Actorul Paul Sorvino, care a interpretat rolul gangsterului Paulie Cicero in clasicul Goodfellas, a murit la varsta de 83 de ani, a declarat luni un purtator de cuvant.

Sorvino, cunoscut si pentru rolul sergentului de politie Phil Cerretta in serialul de televiziune Law & Order, a lucrat in film si televiziune timp de mai bine de 50 de ani.

“Sunt complet devastata. Iubirea vietii mele si cel mai minunat om care a trait vreodata a disparut. Am inima zdrobita”, a scris sotia sa Dee Dee Sorvino pe Twitter.

Cine a fost Paul Sorvino, actorul „Goodfellas”?

S-a nascut pe 13 aprilie 1939 in Brooklyn, New York. Si-a inceput cariera ca creativ intr-o agentie de publicitate. Pe langa Goodfellas, actorul a participat la filme precum Nixon, For the love of Money, That Championship Season, Oh God si A Touch of Class.

Sotia sa, Dee Dee Sorvino, si-a plans decesul pe reteaua de socializare Twitter si si-a amintit de actor drept „cel mai minunat barbat”. „Sunt complet devastata”, a scris ea. 

Sorvino a fost tatal a trei copii, inclusiv actrita castigatoare a Oscarului pentru cea mai buna actrita in rol secundar in  Mighty Aphrodite , Mira Sorvino.

Sorvino, care a fost cunoscut si pentru portretizarea gangsterului Paulie Ciciero in Goodfellas de Martin Scorsese , a lucrat in film si televiziune timp de mai bine de 50 de ani, specializat in politisti si hoti. 

Nascut in Brooklyn in 1939, a studiat muzica, primul sau loc de munca a fost intr-o agentie de publicitate si, inainte de a trece la actorie, si-a dorit sa devina cantaret de opera.

Si-a facut debutul pe Broadway in musicalul Bajour 

Si-a facut debutul pe Broadway in 1964 cu musicalul  Bajour  si sase ani mai tarziu si-a facut debutul pe marele ecran in filmul  Where’s Poppa de Carl Reiner .

Cariera sa lunga include, de asemenea, roluri in piesa de pe Broadway  That Championship Season  si filme precum  Dick Tracy  si  Reds .

In plus, s-a pus in pielea fostului secretar de stat american Henry Kissinger in  filmul lui Oliver Stone Nixon si obisnuia sa spuna ca, desi era cunoscut mai ales pentru ca joaca gangsteri,  adevaratele sale pasiuni , potrivit  Washington Post , erau  poezia . , pictura si opera .

Ca regizor, a semnat comedia  The trouble with Cali , cu el insusi in rol principal si scrisa de o alta fiica a lui, Amanda, si cateva episoade din serialul de televiziune  That’s life .

Peste 50 de ani de experienta 

In cariera sa de peste 50 de ani, Sorvino a fost un pilon principal in film si televiziune. A jucat rolul unui comunist italo-american in „Reds” de Warren Beatty, Henry Kissinger in „Nixon” al lui Oliver Stone si pe seful mafiei Eddie Valentine in „The Rocketeer”. El spunea adesea ca, desi era cunoscut pentru rolul de gangsteri, adevaratele sale pasiuni erau poezia, pictura si opera.

Sorvino s-a nascut in Brooklyn in 1939. Mama sa a predat pian, iar tatal sau a fost maistru intr-o fabrica de rochii. De mic a fost inclinat spre muzica si a urmat Academia Americana de Muzica si Dramatica din New York, unde s-a indragostit de teatru. Si-a facut debutul pe Broadway in 1964 in „Bajour” si sase ani mai tarziu in film in „Where’s Poppa?” (“Vreau o mama, dar…”) de Carl Reiner.