Pandemia este o minciuna, mastile nu sunt necesare, distantele nu sunt necesare, ceea ce este nevoie este iubire si depunerea guvernului, imbratisari masive, muzica tibetana si rastafariana impreuna cu oameni foarte suparati si mii de steaguri rosii, albe si negre, insemnele celui de-al doilea Reich german.

Alaturi de acestea, steaguri curcubeu, un simbol al mandriei lesbiene, gay, bisexuale si trans si steaguri cu porumbelul pacii. Amestecul pe care Berlin l-a vazut defiland pe strazile sale se refera direct la numele organizatorilor marsului: Initiative Querdenken 771, fondata la Stuttgart. Cuvantul „Querdenken” este inspirat de un alt cuvant, „Querfront”, care sunt asa-numitele miscari „a treia cale”, amestec care in Germania se refera la alianta dintre conservatori si stangisti din timpul Republicii Weimar.

Sambata aceasta, Berlinul a asistat din nou la o demonstratie masiva in care nu au fost respectate masurile de distantare si nu a fost purtata masca. Potrivit ministrului de interne de la Berlin, Andreas Geisel, de la Partidul Social Democrat SPD, aproximativ 38.000 de oameni s-au adunat in capitala, dintre care aproximativ 2.000 apartin spectrului extremei drepte. Geisel a incercat sa interzica demonstratia pentru ca organizatorii au desfasurat un alt protest la 1 august in care nu au respectat masurile de securitate impotriva pandemiei, nici distantele, nici mastile. Un tribunal din Berlin a declarat interdictia ilegala.

La eveniment a participat liderul partidului ultranationalist Alternativa pentru Germania din Turingia, Bjorn Hocke, la fel ca si personalul partidului de la Berlin. Negatorul Holocaustului Nikolai Nerling, condamnat pentru ca a negat exterminarea in lagarul de concentrare de la Dachau in fata studentilor sai, a participat la mars si a interpretat un dans popular traditional german. La demonstratie au chemat si alte formatiuni deschis neonaziste, precum partidul NPD sau al III-lea Weg.

Mii de oameni s-au adunat in jurul Portii Brandenburg in jurul orei unsprezece, iar politia, care era prezenta cu 3.000 de oficiali, a fost nevoita sa le reaminteasca in mod repetat participantilor sa pastreze distanta de siguranta. Ei au ignorat instructiunile si politia a decretat ca ar trebui sa poarte macar o masca, care a fost si ea ignorata. In jurul orei unu politia a inceput sa sparga demonstratia, fara succes. Desi au fost pregatite mai multe tunuri cu apa sub presiune, acestea nu au fost niciodata folosite si nici violenta nu a fost folosita in mod masiv pentru a sparge multimea, probabil pentru ca printre participanti erau destul de multi batrani si alte persoane au fost prezente cu copii.

Sute de oameni s-au adunat in fata Reichstag-ului si au reusit sa ia cu asalt gardurile de securitate si s-au asezat pe treptele Parlamentului. Politistii au facut numeroase arestari, unele au fost respinse cu spray cu piper. Zilele anterioare, multi oameni fantezasera pe retelele de socializare cu „furnirea in Reichstag” dupa camparea pe strada 17 iunie. Politia a demontat aproximativ treizeci de corturi de camping care fusesera amenajate in parcul Tiergarten. Saptamana trecuta a fost un cort de protest in fata parlamentului organizat de aceleasi persoane.

Aproximativ 300 de persoane au fost retinute in fata ambasadei Rusiei, dupa ce politia le-a cerut de mai multe ori sa se desfiinteze, iar protestatarii au aruncat sticle de sticla si alte obiecte in politie. Unul dintre cei arestati a fost celebrul bucatar vegan Attila Hildmann, care in ultimele saptamani a devenit unul dintre liderii miscarii de negare. Hildmann apartine spectrului asa-numitilor „cetateni ai regatului”, un grup in crestere de neo-nazisti violenti care cred ca Germania este o companie si nu o tara si ca atat Statele Unite, cat si Rusia tin tara ocupata pentru ca dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. nu a trait niciodata.a fost semnat un tratat de pace. Prin urmare, in fata ambasadei Rusiei, multi manifestanti au purtat bannere cu inscriptia „Friedensvertrag”, care inseamna Tratat de pace.

Impotriva manifestatiei negati au avut loc mai multe contra-demonstratii organizate de initiativa „Berlin impotriva nazistilor” si de confederatia antirasista „Unteilbar” (indivizibila). Acesti protestatari aproape toti purtau masca si printre ei se numarau si membri ai partidului social-democrat SPD.

Nepotul lui Kennedy cheama la Berlin sa lupte „impotriva totalitarismului”

Avocatul, activistul de mediu si anti-vaccin Robert Francis Kennedy Jr., nepotul presedintelui american John F. Kennedy, a urcat pe scena la demonstratia denigatorilor pentru a se asigura ca „Berlinul este prima linie impotriva totalitarismului global” si a avertizat asupra presupusele pericole ale retelei de telefonie mobila G5 si pericolele unui stat totalitar bazat pe tehnologie, pentru care l-a atacat pe creatorul Microsoft Bill Gates. Oamenii ar fi in pericol de „a fi sclavi”, potrivit lui. Kennedy si-a amintit de vizita bunicului sau la Berlin si si-a repetat celebra fraza „Ich bin ein Berliner!” in aplauze din partea multimii. Bill Gates este una dintre figurile pe care scena negatiei le considera responsabile pentru presupusul control mondial din spatele, in opinia sa, pretinsa pandemie. Alti vorbitori s-au referit la aceasta, la presupusa dictatura a lui Merkel si seful organizatiei Michael Ballweg a cerut pe scena incetarea tuturor masurilor impotriva izolarii pandemiei si demisia guvernului. Cu vaccinul impotriva coronavirusului vor sa implanteze un cip in oameni, pandemia este o inventie pentru a ascunde criza economica globala… Ideile complotului au dominat discursurile.