Printre joculetele independente scoase pe piata la sfarsitul anului trecut se numara si The Haunted: Hells Reach, un joc produs de KTX Software. Joculetul independent de aventura si actiune exploateaza genul horror si prezinta inca un candidat la genul jocurilor shooter. Nu sta prea bine in ceea ce priveste calitatea, ca dovada stand calificativul mic de pe Metacritic, iar pretul sau piperat ii tine la departare pe multi dintre gamer-ii inraiti. Jocul poate fi insa incercat pe platforme de operare Microsoft Windows si poate fi testat pe Steam.

Pentru ca The Haunted: Hells Reach sa va mearga bine, v-ar trebui cel putin sistemul de operare Windows XP, un procesor AMD Athlon X2 sau Intel Pentium Core 2 Duo de 2.4 Mhz si 2 GB memorie RAM. Pe langa acestea, ati face bine sa aveti 4 GB de spatiu liber pe hard disk si o placa video cu 256 MB de memorie. Orice exista deasupra acestor necesitati ale jocului permit functionarea optima a acestuia.

Unreal Engine 3 este motorul grafic folosit in crearea jocului The Haunted: Hells Reach care poate fi incercat atat in single player, cat si in multiplayer. Pe langa aceste doua modalitati de joc, mai exista si posibilitatea jucarii in co-op cu pana la patru jucatori, fie online prin Steam fie offline in mod local. Demonii din Infern vor fi doborati mult mai usor daca lucrati in echipa.

Modulul multiplayer versus permite mai multor jucatori sa se alieze unii impotriva celorlalti si sa apartina celor doua „factiuni diferite”: oamenii si demonii, avand in acelasi timp doua moduluri diferite de joc: Battle si Demonizer. Odata ce The Haunted: Hells Reach este cumparat, update-urile facute de echipa de dezvoltare de mai tarziu sunt downloadabile gratuit, acelasi lucru fiind valabil si in cazul DLC-urilor.

Printre optiunile customizabile ale jocului se numara nivelul de joc si modificarile ce pot fi facute de jucator, iar armele disponibile in numar de 30 au propriile imbunatatiri. Pe langa aceasta, in joc exista si obiecte si arme ascunse ce se gasesc numai daca jucatorul exploreaza cele 8 harti diferite de joc. Fiecare din harti are propriile evenimente ce se petrec in mod aleatoriu, fie ploi de meteoriti, ploi, furtuni, fulgere si altele, care schimba modul in care trebuie jucat jocul.

In jocul The Haunted: Hells Reach, jucatorii trebuie sa actioneze intr-un third person shooter de tip horror in care demonii sunt cei ce trebuie ucisi. In joc nu este timp de gandit, toate evenimentele se petrec foarte repede, iar jucatorul trebuie sa ia cele mai grele decizii in cateva secunde. Jocul se axeaza pe multiplayer si presupune ca jucatorul sa isi duca la indeplinire misiunea: uciderea acelora care au invadat anumite locatii bantuite si supravietuirea din armatele Iadului care au invadat pamantul. Printre modurile de joc cu care acesta se mandreste, desi jucatorii spun ca exista probleme in toate, se numara co-op survival, demonizer si oameni contra demoni.

Jocul The Haunted: Hells Reach prezinta si posibilitatea intrarii in Steam Leaderboards, daca jucatorul ajunge sa faca un scor destul de mare, incat sa intre in topul realizat de Steam. Cei care prefera sa joace cu controllere au posibilitatea de a face acest lucru. Din cauza violentei jocului si a scenelor sangeroase, acesta este interzis copiilor sub 18 ani.