In aceste vremuri, intrarea in lumea antreprenoriatului si construirea unui business dintr-un proiect nu mai este o alternativa, ci a devenit o prioritate. Am vazut deja ce este personal branding si cum putem profita de el pentru a ne vinde. Acum vom analiza cum ne putem aplica brandul personal atunci cand incepem o afacere si, odata cu acesta, sa reusim sa ne conducem startup-ul catre succes.

Succesul antreprenorial

Factori precum politicile guvernamentale, care au optat pentru promovarea acestui sector pentru a ataca nivelurile saraciei, a crea echitate si a reduce decalajele inegalitatii sociale, au reprezentat un combustibil important care permite antreprenoriatului sa continue pe un drum de succes.

Un alt factor de luat in considerare atunci cand se analizeaza cresterea semnificativa a acestui sector este pozitionarea  Millennials. Nu vor sa astepte 40 de ani pentru a primi o pensie, nu viseaza la o promovare la conducerea de varf a unei companii multinationale. Ei  nu asteapta sa vina cineva sa faca lucruri pentru ei, dar ei insisi incep sa caute radacina problemei si genereaza solutia respectiva.

Oracle Capital Group a prezentat  The Global Entrepreneurial Report. Un clasament care masoara antreprenoriatul a 33 de mari natiuni industriale si economii emergente pe baza opiniilor, atitudinilor, experientelor si activitatilor care construiesc antreprenoriatul. Raportul a evidentiat India drept locul numarul unu pentru dezvoltarea antreprenoriala. Aceasta tara a fost urmata de Turcia, Statele Unite, Brazilia, China si Islanda.

5 sfaturi despre branding personal pentru antreprenori

#1  Reconciliati marca personala cu cea de afaceri

Daca te hotarasti sa dai brandului tau business un nume diferit de cel personal, ai posibilitatea de a lucra, din punct de vedere al marketingului, la dezvoltarea co-brandingului.

In acest caz,  strategia se va baza pe contributia reciproca. Pe de o parte, ca brand de business atunci cand vine vorba de generarea de contracte si posibilitati de extindere pe piete, unde este necesara figura de organizare si, pe de alta parte, din brandul personal, unde ca antreprenor contribui cu cunostintele tale, traiectorie si reputatie ca profesionist. 

Obiectivul va fi generarea de valoare adaugata, precum: atentie personalizata, timpi de raspuns mai scurti, dezvoltarea de produse personalizate si chiar reducerea pretului de vanzare; fara ca acesta sa fie de fapt cel mai cautat factor.

# 2  Inoveaza pentru a iesi in evidenta 

Inovatia este un pilon fundamental in dezvoltarea unui brand personal. Daca ai de gand sa te adresezi unei piete despre care ai deja cunostinte, cauta sa fii cu adevarat inovator si sa nu porti mai mult de la fel, cu aceleasi greseli sau aceleasi virtuti.

Intrebati-va, ce nevoie acopar? Ce progres le ofer clientilor, pietei, tarii, lumii etc.? De ce ar trebui oamenii sa se schimbe de la ceea ce stiu de obicei la ceea ce le ofer eu? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care ti le poti pune.

# 3 Setati preturi cu bun simt

Aveti un pret rezonabil pentru ceea ce veti comercializa. Nu atat de sus incat sa te lase in afara pietei sau atat de jos incat sa lase impresia ca este un bun sau un serviciu de clasa joasa. Pretul unui produs este valoarea pe care piata sa este dispusa sa o plateasca pentru el, asa ca nu incetati sa ascultati clientii potentiali sau concurenta.

# 4  Construieste incredere

Din momentul in care incepi sa-ti dezvolti proiectul, brandul tau personal va fi sigiliul de calitate al bunului sau serviciului tau, asa ca ai grija de el din prima zi si nu-l ataca pentru a obtine o negociere sau un investitor. Increderea este cel mai de pret bun pe care il ai pentru a-ti duce afacerea la bun sfarsit.

# 5  Pastrati consistenta si pasiunea

Disciplina, perseverenta, credinta, daruirea si chiar si putina incapatanare, vor fi armele tale de lupta si trebuie sa te agati de ele pentru aceasta batalie pe care o vei infrunta. Corect ar fi sa va povestesc despre experienta mea de antreprenor, unde am putut descoperi ca acest proces nu este atat de usor pe cat spun guvernele si nici atat de imposibil pe cat il cunosc pesimistii. Valoarea adaugata a acestui articol ar putea fi ca te indragostesti de acest vis antreprenorial, ca mananci, gandesti, respiri, transpiri, dormi, razi si plangi. Pe scurt, ca te indragostesti profund de intreprinderea ta si-ti asumi riscul fara sa te gandesti la ce vor spune si, daca cazi de 20 de ori, ca ai curajul sa te ridici de 20 de ori si de cele care lipsesc; pentru ca ceea ce ne ucide, ne face mai puternici.