Primirea unei moșteniri este adesea complicată. Deși un flux de numerar sau alte active ar putea fi binevenite, aceasta mostenire poate veni într-un moment în care vă întristați pentru pierderea unei persoane dragi. De asemenea, în funcție de tipurile de active și de alți factori, puteți simți confuzie sau incertitudine cu privire la consecințe sau la cea mai bună acțiune. Oamenii ar trebui să înțeleagă cât poate schimba viața o moștenire și să se asigure că înțeleg la ce renunță dacă o cheltuiesc prea repede.

Multi, deseori cheltuiesc moștenirile imediat, așa că oamenii ar trebui să se gândească la obiectivele lor pe termen lung pentru viața lor sau pentru pensionare. Este important să exploreze modul în care acești bani se pot încadra în imaginea mai largă a obiectivelor de viață. Iată cateva lucruri la care să te gândești pentru a gestiona cu succes o moștenire.

Ce trebuie să știți când moșteniți active

Inainte de orice altceva, este foarte important sa angajazti un avocat de pe https://avocatonline.xyz/, in cazul in care ati primit o mostenire. Acesta va va ghida in mod corect si va va ajuta sa intrati in posesia mostenirii. Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este tipul de active pe care le moșteniți, deoarece este posibil să fie necesar să le planificați sau să le gestionați diferit. Unele tipuri comune de active moștenite și unele considerente includ:

• Bani gheata. Numerarul moștenit nu este impozitat ca venit, dar este posibil să datorați impozite pe moștenire sau moșteniri federale sau de stat dacă depășește anumite praguri.

• Conturi de pensionare. Acesta poate fi cel mai complicat tip de moștenire. Conturile tradiționale de pensionare, cum ar fi conturile individuale de pensionare sunt impozitate ca venit, în timp ce alte conturi nu. Trebuie să scoateți banii din cont într-un anumit interval de timp, în funcție de relația dvs. cu persoana decedată.

• Valori mobiliare sau imobiliare. Valorile mobiliare și proprietățile imobiliare sunt supuse unei ajustări de valoare „progresivă” la moartea proprietarului. Această ajustare a valorii devine noua linie de bază, iar persoana care moștenește aceste active datorează doar impozite pe creștere din acel moment.

• Asigurare de viata. Veniturile pe care un beneficiar le primește dintr-o poliță de asigurare de viață sunt de obicei scutite de impozite.

Planificarea unui transfer de active

După ce înțelegeți tipul de activ pe care îl moșteniți și potențialele consecințe fiscale, veți avea o idee despre perioada de timp necesara intrarii in posesie a mostenirii. Deși este posibil să primiți un transfer al activelor pe termen scurt, ar trebui să evitați să vă grăbiți să luați orice decizie cu privire la pașii următori. S-ar putea să fiți în continuare îndurerați și să nu vă aflați în cea mai bună stare de spirit pentru a lua decizii. Și, dacă moștenirea este mare, este o idee bună să obțineți ajutor de la un planificator financiar, un avocat fiscal, un agent de asigurări sau orice alt specialist in domeniu.

Gaseste pe cineva care să poată sta cu tine și să se uite la imaginea de ansamblu și să ajute la luarea deciziilor. De exemplu, cum veți decide dacă folosiți moștenirea pentru a achita datoria, pentru a economisi bani pentru educație sau pentru pensionare, sau pentru a o investi? Dacă nu aveți nevoie de bani, vă recomandăm să-i donați în scopuri caritabile sau să îi împărțiți între membrii familiei. Acestea sunt decizii care necesită planificare și gândire clară. Accesand stirileprotv.ro poti intelege mai bine ce inseamna o mostenire si absolut tot ce implica aceasta.