Esti un iubitor de sport? Desigur, cine nu este, la urma urmei, este o mare sursa de placere si distractie. Dar devine adesea periculos. Nu exista o singura persoana care s-ar putea numi atlet fara sa fie ranita macar o data. S-a cerut interzicerea multor sporturi periculoase.

Fie ca este o accidentare minora sau o accidentare majora, asa este cu sportul. Unele sporturi extreme au un nivel ridicat de risc de neegalat pana la punctul in care pot fi numite si letale. Jucatorii sunt intotdeauna expusi riscului din cauza sanselor mari de accidentare. 

Top 7 cele mai periculoase sporturi din lume acum

Sa vorbim despre 7 dintre aceste sporturi care sunt foarte periculoase de jucat si necesita, de asemenea, o inima uriasa pentru a-i urmari pe acesti jucatori punandu-si viata in pericol. 

7. Scuba Diving

Se spune ca scufundarile sunt unul dintre acele sporturi extrem de periculoase care te pot ucide. Majoritatea oamenilor nu stiu ca cuvantul scuba este o abreviere a aparatului de respirat subacvatic autonom. Este asa-numita deoarece faciliteaza soferul sa respire sub apa.  

Ar putea suna interesant si distractiv pentru tine, dar unul dintre cele mai mari pericole este sa fii atacat de rechini sau alte creaturi subacvatice. De asemenea, daca ascensiunea scufundarii este prea rapida, aceasta duce la o boala de decompresie care include indoiri care cauzeaza insuficienta pulmonara, maduva spinarii si insuficienta cerebrala.  

6. Calarie cu tauri

Calaria cu tauri este un sport in mare masura urmat de barbati care se considera machos extremi si sunt dornici sa-si arate masculinitatea. Sunt gata sa treaca prin orice fel de risc doar pentru a arata lumii ca pot face orice.  

Se numeste sport periculos, deoarece daca taurul se indeparteaza de calaret, poate duce la comotii cerebrale sau alte rani grave ca urmare a caderii de pe spatele taurului. Exista, de asemenea, sanse mari de a fi calcat in picioare de taurul care cantareste aproape 1800 de lire sterline. Dar oamenii care sunt extrem de pasionati de acest sport nu se tem de nimic.  

5. Heli Skiing 

Este foarte evident din denumirea sportului ca implica un elicopter. Este o coborare de snowboard sau schi off-trail care este insotita de un elicopter. Oamenii sunt atat de pasionati de acest sport de iarna incat il pre-rezerva in avans, ceea ce ii ajuta si sa beneficieze de reduceri.  

Oamenii ignora adesea faptul, in entuziasmul lor, ca ar putea ramane blocati de conditiile meteorologice extrem de dure. De asemenea, nu le pasa de faptul ca ar putea fi ucisi din cauza unei avalanse. Uneori, plimbarile cu elicopterul se dovedesc a fi foarte riscante.  

4. Street Luge 

Street Luge este un sport asemanator cu skateboardingul. Singura diferenta este ca calaretul trebuie sa se afle in decubit dorsal pe sania, numita si lugeboard atunci cand se deplaseaza pe un drum asfaltat sau pe un traseu cu o viteza foarte mare.  

Daca trebuie sa participati la acest sport, atunci trebuie sa fiti asigurat medical complet. Folosirea pieilor de protectie si a castilor de protectie este obligatorie pentru a evita orice rani grave si, de asemenea, ajuta la reducerea sanselor mai mari de coliziuni.  

3. Alpinism

Urmatorul pe lista este alpinismul, care este un sport foarte periculos, deoarece implica urcarea si coborarea muntelui. Fiecare element al acestui sport este foarte riscant, ceea ce il face si un sport foarte dificil.  

Alpinistul este expus la tot felul de rani si are sanse mari sa alunece sau sa cada. Acest lucru duce la oase rupte, entorse musculare, glezne rasucite, ligamente rupte, leziuni la spate sau comotie cerebrala. De asemenea, vremea se schimba foarte frecvent ceea ce are efecte letale. Alpinistul ar putea sa-si piarda calea sau chiar sa moara.  

2. BMX 

BMX este o abreviere pentru bicicleta motocross si este unul dintre sporturile extrem de palpitante pe bicicleta. Pentru a participa la ea trebuie sa aveti una dintre acele biciclete speciale care sunt special concepute pentru acest scop.  

Este considerat un sport periculos deoarece biciclistilor li se cere sa efectueze diverse combinatii de acrobatii in timp ce merg cu bicicleta BMX. Acest lucru poate duce la rani sau chiar comotii, pe langa taieturi, zgarieturi si vanatai.  

1. Rafting in apa alba 

In cele din urma, am rafting, care se afla pe primul loc pe lista. Mediul sau schimbarea vremii variaza in mare masura in acest sport si un mic inconvenient meteorologic poate duce la o mare accident sau accident.  

Este extrem de provocator, deoarece apa este destul de salbatica si exista sanse mari ca participantii sa fie aruncati sau zdrobiti de stanci. De asemenea, poate provoca blocarea picioarelor, care poate incurca participantul daca acesta cade. Unele dintre leziunile foarte frecvente includ oase rupte sau genunchi rasucite.