Totul in aceasta viata este guvernat de o anumita ordine, uita-te la natura si vei gasi un exemplu bun: ordinea ei este perfecta, de aceea ni se pare frumoasa. A invata sa fii ordonat, pe langa faptul ca este o calitate importanta, il va ajuta pe copilul tau sa creeze.

De-a lungul timpului vei vedea ca fiecare creatie este bogata in ordine, de exemplu in muzica vei descoperi ca armoniile si melodiile guverneaza ordinea notelor, vei aprecia ca spatiile sunt ordonate prin arhitectura si vei aprecia si ca in vastul majoritatea caselor exista si ordine.

Cand esti copil, cu greu te gandesti la ordine, la ridicarea jucariilor la sfarsitul jocului. La urma urmei, jocul pentru copii nu se termina niciodata, acesta trebuie sa fie motivul pentru care nu se ingrijoreaza prea mult sa-si lase jucariile deoparte.

Cu toate acestea, fiecare parinte va avea intotdeauna timpul lor sa-si invete copilul sa fie ordonat. In timpul acestei tranzitii, tu vei fi cel care va ridica jucariile la inceput, iar apoi va veni randul copilului. Poate cand va veni acel moment, fiul tau va auzi o trambita care il anunta cu: Taran! au inceput responsabilitatile.

A arata cuiva cum se fac lucrurile va fi intotdeauna cea mai buna metoda de a preda o lectie. Va fi inutil ca copilul sa invete sa fie ordonat daca in urma lor parintii lasa mizerie, exemplul este principalul element care intareste predarea.

Cu toate acestea, atunci cand va asumati sarcina de a-ti invata copilul sa fie ordonat, retineti ca a fi foarte strict si inflexibil nu ajuta prea mult in aceasta sarcina. Daca copilul incepe sa se confrunte cu ordinea, nu cere atat de mult de la el, ia drept realizare faptul ca intri in camera si jucariile sau hainele nu sunt pe jos.

Copiii vor intotdeauna sa imite sau sa faca la fel ca si adultii. La inceput, cu siguranta, va fi reticent cand ii vei cere sa-si puna lucrurile deoparte sau sa fie ordonat, dar cand va observa ca a fi ordonat este o practica obisnuita in casa, isi va dori si el. Ordinea si disciplina merg mana in mana: Constanta va crea un obicei in viata ta.

Viata ordonata este distractiva

Casele sau spatiile ordonate inspira calm. Copilul tau va invata in timp ca cautarea unei jucarii, a unei culori sau a unei imbracaminte va fi mai usoara daca stie unde sa-si aseze toate lucrurile, oricat de mici ar fi acestea, dar incetul cu incetul va invata ca acesta va fi spatiul lui si ordinul lui. Cu siguranta atunci cand se va simti increzator in comanda lui, vei evita stresul de a-i cere sa caute ceva si sa nu-l gaseasca.

Nu uita niciodata ca copilului ii place sa fie luat in considerare , atunci cand il inveti sa fie ordonat, lasa-l sa-si aranjeze ordinea, sa ia decizii si daca nu stie sa-si aleaga ordinea, atunci poti sa faci sugestii, dar sa ia mereu parerea lui in considerare .

Aranjarea zonei tale nu ar trebui sa fie o sarcina obositoare. Pentru a preveni acest lucru, transformati comanda intr-o sarcina dinamica si distractiva, redati muzica si dansati in timp ce comandati, puteti, de asemenea, sa va luati timpul sarcinii si sa incepeti sa jucati pentru a imbunatati timpul de fiecare data cand comanda. Daca sunt doi copii acasa, creati mici curse pentru a vedea cine comanda in mai putin timp si la final luati un jeleu sau desert delicios pe care l-ati pregatit in prealabil de la frigider si impartiti-l cu familia la finalul sarcinii.

Viata este mai frumoasa, daca este ordonata

Ordinea in case este condusa de parinti. Mesele, dulapurile si rafturile sunt realizate pe masura pentru adulti, impiedica camera copilului sa aiba acest tip de rafturi sau dulapuri si adapteaza camera la inaltimea medie a copilului dumneavoastra astfel incat acesta sa simta libertatea de a-si crea propria comanda fara Intrebare. pentru ajutor pentru a-ti pune lucrurile deoparte. Vazand ca este luat in seama si ca isi impune ordinul il face sa se simta respectat si il incurajeaza sa se perfectioneze in continuare.

O lectie importanta pe care fiecare copil ar trebui sa o invete este ca ingrijirea nu este o treaba saptamanala, bisaptamanala sau lunara: ingrijirea este o treaba zilnica si nu se termina niciodata. Practica lui se traduce prin beneficii precum dezvoltarea perseverentei si disciplinei, virtuti care deschid multe usi in viata oricarei persoane.

Desi rar copiilor li se permite sa ajute la cele mai presante sarcini din casa, cum ar fi spalatul si gatitul, multi copii, atunci cand se afla in acea faza de descoperire a lumii, vor dori sa ajute la unele sarcini sau zone ale casei pe care le au. Curios despre. Nu rata acest moment , invata-l in ce constau aceste sarcini si, de asemenea, profita de ocazie pentru a-l invata ca ordinea este importanta in aceste sarcini.

Nu uita niciodata ca fiul tau, desi cu siguranta este foarte, foarte inteligent, este un copil si, prin urmare, in general se va juca si se va distra in timp ce te ajuta. Ai rabdare in timp ce-l inveti , acest lucru va preveni ca orice greseala sa-l jeneze sau sa-l sperie, lasa-l sa ajute si sa participe in timp ce ii arati ordinea implicata in rezolvarea fiecarei sarcini: Curatarea mesei, spalarea vaselor sau uscarea lor sunt sarcini simple care vor incurajeaza ordinea in copil .

In spatele unui adult ordonat se afla niste parinti care cu siguranta l-au invatat ca ordinea este un factor determinant in viata noastra de zi cu zi, ca ne imbunatateste foarte mult mediul si ca a fi ordonat vorbeste foarte bine despre el. Cu siguranta acel adult, inca de mic, a fost instruit in bunul obicei al ordinii si, incetul cu incetul, a invatat sa nu continue la urmatoarea sarcina fara sa o fi terminat pe prima.