Parfumul de păr este un accesoriu incredibil care oferă firelor de păr un aspect plăcut, elegant și feminin. Parfumurile speciale pentru păr au o formulă lejeră care nu atacă sau îngreunează podoaba capilară, ci îi redau acesteia textura strălucitoare și naturală, alături de o mireasmă aparte.

Dacă vrei să ai întotdeauna un păr strălucitor, plin de volum și sănătos, atunci iată cele mai bune parfumuri de păr, ideale pentru nevoile și gusturile tale!

Parfumul pentru păr normal

Dacă te bucuri de un păr care nu este nici uscat, nici gras și nu are nici alte probleme, atunci te numeri printre persoanele norocoase! Părul normal este ușor de îngrijit și de coafat. Cu toate acestea, este important să alegi produsele potrivite. În caz contrar părul tău își poate pierde din proprietăți.

  • J’adore Hair Mist. J’adore este un parfum de calitate, special pentru păr, cu miresme florale și feminine, cu: iasomie, ylang-ylang și trandafir. Parfumul oferă o textură lejeră, cu note discrete.
  • L’Interdit eau de parfum hair mist. Un produs de excepție de la Givenchy, parfumul pentru păr completează lookul și aromele feminine și încântătoare, lăsându-ți un aspect strălucitor.

Parfumul pentru păr uscat

Părul uscat este fragil, cu vârfuri despicate, iar firele acestuia se pot rupe foarte ușor. Printre cele mai comune cauze sunt: coafatul excesiv, expunerea pe perioade lungi la soare, lipsa hidratării din organism. Astfel, vei avea nevoie de un parfum de păr special pentru nevoile tale!

  • Working texture loose styling powder. Parfumul pudră de la Kristin Ess este creat special pentru persoanele care se confruntă cu un păr uscat. Produsul oferă o fixare flexibilă și un finiș invizibil, alături de volum și miresme plăcute.

Parfum pentru părul sensibil

Părul sensibil are nevoie de extra protecție, mai ales la schimbarea anotimpurilor, când este expus perioade îndelungate la soare sau când afară sunt temperaturi prea scăzute sau prea călduroase, dar și împotriva stresului, poluării și a produselor de styling.

  • The Ritual of Karma. Un parfum incredibil pentru părul sensibil oferit de Rituals, produsul poate fi folosit atât pe păr, dar și pe corp. Are un parfum delicat de lotus și ceai alb, fără alcool și cu ingrediente delicate.

Parfum pentru părul fără volum

Părul fin, sau părul lipsit de volum, creează adesea impresia unul păr lipsit de vitalitate. Este slab, sensibil la schimbare și greu de coafat. Este recomandat să folosești întotdeauna doar produsele potrivite pentru aceste nevoi.

  • Instant volumising leave-in mist. Parfumul de păr de la Christophe Robin este special conceput pentru părul care are nevoie de un surplus de volum, vitalitate și naturalețe. Spray-ul facilitează coafarea ușoară și susținerea naturală a acestuia.

Parfum pentru părul electrizat

Părul electrizat cunoscut și ca frizz, poate avea numeroase cauze. Printre cele mai cunoscute sunt: umiditatea, lipsa hidratării din corp, tipul scalpului, dar și alți factori interni și externi ce pot dăuna podoabei capilare.

  • Drunk Elephant Wild Marula. Un spray ideal pentru părul cu probleme, mai ales din cauza frizzului. Este un spray-parfum ce nu necesită clătire, descurcă eficient firele de păr și netezește corespunzător. Conține uleiuri de plante naturale și agenți antistatici, fără silicon.

Parfumul pentru păr gras

Spre deosebire de părul uscat, cel gras produce o cantitate crescută de sebum pe scalp, îngreunând firele de păr și oferindu-le acestora un aspect uleios. Pentru părul gras este indicat să folosești produse care echilibrează excesul de sebum.

  • Mon Guerlain. Este un parfum pentru păr extrem de fin, care nu încarcă deloc firul de păr, ci îi oferă acestuia feminitate, eleganță și miresme plăcute, de lavandă franceză, vanilie și iasomie. 

Astfel, după ce ai descoperit cele mai îndrăgite parfumuri de păr, care sunt proprietățile acestora și de ce sunt potrivite pentru tine, adaugă-le în rutina ta pentru păr și fii întotdeauna în centrul atenției!