Lansare: Dictionar al colectionarilor de arta din RomaniaJoi, 12 mai se va lansa primul “Dictionar al colectionarilor de arta din Romania”, scris de colectionarul si omul de afaceri Vasile Petrovici. Lansarea va avea loc in ziua de la orele 18:30 la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel in cadrul expozitiei licitatiilor Artmark.

Corpul sub lumina reflectoarelor Galeria Victoria Art, recent deschisa in Bucuresti, sta pitita de privirile trecatorilor chiar la umbra Bisericii Stravopoleos. Galeria a fost deschisa de catre Petru Lucaci, presedintele Uniunii Artistilor Plastici, si de omul de afaceri Florin Pogonaru.

Cronica: Cetate. Atelier la Dunare IIIDin 2008, in fiecare an, fundatia Joana Grevers gazduieste la conacul Barbu Druga, in satul Cetate din Dolj, undeva langa Dunare, artisti care sunt lasati sa lucreze in voia inspiratiei timp de trei saptamani. Lucrarile realizate in acest timp, in peisajul idilic al Cetatii sunt apoi expuse in Galeria 418 detinuta de Joana Grevers, mostenitoare a domeniului danubian transformat in atelier cultural.

FurtunaPoate ca sindromul lui Stendhal (ameteala si uimirea excesiva de care sufereau turistii secolului 19 in momentul in care ajungeau in Florenta si vedeau atata frumusete) e mai greu de trait in zilele artei contemporane.

„Masina timpului” la ICRO expozitie de fotografii realizate de regizorul Adi Voicu in timpul filmarilor la documentarul Metrobranding – o poveste de dragoste intre oameni si obiecte va fi prezentata la Institutul Cultural Roman in perioada 3-16 mai 2011, pe durata desfasurarii celei de a XV-a editii a Festivalului Filmului European.

Landscape! la MTRExpozitia „Landscape!” de Tomas Bican este vernisata pe 15 aprilie de la orele 18:99 la Muzeul Taranului Roman. Expozitia cuprinde 12 fotografii alb-negru surprinse atat in Euopa, cat si in tari precum India sau Brazilia.

Preview: Marianne, muza a creatorilorExpozitia exploreaza modurile in care personajul alegoric Marianne – simbolul Republicii Franceze si intruchiparea idealurilor revolutionare libertate, egalitate, fraternitate – a inspirat si continua sa inspire creatori din lumea modei, a cinematografiei si a artelor spectacolului.