Dupa ce anul trecut au fost suspendate, traditionalele procesiuni ale Regilor readuc iluzia pe 5 ianuarie pe strazile multor orase spaniole, incepand cu Madrid si Barcelona. Mastile si controlul capacitatii vor fi tendinta generala, dar vor exista diferente conform reglementarilor locale care variaza de la pasaportul covid la rute mai lungi, interdictia de a arunca bomboane si de a manca, sau transformarea traseelor ​​in spectacole statice.

Este cazul Valencia, Lugo, Ceuta sau Murcia, care au optat pentru acest format intermediar pentru a nu suspenda paradele, asa cum au facut la Bilbao sau Ceuta, unde copiii vor trebui sa se multumeasca cu urmarirea Majestatilor lor la televizor (sau streaming).

Cu toate acestea, magia celor trei magi va ajunge in multe alte locuri si in cele mai spectaculoase moduri, cu sosiri care depasesc cu mult camilele traditionale si includ totul, de la deltaplanare si parapanta (Alarilla, in Guadalajara) pana la elicoptere (Logrono), schiuri (Sierra Nevada) si barca in Barcelona, ​​​​desi in acest caz fara asistenta publica.

Masti si reduceri de capacitate

In locurile care vor tine parade se repeta doua indicatii principale: masca obligatorie si reducerea capacitatii pentru evitarea aglomeratiei.

Cu toate acestea, multe masuri complementare sunt diferite in functie de regiuni si orase (cum am vazut si in cazul sarbatorilor de Craciun).

Este cazul bomboanelor, pe care cei Trei Regi nu le vor putea arunca in paradele lor din Madrid, Donosti, Cordoba sau Badajoz.

La extrema opusa, Malaga, unde vor fi distribuite 7.000 de kilograme de bomboane fara gluten, 5.000 de kilograme de jeleuri si slavituri. In Valencia nu numai ca nu poti lua dulciuri, ci este si interzis sa mananci sau sa bei atunci cand participi la ceea ce s-a numit „parada statica”.

Tururi mai lungi

Pentru a evita aglomeratia, in Vitoria si San Sebastian au fost extinse traseele paradelor respective pentru a extinde spatiul pentru public. Aceeasi masura a fost luata si la Granada, unde si plecarea este anticipata cu o ora pentru ca Majestatile lor sa infrunte metrii in plus..

In acest oras si in alte orase andaluze, de altfel, cei trei Magi vor defila pe strazi largi pentru a evita aglomeratia publicului. In Sierra Nevada, dupa traditie, cei trei magi vor sosi la schi.

La Alcoy (Alicante), desi copiii nu vor putea imbratisa paginile Majestatilor lor, acestia vor urca inca o data pe scari pentru a livra cadouri direct la case in ceea ce va fi cea de-a 136-a editie a paradei.

Schimbati paradele pentru spectacole

Spre deosebire de acest format, in orase precum Valencia, se vor folosi cavalcade statice . In capitala Turia va avea loc in Plaza de Toros in aceasta miercuri si va fi necesar un bilet, care va fi obtinut printr-un site web (a carui adresa nu se stie inca pentru a evita prabusirile inainte de ora).

Desi capacitatea nu a fost confirmata, aceasta ar putea gazdui in jur de 4.000 de persoane. Pentru acces, li se va cere si pasaportul Covid si nu isi vor putea scoate mastile pentru a manca orice fel de mancare in incinta.

In Murcia nu va avea loc nicio parada ca atare, iar Regii se vor putea vedea pe plutitorul lor dar fara sa se miste de pe Bulevardul Teniente Flomesta.

Este acelasi sistem pe care il vor avea municipalitati precum Lorca. Unde va fi o parada este la Cartagena, da, fara bomboane sau cadouri.

Cele mai surprinzatoare masuri

In Catalonia, membrii anturajului care canta la instrumente de suflat, atunci cand nu canta, trebuie sa poarte masca, masura mai putin surprinzatoare, in orice caz, decat cea adoptata in orasul Caceres Plasencia: prezenta a fost interzisa acolo. a copiilor pe flotoare.

Intre timp, in Badajoz au limitat numarul de persoane care pot calatori in fiecare vehicul real la 20.

Girona, la randul sau, a interzis interzicerea participarii animalelor la cavalcada intr-un alt esantion de „creativitate” in masuri.

Plimbare cu deltaplanul

Unele orase pastreaza asul originalitatii in adunarile lor. Este cazul Alarilla, in Guadalajara, unde maiestatile lor vor lansa din nou deltaplanul si parapanta de pe dealul La Muela, ca si in anii trecuti.

Logrono se adauga la spectacol cu ​​sosirea, marti, a celor Trei Magi la bordul unui elicopter al Armatei pe stadionul de fotbal Las Gaunas, a carui capacitate a fost redusa la 75% din capacitatea totala.

In Aviles vor ajunge cu barca, pentru a vizita mai tarziu orasul, precum si in Gijon, unde vor primi copiii la Teatrul Jovellanos si apoi vor participa la o mare parada de aproape 6 km. Desi la Oviedo va fi o cavalcada traditionala, un alt oras asturian ii va vedea pe Melchor, Gaspar si Baltasar aterizand in ultrausor; Va fi pe aerodromul La Morgal, din Llanera.

Calarie „cat mai normala”

Unde se vor desfasura paradele cele mai asemanatoare cu cele de dinaintea covidului vor fi in orase precum Zaragoza, unde Primaria va distribui masti si a cerut parintilor sa insoteasca copiii cat mai putini adulti, Huesca, care va culmina parada cu un act. pentru a-i saluta pe Regi in arena de tauri si Teruel, unde vor fi chiar bomboane.

A Coruna este singurul dintre marile orase din Galicia care va avea o cavalcada tipica. Acesta va avea un traseu de trei kilometri si va fi format din cincisprezece flotoare, patru trenuri, paisprezece companii si 180 de figuranti. Se va incheia in Plaza de Maria Pita, unde va avea loc un control al capacitatii.

De asemenea, vor avea loc parade traditionale in orase precum Salamanca, Leon, unde Regii vor sosi cu trenul pe data de 5 din Est, si Burgos, unde vor defila cu 12 flotari, dar fara dulciuri sau discursul traditional al lui Melchor, Gaspar si Baltasar de la balconul Teatrului Principal din Plaza del Cid.

Cavalcada de la Madrid, intre timp, revine la traseul obisnuit, intre Nuevos Ministerios si Palacio de Cibeles, desi pentru a se asigura ca distanta de siguranta este mentinuta, plutitoarele nu vor distribui bomboane copiilor, iar numarul a fost redus la 7.000 de locuri in standurile de-a lungul traseului.

In cazul in care inca te gandeai la asta, nu mai poti merge: biletele s-au epuizat la 12 minute dupa ce au fost puse la dispozitie online luni. Poate vei avea mai mult noroc in cele care se sarbatoresc in cartiere, mai multe dintre ele astazi, marti, 4 ianuarie.

Catalonia recupereaza si paradele fata in fata, cu reglementari precum folosirea obligatorie a mastilor pentru copiii cu varsta peste 6 ani si recomandata celor de la 3 la 5 ani.

In Barcelona, ​​Regii, care vor ajunge pe mare (desi nu pe Moll de la Fusta, ci in Portul Barcelona), vor face turul centrului orasului pe un itinerar de aproape 5 km. In plus, vor debuta un plutitor si costume si se vor ridica in loc sa se aseze pentru a se saluta mai bine. In plus, vor trebui sa poarte masca si nu vor putea distribui bomboane.

La Girona, parada s-a mutat la Camp de Mart si actul final la La Copa, in timp ce la Tarragona cavalcada va reveni la formatul obisnuit, ca la Lleida.