Oricât de meticuloși încercăm să fim cu fiecare leu pe care-l câștigăm, e imposibil de multe ori să prevezi situațiile nefericite sau cheltuielile neprevăzute. De la accidente care necesită un sprijin financiar pe măsură în soluționarea lor din punct de vedere tehnic sau medical, până la necesitatea onorării unei invitații de eveniment și multe altele, toate pot fi soluționate astăzi fără griji, prin intermediul unui împrumut rapid.

Și poți beneficia de el în timp util, fără să depinzi de băncile actuale din România și de ofertele acestora care deseori sunt inconvenabile. Așadar, dacă ai luat decizia de a apela la un împrumut rapid, iată ce avantaje și dezavantaje are acesta, ca să știi la ce să te aștepți.

Avantajele unui împrumut rapid

  • Nu mai ai nevoie să apelezi la prieteni

Știi acele situații în care, se zdruncină orice relație când alegi să apelezi pentru un împrumut, la prieteni? Pe lângă situațiile în care, aceste persoane apropiate nu-ți pot fi în ajutor cu suma de care ai nevoie sau la momentul la care ai nevoie de bani, există și persoane care vor avea mereu ceva de spus sau de reamintit la nevoie, că ai împrumutat bani de la ei. Împrumutul rapid îți permite să te descurci singur fără ca ceilalți să afte detalii intime din viața ta.

  • Nu necesită justificare

Atât prietenii, cât și banca, vor avea nevoie de o bună justificare pentru a dovedi destinația banilor. Pentru bancă, acest procedeu este unul obișnuit în vederea stabilirii condițiilor de creditare și/sau rambursare. De altfel, partea bună e că, un împrumut rapid îl poți solicita și pentru lucruri mai puțin importante precum: cumpărături, vacanțe, cadouri, etc.

  • Condiții flexibile de acordare a împrumutului

Da, cu siguranță cel mai neplăcut aspect din toate atunci când ești nevoit să apelezi la o bancă, e faptul că trebuie să-ți bați capul cu o sumedenie de acte și dovezi care să ateste că ești cu adevărat eligibil pentru împrumutul solicitat. În cazul împrumutului rapid, lucrurile sunt mult mai simple, aprobarea acestuia fiind de succes în marea majoritate a cazurilor și finalizându-se cu o serie de condiții flexibile în ceea ce privește rambursarea banilor împrumutați.

Dezavantajele unui împrumut rapid

Ca orice serviciu sau produs, împrumuturile rapide au și o serie de dezavantaje precum:

  • Se impune dobândă

Un împrumut rapid poate fi considerat drept o formă de întrajutorare bilaterală. De aceea, ar trebui să iei în calcul că, dobânda, va fi mai ridicată deseori față de alte împrumuturi, și se va reflecta în costul final.

  • Perioadă de rambursare scurtă

Dacă aveai nevoie doar de niște bani pentru o scurtă durată de timp (până la 30 zile), împrumutul rapid este exact ceea ce ai nevoie. Deopotrivă, în cazul în care problemele financiare par să fie pe termen lung, creditul rapid ar putea fi ultima opțiune la care să apelezi, pentru că rambursarea acestuia ar trebui făcută într-un timp scurt. Așa cum îi zice și numele, “împrumutul rapid” se acordă și se restituie în aceeași manieră. Sfatul nostru e să eviți cheltuielile inutile și să-ți menajezi cu mai multă atenție bugetul propriu, astfel încât să previi neplăcerile ce ți-ar putea compromite situația financiară în orice fel.

Ca prin urmare, un împrumut rapid poate fi o soluție excelentă de a-ți rezolva probleme și nevoi personale, în ciuda faptului că, așa cum e și normal, acesta dispune și de o serie de dezavantaje. Moneezy îți oferă posibilitatea de a compara și alege dintr-o varietate de credite rapide de care să dispui în doar câteva minute, pornind de la câteva sute de lei și până la câteva mii, pe care le poți avea în cel mai scurt timp la dispoziție.