui. In acest fel, vom putea diferentia procesele alergice de alte patologii care nu au nicio legatura cu hipersensibilitatea. Simptomele de baza, conform unui studiu publicat in Current Gastroenterology Reports , sunt urmatoarele:

  • Urticarie.
  • Dermatita.
  • Dificultate de a inghiti.
  • Varsaturi.
  • Diaree.
  • Durere abdominala.
  • Tuse.
  • Rinite.
  • Astm.
  • Hipotensiune.

Nu trebuie sa apara toate simptomele impreuna. De fapt, in functie de gradul de alergie, pot fi mai mult sau mai putin evidente. De remarcat ca, in cazurile cele mai grave, este de asemenea plauzibil sa se genereze un soc anafilactic care pune viata individului in pericol.

Aceste tipuri de procese duc in mod normal la stop cardiorespirator daca nu sunt tratate cu farmacologie adecvata, asa cum este confirmat de dovezile stiintifice. In aceasta situatie, trebuie chemata ambulanta.

Diagnosticul alergiei la pui

Diagnosticul alergiei la pui corespunde intotdeauna unui profesionist din domeniul sanatatii, asa cum se precizeaza intr-un articol publicat in Nature Reviews Immunology. In general, testele de toleranta sunt efectuate in gura pentru a vedea daca apar simptome evidente.

Observarea reactiei dupa inoculare cu o doza controlata de antigen este una dintre modalitatile de diagnosticare a alergiei la pui.

In cazul in care acestea nu apar, un antigen poate fi inoculat subcutanat in doze controlate pentru a observa reactia ulterioara. Desigur, este o serie de teste care trebuie efectuate intotdeauna sub supraveghere profesionala, deoarece necesita experienta si metodologie.

In plus, acestea pot prezenta un anumit risc. In caz de anafilaxie, este necesar sa aveti medicamentele necesare pentru a inversa procesul. Altfel, viata individului ar fi in joc.

Alte alimente de evitat

Este obisnuit ca cei alergici la pui sa fie sensibili si la carnea de curcan. Cu toate acestea, este foarte rar ca acestea sa prezinte reactii de hipersensibilitate la alte tipuri de alimente de origine animala diferita.

Carnea rosie, de exemplu, nu este de obicei o problema. Nici macar alergia la ou nu tinde sa fie legata; este o patologie independenta care raspunde la diferiti antigeni.

Desigur, in cazul celor alergici la pui, este necesar sa cititi etichetele nutritionale inainte de a cumpara produse procesate. Prezenta urmelor de carne de pasare in produse ar putea declansa aceasta serie de procese alergice, generand disconfort la individ.

In acest sens, cel mai convenabil este sa incerci sa eviti toate acele alimente din carne sau preparate de origine industriala. Cele prezente in zona inghetata, precum nuggets , sunt de obicei dezvoltate pe baza de carne de pasare si, prin urmare, sunt susceptibile de a provoca alergii la persoanele predispuse.

Cand sa mergi la medic?

In fata prezentei simptomelor, mergeti la consult medical.

Este recomandat sa vizitati un medic daca apare disconfort dupa consumul de carne de pui. Daca disconfortul gastric, durerea, diareea, balonarea sau dificultati de respiratie sunt experimentate de mai mult de doua ori la rand, este posibil sa existe o alergie la respectiva pasare.

De asemenea, este esential sa consultati imediat un profesionist daca incepeti sa va simtiti ametiti dupa ce ati mancat pui sau daca observati o scadere a tensiunii arteriale. In aceste cazuri, pot aparea consecinte grave. Cel mai bine este sa mergi cat mai curand la urgente, chiar si in cazul aparitiei unei eruptii cutanate.

Alergia la pui, o problema autoimuna

Dupa cum am mentionat, alergia la pui nu este altceva decat o reactie autoimuna in care sistemul de aparare raspunde intr-un mod exagerat la un antigen care nu este capabil sa dauneze sanatatii umane. Cu toate acestea, este o afectiune cronica care nu are un remediu stabilit pana in prezent.

Daca am fost diagnosticati cu alergie la pui, este posibil ca nici alimentele de la alte tipuri de pasari sa nu ni se potriveasca, asa ca trebuie sa fim atenti si sa evitam sa le consumam. In caz contrar, am putea suferi simptome neplacute.