Unele persoane pur si simplu nu se pot abtine de la a face sex, asta potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Evreiasca si Universitatea Ben Gurion din Negev, ambele din Israel.

Acestia au testat ADN-ul a 148 de femei si barbati pentru a gasi care este gena care cauzeza dependenta de sex si de ce este influentata.

Cercetarile se centreza pe studiul unei gene numita D4, care este implicata in recatia creierului la hormonul placerii, dopamina. Aceasta gena inflenteza comportamentul sexual si excitarea.

Studiul a scos la iveala ca persoane cu un anumit fenotip (ansamblu de caractere sau trasaturi ale unui organism) au un apetit sexual mult mai mare decat altele si pur si simplu nu se pot abtine de la sex.

Descoperirile pot explica obiceiurile celor care au recunoscut in trecut ca sunt dependenti de sex, cum ar fi Michael Douglas, care a fost internat intr-o clinica din Arizona pentru a-si trata dependenta, in timpul casatoriei sale cu prima sa sotie, Diandra.

Dependenta de sex este mai ales o boala a celebritatilor, foarte multe recunoscand ca au o problema cu comportament sexual si cu excitarea.

La inceputul anilor ’90 Michael Douglas a fost diagnosticat cu dependenta de sex si sa internat intr-o clinica pentru a se trata. In prezent este casatorit cu actrita Catherine Zeta Jones, care, pentru a evita problemele care au cauzat divortul lui Michael de Diandra, a inclus o clauza in contractul prenuptial ce prevede ca aceasta sa primeasca o despagubire de cinci milioane de dolari daca actorul o insala.

Cantaretul a recunoscut ca a facut sex cu foarte multe femei inclusiv cu fane ale sale. Williams, care a fost impreună cu multe vedete, printre care Nicole Kidman și Rachel Hunter, a declarat că nu sa putut controla sexual la filmarile videoclipului „Come Undone”, unde apare in scene fierbinti alaturi de mai multe femei: „M-am gandit ca unele scene nu ar trebui truncate, erau foarte multi sani dezgoliti, femei goale care ma sarutau ”.

Un apropiat din anturajul cantaretei Britney Spears sustine ca starul pop lua parte la maratonuri sexuale cu fostii sai iubiti, mai ales cu Kevin Federline, fostul sau sot. „Britney este dependenta de sex si spune ca performanta cu Kevin este de 10 ori mai buna decat ceea ce a experimentat in trecut. Foarte des stau doar in casa si fac maratonuri sexuale foarte lungi ”, a declarat o sursa pentru India Daily, pe vemea cand Britney si Kevin formau un cuplu.

Actrita care in ultima vreme a avut multe probleme cu legea si a fost internata pentru dependentele sale de alcool si de droguri se pare ca este dependenta si de sex. Vedeta a avut foarte multi iubiti de-a lungul vremii si nu vede nicio problema intre a avea mai multe relatii in acelasi timp. „Urasc sa dorm singura. Nu vreau sa fiu niciodata singura. Imi doresc sa pot avea mai multe relatii. Nu sunt o nebuna dependenta dar ador sa fac sex ”, spune actrita.

David a inselat-o pe sotia sa, Tea Leoni, de foarte multe ori iar totul a inceput inainte cu ani buni de internare sa la clinica pentru tratarea dependentei de sex, scrie US Magazine.

Starul din Dosarele X a fost de acord sa primeasca tratament dupa ce Tea ia dat un ultimatum: „Ori te tratezi, ori introduce cererea de divort”, i-ar fi spus aceasta conform unei surse citata de National Enquirer.

De dependenta de sex a lui Charlie Sheen nu se mai indoieste nimeni. Starul din „Doi barbati si jumatate” a fost inclus in topul 10 „Living Sex Legends”, cu peste 5000 de femei care i-au trecut prin asternuturi.