Începerea unei afaceri în domeniul broderiei computerizate poate fi provocatoare, dar și incredibil de plină de satisfacții. Detaliile ornamentale ale broderiilor adaugă textură și culoare oricărei țesături și fac ca fiecare piesă să capete o notă de unicitate și stil.

În acest articol, vom detalia pașii pe care îi poți lua în considerare pentru a-ți construi propria afacere de broderie computerizată. Dar, mai înainte de toate îți spunem care este primul lucru de care ai nevoie și pe care trebuie să-l cunoști cât mai bine: mașina de brodat computerizată.

Ce este broderia computerizată?

Broderia este o formă de cusut și o modalitate minunată de a adăuga o notă unică oricărei piese vestimentare. Dacă în trecut se credea că broderia este o activitate pentru bunici, această artă tradițională s-a schimbat enorm odată cu apariția mașinilor de brodat.

Broderie computerizată înseamnă propriu-zis cusutul unui model pe o anumită țesătură la mașina de brodat. Modelul poate fi introdus în software-ul mașinii de brodat sau există mașini de brodat care vin cu broderii predefinite în soft-ul mașinii.

Există mai multe tipuri de mașini de brodat destinate atât pentru utilizarea acasă, cât și pentru scop comercial. Mașina de brodat computerizată vine cu mai multe funcții ceea ce simplifică procesul de brodare și aici ne referim la aria de brodare, viteza de coasere și localizarea automată a designului ce urmează a fi brodat.

Cum începi o afacere din broderie computerizată

1. Definește o nișă și potențialul client

O afacere orientată pe o anumită nișă se adresează nevoilor unui anumit grup de persoane, care nu sunt abordate de toți furnizorii. Dacă îți dați seama de nișa pe care vrei să o abordezi și de potențialii clienți cărora te adresezi și îți adaptezi pe deplin afacerea de brodat la piața dorită, vei putea să te conectezi cu clienții și să te distingi de concurență.

Selectarea nișei te ajută, de asemenea, să iei decizii informate atunci când planifici:

●Produse și modele de broderie

●Imaginea și tone of voice-ul companiei

●Prețurile

●Principalele canale de marketing

Dar, pentru a-ți da seama ce tip de nișă și tipologie de clienți se potrivesc cel mai bine afacerii tale cu broderie computerizată, încearcă să răspunzi la următoarele întrebări:

➢Care sunt pasiunile și interesele tale?

➢Care sunt valorile sau dorințele clienților la care vrei să ajungi?

➢Ce nevoi nesatisfăcute sau probleme există pentru potențialii clienți pe care vrei să le rezolvi?

➢Ce afaceri de broderie computerizată cunoști și îți plac? De ce?

➢Ce tendințe actuale din domeniul broderiei poți integra în modelele tale?

Odată ce răspunzi la aceste întrebări, îți va fi mult mai ușor să găsești nișa potrivită și clientul ideal pentru afacerea ta.

2. Alege ce produse vei broda

Produsele pe care le brodezi ar trebui să se alinieze cu nișa ta. Există de exemplu afaceri bazate pe broderie computerizată care au câștigat popularitate și sucess datorită trusourilor pentru botez, hăinuțelor pentru bebeluși brodate sau tricourilor cu mesaje amuzante.

De asemenea, e bine să te întrebi dacă vei dori îmbrăcăminte, accesorii sau articole pentru casă care se remarcă prin modelele de broderie. În acest fel, clienții au mai multe șanse să cumpere și să se bucure de produsele tale.

Iată de ce opțiuni de produse poți ține cont dacă vrei o afacere bazată pe broderie computerizată:

Îmbrăcăminte

Dacă decizi să vinzi articole de îmbrăcăminte brodate, prima decizie pe care o vei lua este dacă alegi să creezi articole pentru adulți sau copii. Poți alege dintre hanorace, tricouri, pantaloni, rochii, pălării sau chiar jeanși sau jachete din denim. Câte tipuri de produse vei dori să brodezi depinde de publicul țintă și de ceea ce caută.

Pălăriile sau șepcile merg foarte bine cu litere mari brodate, în timp ce articolelor din denim li se potrivesc broderiile tip floare. Alte afaceri cu broderie computerizată tind să se concentreze pe tricouri și hanorace. Acestea sunt printre cele mai populare produse. Confortabile și versatile, tricourile brodate se potrivesc bine cu majoritatea ținutelor. Cui nu-i place un tricou confortabil cu un design brodat cu un mesaj deosebit?

Îmbrăcăminte pentru copii

Îmbrăcămintea pentru copii poate fi mai dificil de realizat din cauza suprafeței de broderie mai mici. Cu toate acestea, merită efortul. Cu detaliile sale complexe, broderia oferă un efect fermecător și deosebit îmbrăcămintei pentru copii în comparație cu produsele imprimate obișnuite.

De asemenea, când vine vorba de haine pentru copii care trebuie frecvent spălate, broderia este mult mai rezistentă decât alte forme de decorare a hainelor. Astfel, vei avea un avantaj în fața concurenților dacă îmbrăcămintea oferită de tine vine cu modele de broderie speciale și în același timp practice pentru purtarea de zi cu zi.

În plus, trusourile pentru nou-născuți sau trusourile de botez brodate cu data botezului, numele copilului sau un mesaj din partea nașilor, sunt foarte apreciate deoarece devin o amintire încărcată de emoție.

Decorațiuni textile pentru casă

Când vorbim despre decorațiuni pentru casă, universul broderiei se deschide larg, deoarece există o mulțime de articole ce pot fi înfrumusețate cu ajutorul broderiei computerizate. De la lenjerii de pat, perdele și pernuțe decorative, la fețe de mese, cuverturi sau prosoape, gama de articole este foarte mare. Oamenii iubesc articolele de casă brodate, deoarece produsele sunt de calitate superioară, iar modelele brodate ies cu adevărat în evidență și au o notă de lux.

Decorarea unui spațiu cu pernuțe decorative, perdele și alte lucruri frumos brodate poate înfrumuseța cu adevărat designul interior al unei case. Acesta este probabil unul dintre motivele pentru care articolele de casă brodate sunt atât de populare.

3. Dă viață modelelor de broderie

Acum că știi ce produse dorești să vinzi, este timpul să începi să le asociezi cu modelele de broderie personalizată. În primul rând, va trebui să alegi modelele de broderie care se potrivesc nișei tale. Pentru ca produsele tale să se vândă, iar afacerea ta să prospere, produsele pe care le brodezi trebuie să se alinieze cu nișa ta, la fel și modelele tale.

Pentru a identifica mai bine ideile de design de broderie care se vor vinde, încearcă să răspunzi la aceste întrebări:

●Care sunt imaginile pe care le asociezi cu publicul tău țintă?

●Ce modele brodate sunt populare în acest moment și s-ar potrivi cu publicul țintă?

●Ce modele de broderie observi că oferă concurenții?

Nu copia niciodată modelele altor persoane, deoarece vei încălca legile privind drepturile de autor. În schimb, caută modele de broderie sau soft-uri speciale care îți permit să creezi propriile modele. Încearcă să inovezi și să vii cu propriile tale versiuni unice, inspirate de ceea ce îți place.

Broderia computerizată este o alegere excelentă pentru orice magazin de îmbrăcăminte. Detaliile perfect rafinate și culorile vii sunt principalele avantaje ale modelelor brodate. Un avantaj suplimentar este, de asemenea, rezistența în timp foarte mare. Designul brodat va supraviețui cu siguranță mulți ani și va continua să impresioneze prin aspectul său elegant.