Practicarea sportului in familie este foarte benefica atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pe langa promovarea obiceiurilor sanatoase, sportul ne permite sa ne cunoastem copiii si sa transmitem multe valori.

Practicarea sportului in familie este una dintre cele mai bune activitati de care se pot bucura parintii alaturi de copiii lor. Pe langa beneficiile activitatii fizice in sine, atat pentru copii, cat si pentru adulti, sportul va promova timpul de calitate pentru a invata valori si pentru a ne cunoaste mai bine.

In plus, este o modalitate excelenta de a incuraja un stil de viata sanatos si de a va ajuta sa ramaneti activi fizic, sa va bucurati de aer liber si chiar sa socializati cu alte familii.

Cu toate acestea, cand ne gandim sa facem lucruri in familie, rareori ne gandim sa facem sport. Dar beneficiile sunt atat de multe incat merita luate in considerare.

Beneficiile practicarii sportului in familie

Activitatea fizica are multe beneficii pentru sanatate, atat fizice, cat si psihice, la toate varstele . Dar de ce sa-l practici in familie? La sfarsitul zilei, cu siguranta fiecare obtine mult mai mult din sport facandu-l pe cont propriu.

Despre asta nu exista nicio indoiala. Dar beneficiile de a practica sport in familie depasesc cu mult ceea ce poate obtine fiecare individ. Pentru ca atunci cand facem sport in familie, cel mai important lucru nu este sportul in sine, ci timpul pe care il petrecem alaturi de cei dragi . Tinand cont de acest lucru, principalele beneficii ale sportului in familie sunt urmatoarele.

Incurajeaza obiceiurile bune

Un stil de viata sedentar si obezitatea infantila sunt doua probleme foarte grave care ne pot afecta copiii. Daca ca parinti nu promovam obiceiuri bune, inclusiv activitatea fizica, nu ne putem astepta sa le adopte.

Trebuie sa dai un exemplu. Nu este intotdeauna suficient sa ii inscriem la activitati sportive sau sa le aratam ca facem exercitii in vreun fel. Pentru copii, nu exista o modalitate mai buna de a intelege ca sportul este pozitiv decat sa te distrezi bucurandu-te de el in familie.

In plus, practicarea sportului in familie este o modalitate buna de a le arata copiilor ca exista alternative la televizor, jocuri video si alte activitati sedentare. Si o modalitate buna pentru ei de a creste crezand ca, ca adulti, vor putea avea o viata plina, cu timp pentru distractie.

In acest sens, sportul in familie ajuta la insuflarea copiilor obiceiurile normale si sanatoase pe care trebuie sa le pastreze , precum sa faca din activitatea fizica o prioritate. Daca vad ca parintii isi fac timpul in familie si isi fac exercitii impreuna, este mai probabil sa faca acelasi lucru atunci cand sunt mai mari.

Creati legaturi atunci cand practicati sport in familie

Multe familii au putin timp de petrecut impreuna fara stresul programelor, treburilor si responsabilitatilor . Si cand este timpul sa creati o legatura cu familia, se face adesea vizionarea de filme sau jucand jocuri pentru a va relaxa si a va relaxa. Cu toate acestea, adesea nu include conversatia sau munca in echipa.

Activitatea fizica si sportul de familie favorizeaza un mediu de lucru in echipa si comunicare , doua abilitati care sunt importante pentru dezvoltarea copilului. Prin sporturile de familie promovam oportunitatea de a vorbi si de a lucra impreuna.

In plus, practicarea sportului in familie este o oportunitate mai mare de a ne cunoaste . Cand vizionati un film sau jucati un joc in familie, membrii adesea nu se implica sau nu se uita unul la actiunile celuilalt. Cu toate acestea, in activitatea sportiva, se acorda multa atentie modului in care actioneaza si reactioneaza fiecare, ce il motiveaza, cum lucreaza in echipa.

In calitate de parinti, acest lucru ne ofera oportunitatea de a incuraja un comportament bun si de a corecta obiceiurile proaste care se pot forma ca parte a dezvoltarii naturale, precum si de a reflecta asupra propriilor noastre atitudini si convingeri si asupra modului in care le transmitem copiilor nostri.

Invata sa lucrezi impreuna

Acasa, impreuna cu familia, copiii invata multe dintre abilitatile de care au nevoie pentru viata, precum munca in echipa. De fapt, indiferent cat de mult ai munci la el la scoala sau cand faci sport cu semenii tai, daca nu il incurajezi acasa, lucrul in echipa probabil ca nu va deveni un obicei de viata.

Exercitarea in familie incurajeaza munca in echipa pentru a atinge un obiectiv comun . Acest lucru, pe langa intarirea legaturilor de familie, ajuta si la invatarea importantei stabilirii obiectivelor si a realizarii, atat ca individ, cat si ca echipa.

Pe de alta parte, promovarea muncii in echipa prin sport ajuta la asezarea bazelor pentru realizarea altor tipuri de obiective care trebuie stabilite ca familie , fie pentru realizarea comuna, fie pentru a sprijini unul dintre membrii acesteia in atingerea propriilor obiective.

Pe scurt, din moment ce avem putin timp sa fim impreuna si in familie cu copiii nostri si, de obicei, si putine oportunitati de a face miscare, nu este o solutie grozava sa facem miscare toti impreuna, in aer liber si fara altceva la ce sa ne gandim?? Daca nu stii cu ce sa te joci, nu-ti face griji, cu siguranta copiii tai vor sti.