Conform intelligence.sri.ro, persoanele care au o intuiție bună pot distinge răul de bine și să ia mai ușor cele mai bune decizii. La ce ne ajută asta în viața de zi cu zi? Cei mai de succes oameni ai lumii au o intuiție excelentă, iar acest produs al creierului și al sistemului neuronal e capabil inclusiv să transforme persoanele obișnuite în oameni de afaceri de top sau persoane care se bucură de succes în viața de zi cu zi.

 Așadar, dacă și tu vrei să-ți dezvolți raționamentul și mai cu seamă, intuiția, iată și câteva tehnici care te-ar putea ajuta să iei decizii înțelepte și să abordezi situațiile din viața de zi cu zi într-un mod diferit, dar care să-ți aducă rezultatele la care ai visat indiferent de modul sau scopul pentru care le aplici.

Ascultăți corpul
Fiecare organ al corpului este legat de celalalte prin intermediul sistemului neuronal și nu numai. Astfel, de fiecare dată când trebuie să luăm o decizie de exemplu, corpul nostru va resimți pe deplin eforturile noastre pe care le facem în încercarea de a găsi o soluție care să ne avantajeze pe deplin și cu care să ne simțim confortabil. Avantaje.ro afirmă că femeile au în general intuiția mai dezvoltată din acest punct de vedere, acestea fiind mult mai stresate când vine vorba de decizii pe care le gândesc mult mai mult ca bărbați.

Atunci când anumite situații nu ne dau pace, de exemplu, avem acei fluturași în stomac, dureri de cap, stări de oboseală dat fiind faptul că ne consumăm mult prea mult ca să facem altora pe plac, poate fi un semnal al intuiției că nu este în regulă să te implici în situația cu pricina sau să răspunzi favorabil la o solicitare.

Analizează vibrațiile și energiile

Ți s-a întâmplat vreodată să ai o stare ciudată în momentul în care te-ai aflat în prezența cuiva sau a unui lucru nou? Este dovedit științific că, atât oamenii, cât și lucrurile, au o anumită vibrație care determină crearea unor energii negative sau pozitive. Analizând aceste stări care se conturează sub forma unor emoții, îți poți ghida intuiția spre a te apropia de anumiți oameni, lucruri, ori să te îndepărtezi și să-ți urmezi parcursul obișnuit.

Meditează

Timpul e necruțător de multe ori și trece mai repede decât ne-am fi așteptat. Iar atunci când vine vorba să iei o decizie, mai ales una importantă, cel mai bine e să-ți oferi timp spre a gândi situația pe toate părțile și să meditezi în liniște. Dacă însă nu ai suficient de mult timp la dispoziție, acordă-ți un ragaz minim de 3 minute care, conform lui Orloff, te poate ajuta să-ți îmbunătățești intuiția și să iei o decizie înțeleaptă.

Valorifică-ți talentele

Valorificându-ți talentele precum scrisul, cititul, abilitățile practice, contribui totodată și la dezvoltarea sistemului neuronal, deci și a intuiției. Astfel de persoane se dovedesc a fi extrem de creative și mai predispuse să aibă o intuiție bună, dat fiind că zilnic află sau își descoperă noi atuuri.

Testează-ți intuiția la pariuri sportive

Jocurile de noroc sau pariurile sportive nu sunt întru tocmai doar despre…noroc, după cum spun afirmațiile specialiștilor de pe acest domeniu. De multe ori, câștigul vine după un studiu intens, cunoașterea echipelor de joc, a istoricului acestora pe teren și multe altele. Dar poți inclusiv să-i întrebi pe cei experimentați în domeniu sau să cauți niște ponturi pariuri înainte să iei decizia de a-ți testa intuiția și de a face un pariu pe bani reali.

 Toate aceste tehnici te pot ajuta să-ți îmbunătățești intuiția, dar în același timp să fii mai împăcat cu propria persoană, mai înțelept în deciziile pe care le ei și cu o viață îmbunătățită semnificativ pe toate planurile.