Citeste urmatoarele sfaturi utile pentru colorarea parului acasa daca doresti sa experimentezi cu numeroase tonuri si tehnici de vopsire. Coafezele si vloggerii nostri preferati te invata cum sa aplici produsele pe suvitele tale pentru a obtine un look impecabil.

Pregatirile esentiale pentru colorarea parului acasa

Inainte de a incepe colorarea parului acasa trebuie sa pregatesti terenul pentru a evita deteriorarea supafetelor respectiv a hainelor. Achizitioneaza de la magazine profesionale pelerine ambalate individual pentru unica folosinta sau o pelerina dintr-un material mai gros care poate fi spalat usor. Aceste accesorii te ajuta sa pastrezi aspectul curat si impecabil al zonei de vopsire. De asemenea, este foarte important sa folosesti manusi rezistente pentru aplicarea produselor. Pielea din zona fetei si a cefei va ramane curata prin aplicarea unui strat subtire de crema universala sau balsam de buze.

Un alt aspect important pentru a asigura rezultatul dorit cand vine vorba de colorarea parului acasa este sa alegi formula vopselei in functie de tipul si lungimea parului tau. Produsele in forma de spuma sunt ideale pentru posesoarele parului subtire scurt sau mediu. Pe de alta parte, formulelele gel sau lichide sunt potrivite pentru parul des si lung. Cere ajutorul unui coafor daca nu esti sigura de alegerea ta.

Nu sari peste testul de suvite

Cea mai simpla metoda pentru a testa o culoare noua este sa realizezi testul de suvite. Aplica putina din vopseaua permanenta sau temporara pe o sectiune ascunsa sau o suvita taiata. Vei reusi sa vezi felul in care produsul respectiv schimba nuanta pletelor tale. Din nefericire au existat numeroase situatii de colorarea parului acasa in care produsele expirate sau prost ambalate au produs niste rezultate neasteptate si dezastruoase.

Separa suvitele in mai multe sectiuni

Este extrem de important sa desparti pletele tale in cel putin 4 sectiuni. Foloseste agrafele speciale pentru a diferentia partea frontala sau bretonul respectiv cele doua parti si sectiunea din spate. Aceasta procedura contribuie la aplicarea corecta a vopselei. Investeste in astfel de unelte super-practice pe care le poti gasi la orice supermarket.

Incepe colorarea de la radacini

Coaforii nu pot accentua suficient importanta inceperii procedurii de colorare de la radacini. Aceasta sectiune necesita atentie speciala. Foloseste un aplicator sau o pensula pentru a atinge radacinile. Evita aspectul ‘two-tone’ lasand produsul sa actioneze timp de 10-15 minute. Pe urma aplica restul vopselei pe toata suprafata suvitelor. Utilizeaza un piaptan pentru indepartarea excesului. Asteapta inca 20-25 de minute, pe urma elimina urmele vopselei spalandu-te pe par si aplicand balsamul pentru fixarea nuantei.

Parul deteriorat retine mai putina vopsea

In cazul parului uscat si deteriorat trebuie sa ai mare grija la colorare. Potrivit specialistilor, cu cel putin o saptamana inaintea vopsirii trebuie sa aplici masti naturale sau produse profesionale pentru regenerarea firelor de par. Sectiunile deteriorate pot prelua mai putin din vopsea, prin consecinta, nuanta in partile respective poate fi mai deschisa. Asculta sfatul expertilor pentru a evita o coafura prost colorata si multi-tonala.